TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

III. Global Grappling Kupa beszámoló

2014.06.22. 14:12 td_axl

gk3_n3.jpg

Két éve az I. Global Kupa volt az első önálló grappling verseny. Innen nőtte ki magát a Liga. Ma több, mint kétszer annyi nevezés volt, nem véletlen, hogy a helyszínt áthelyeztük a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola csarnokába, ahol több pástot tudunk letenni. 23 klub, 136 fő 204 nevezéssel indult a versenyen. A G4 Liga 2013-2014-es évadának 6. fordulója házigazdája és versenyigazgatója Berkes László, főbírója Kovács Gábor volt.

A versenyen nevezett csapatok:
1. 3K Egyesület
2. Gracie Barra Kaposvár
3. Tatami Centrum
4. Küzdősport Szakosztály Bocfölde
5. Albertirsai Nihon Tai Jitsu Klub
6. Combat Club Gracie Barra Debrecen
7. Ronin Judo & MMA Balatonfüred
8. Gracie Barra Orgovány
9. Damashi Küzdősport Egyesület
10. Marcali Városi Szabadidő és Sportegy.
11. Szegedi Ju Jitsu Egyesület
12. A-Klub Kempo
13. Mozgás Központ
14. Bács-Team Kecel
15. Gracie Barra BITE Dél-Pest
16. VRSE Ju Jitsu Szakosztály
17. BBME
18. Grizzly Grappling Team
19. Bárdosi Küzdősport Akadémia
20. Patai Gladiator Team
21. IJK Monorierdő Dojo
22. Szegedi Küzdősport Klub
23. Koko Fight Club

A verseny díszvendége a 2000-ben Sydney-ben rendezett Olimpia ezüstérmes birkózója Bárdosi Sándorvolt, aki versenyzőt is hozott és az érmeket átadta. Köszönjük! A verseny bírái voltak: Fekete Sándor, Szűcs Kristóf, Lakatos Sándor, Németh Krisztián, Herle Zsolt, dr. Boromisza Péter, Galisz Pétervoltak. A nagyközönség itt találkozhatott először Magyarország friss BJJ Világbajnokával, Szűcs Kristóffal, aki versenyzett is a III. Global Kupán.

A versenyen adták át a szervezők Kiss Lászlónak és a Grizzly Grappling Team csapatának azt az emlékplakettet, mely megköszöni az I. Debrecen Grappling Bajnokság nagyon színvonalas megrendezését. Köszönjük a Grizzly Grappling Team-nek, hogy erős képviselete a Global Grappling-nek és további sikeres eredményeket kívánunk!

Négy tatamin hatvan kategóriában három versenyszámban (Gi Grappling, NoGi Grappling és Combat Grappling) folytak a küzdelmek. Az elsők 11 órakor kezdődtek, a veszprémi versenyen bevezetett kis bírói ceremóniával, az utolsó pedig délután három órakor fejeződtek be. Sikerült folyamatosan, szünet nélkül vezetni a mérkőzéseket. A tavalyi évben megismert és megszeretett különleges házi büfét ismét megcsinálta Feketéné Varsányi Enikő és édesanyja és ismét egyedi kiszolgálással, odafigyeléssel örvendeztetett meg bennünket. A bírók, segítők, rendezők ellátásáról gondoskodtak, de a nagyközönségnek is a rendelkezésére álltak.

Újdonság volt a versenyen, hogy Női Gi Open kategóriát is rendeztünk. Az alulról jövő kezdeményezés hagyományt is teremt, tervezzük ugyanis, hoz ezentúl minden Liga fordulón lesz a nők részére is Open. Az első Női Gi Open kategória helyezettjei: I. Németh Orsolya, II. Meksz Alexa, III. Nagy Zsuzsanna, IV. Deák Alexandra. A Férfi Gi Open is különleges volt abból a szempontból, hogy testvérdöntőt hozott: Az egyik ágonSzűcs Kristóf jutott a döntőbe, ami nem okozott egyáltalán meglepést. A másik ágon viszont öccse Szűcs András győzött nála jóval nagyobb ellenfeleken diadalmaskodva. Kristóf természetesen nem állt ki az öccse ellen, így a végeredmény: I. Szűcs András, II. Szűcs Kristóf, III. Tóth Zoltán, III. Makó Dávid. AScitec Nutrition kecskeméti üzlete különdíjat ajánlott fel a győztesnek.

Az International Jiu Jitsu Alliance ezen a versenyen is különdíjakat ajánlott fel, melyeket a szervezet magyarországi képviselője Nagy Róbert adott át. A Legeredményesebb Gyermek versenyzőnek járó különdíjat Sárkány Balázs (Tatami Centrum) nyerte, a Legeredményesebb Női versenyző Meksz Alexa(Gracie Barra Kaposvár), a Legeredményesebb Férfi versenyző Izsák Bálint (MVSZSE KSZ – Marcali) lett! Gratulálunk!

A versenyen ismét kiosztottuk a Rangsor pontokat. A klubok között a Tatami Centrum (67 pont) végzett az első helyen, utána sorrendben: Szegedi Ju Jitsu Egyesület (40 pont), Gracie Barra Orgovány(30 pont), BBME (23 pont), Szegedi Küzdősport Klub (17 pont) végeztek az élen. 

A G4 Grappling Liga 2013-2014-es évadának utolsó 7. fordulóját, az I. Dombóvár Grappling Bajnokságot a DVMSE Sportcsarnokában, (7200 Dombóvár, Gyenis Antal u. 18.) rendezzük meg 2014 július 5-én. A házigazda Vincze Zoltán (Vincze Ju Jutsu SE) lesz. NoGi Grappling Open lesz, (nőknek és férfiaknak egyaránt!)melyre a nevezés ingyenes! A verseny előtt június 21-én Kecskeméten Gyakorló Versenyt szervezünk. Jó felkészülést kívánunk!

forrás: globalgrappling.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr686398177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása