TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Magyar sikerek az olasz kickbox Világkupán

2014.06.20. 08:31 td_adamrepa

bestfighter-2014.jpg

Június 6-8 között zajlott a Best Fighter elnevezésű olasz Világkupa, Lignano-ban. A ringben Magyarországot a Titán Kick-box SE és a Csepel Halker-KirályTeam Kick-box Akadémia versenyzői képviselték a rendkívül erős mezőnyben. Sok nemzet a teljes válogatottal érkezett, az oroszok elhozták az OB 1-2. helyezettjeiket. A nehéz súlyhozás és a mindennapi visszamérés, valamint a tenger csábítása csak nehezítették a sportolók helyzetét.

A csapatküzdelmek során, az osztrákokkal finálézva, immáron ötödik alkalommal került a csepeli kick-boxosok kezébe a legnagyobb presztízsű kupa. A győztes csapat tagjai: Kondár Anna, Nagy Henrietta, Gömbös László, Jároszkievicz Krisztián, Mórádi Zsolt és Veres Richárd.

Az egyéni súlycsoportos küzdelmek során a lányaink és fiaink tovább gyarapították a nemesfém kollekciójukat. A lehetségesen megszerezhető 8 aranyéremből csupán egy kategóriában nem sikerült megszerezni a győzelmet, így végül 7 arany- és 1 ezüstéremmel zártak a csepeliek. Ez a teljesítmény a súlycsoportonként átlagosan 32-es sorsolási táblából kiindulva, a harmadik legnagyobb világversenyen, a legrangosabb ellenfelekkel szemben, szinte hihetetlen teljesítménynek számít.

Nagy presztízscsatát jelentett a Grand Champion győzelem kivívása. A küzdelmek sajátossága, hogy bárki elindulhat rajta és nincs súlycsoportbeli megkötés. A hatalmas, 128-as táblán végigverekedni magát a végső győzelem reményében, minden topversenyző álma.

Az ötszörös világbajnok Kondár Anna szépen menetelt át a mezőnyön, s végül a döntőben az olaszok legnagyobb sztárjával, Luisa Guilottival került szembe, valamint az olaszok felfokozott dühével, a bírók elkeseredésével, akik 3-4 pontot nem adtak meg Annának, aki így a hosszabbításban egy ponttal alulmaradt.

Férfiaknál a döntőt a világ két legjobbjának számító harcos vívta, akik történetesen csepeliek. Mórádi Zsolt és Gömbös László egy nagyon látványos és pazar gálaküzdelemmel köszönte meg a hatalmas nézőseregnek a bíztatást, ahol végül Mórádi emelhette magasba a trófeát. A Grand Champion küzdelmek során az ezüstérmet Gömbös, a bronzérmet pedig Veres Richárd szerezte meg.

"A magyar csapat, azaz a Király Team pointfighting kick-box dominanciája továbbra is élen jár, hiszen a három legértékesebb kupa közül kettőt a csepeliek hoztak el. Ez világra szóló, szenzációs eredménynek számít! Sportolóink ismét megmutatták, hogy van helyük a világelitben! A magyar versenyzők kimagasló teljesítménye optimizmusra ad okot az esztendő egyik legjelentősebb viadala, az US Open előtt, melyre júliusban, a floridai Orlandóban kerül sor" – mondta dr. Leyrer Richárd, a hazai szövetség elnöke, a MOB alelnöke.

56 kg-ban Dr. MEGYERI CSILLA a későbbi győztes orosz Armine Nersesiantól kapott ki 3:0 arányban. Bár derekasan állta a sarat, az orosz rutinja győzedelmeskedett.

63.5 kg-ban GÖRBICS GÁBOR a német Kian Golpira ellen kezdett. Kicsit erőlködni kellett, de megtalálta a német ellenszerét és megérdemelten nyert.

Másnap az orosz Alexey Tukhtarov jött, aki ellen Gabi tavaly nagyon nagyot meccselt, s aki igen nagy ütőnek számít a mezőnyben.

Gabi most koncentráltan, komoly ütésekkel, rúgásokkal őrölte fel ellenfelét és magabiztosan nyert.

Az orosz szövetségi kapitány sportszerűen gratulált, de egyben ráncolta is a homlokát, mert tudta, hogy másnap, a másik orosz, az első számú favorituk a magyar fiú ellen lép majd ringbe, s nem lesz könnyű csata.

Ramazan Razakov a 2014-es évtől az új válogatottuk, akivel még sokat fogunk találkozni, mert fiatal és fantasztikus tehetség. Az orosz országos bajnokságon kiejtette a Világ- és Európa bajnok Szergej Lipinyecet és ezzel vívta ki a jogot a lignanoi indulásra.

Tapintható volt a feszültség a meccs előtt. A fergeteges és fordulatos első menetet követően más, offenzívabb taktikával ment ki a Gabi a második menetre és hajtotta, űzte az oroszt. Végig billegett a mérkőzés állása. A harmadik menet hasonló csatát hozott, de a magyar versenyző pontosan, tisztán meg tudta ütni Razakovot, aki nagyon nagy hajtásba kezdett. Fej-fej mellett haladtak a versenyzők, de a Gabi hatalmas szíve és az egész évi, napi két edzése meghozta a gyümölcsét és megverte ellenfelét. Ezzel meg volt első magyar arany.

A női 70 kg-ban a K1 Európa-bajnok Brunner Bogi a norvég full-contact világbajnok Birgit Reitan Oksnes ellen már régóta vágyott revansra. Bogi sokszínűségére jellemző, hogy full-contactban is a csúcsra tör, és szerette volna begyűjteni a norvég lány “skalpját”. A törökországi világbajnokságon még magabiztosan nyert Birgit, de minden világkupára és jelentős versenyre követték a norvég lányt, hogy kiismerjék, és legyőzzék. Az Ír Világkupán már szorosabb eredmény született, Norvégiában végig fej-fej mellett haladtak a versenyzők és érezni lehetett, hogy Bogi beéri ezt a lányt, és le is győzi. A norvég ütőerejére és felkészültségére jellemző, hogy az elődöntőben az orosz válogatott Novikovát feladásra késztette.

Ezen a nehéz mérkőzésen Bogi az első menetet egy-két találattal megnyerte, míg a második menet végén már a norvég lány vezetett két-három ponttal. Viszont a korábbi versenyeken megszokott magabiztossága eltűnt. Bogi irtózatos elszántsággal ment ki az utolsó menetre, hosszan dolgozva elkezdte lefaragni hátrányát, majd egy hatalmas jobbkezes ütéssel leütötte a világbajnokot, aki megroggyant, rászámoltak, ezután még tudta folytatni a küzdelmet, de a magyar lány fantasztikus bunyójával kiérdemelte a győzelmet és a közönség valamint a szakma elismerését. Így megszületett a második aranyérmünk is. Összesítésben Oroszország 8 aranyérmet nyert, csak ők előzték meg a Titán SE-t. A hazai klub erejét jól jelzi, hogy három versenyzőből tudtak elhozni két aranyérmet, míg más országok jelentős számú versenyzővel képviseltették magukat.

/forrás: kickbox.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr146388275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása