TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Az NSAC kezei meg vannak kötve Wanderlei ügyében

2014.06.19. 14:55 td_adamrepa



Bár az NSAC nemrégiben beidézte június 17-re Wanderlei-t, miután a véletlenszerű doppingtesztet visszautasította és állítólag elmenekült a helyszínről, a dolgok úgy néz ki nem ilyen egyszerűek.

Az ellenőr elmondása szerint délután érkezett, személyesen bemutatkozott Wanderlei-nek és tudtára adta, hogy vér ill. vizeletminták miatt érkezett, amibe Wand ott bele is egyezett. Aztán jelezte az ellenőr felé, hogy beszélni szeretne a menedzserével/edzőjével, majd bement egy irodába és többé nem látták. Silva állítólag visszasétált a bejárati pulthoz, elment az iroda mellett a terem végébe, ott jobbra fordult és az ellenőr csak akkor látta, hogy hátul egy kijárat és egy mosdó van, amikor utána ment. Hamarosan Wandfelesége hívta a termet és az ellenőr tudtára adta, hogy nem számítottak a tesztre és azt valamikor máskor kéne megejteni. Miután tájékoztatták őket, hogy ez nem lehetséges és, hogy a teszteket azonnal meg kell ejteni, Silva felesége azt mondta, hogy ez esetben férje együtt fog működni, bár azt nem tudta, hogy hol tartózkodik. Wand se az sms-ekre, se a hívásokra nem válaszolt, így az ellenőr kapcsolatba lépett a UFC-vel és tájékoztatta őket a történtekről.

Az NSAC szeretne ugyan a végére járni a dolgoknak, hogy eldönthessék, tehetnek vagy tenniük kéne-e adminisztratív lépéseket a baltás ügyében, lehetőségeik erősen limitáltak. A teszt visszautasításakor Silvának nem volt engedélye az NSAC-tól, így amennyiben Wand nem kér tőlük ilyet nem tehetnek semmit. Az NSAC azért és úgy tesztelhet, amit az NAC 467.850(5) törvény lehetővé tesz, azonban a NAC 467.850(6) kiegészíti, hogy a bizottság akkor tehet regulázó lépéseket, amennyiben az engedélyezett megszeg valamilyen kötelességet.

Itt van a kutya elásva. Silva ugyanis, mint már fentebb említettük, nem volt engedélyezve abban a bizonyos időpontban. Az NSAC annyit tehet tehát, hogy megtagadhatja a jövőben az engedélykérelmet, így Wand legfeljebb átmenetileg nem harcolhat Nevada államban. Amennyiben Wand jelentkezne és megtagadnák kérelmét, úgy 1 évig nem jelentkezhet újra engedély ügyében. Az azóta történt meghallgatáson Wand ügyvédjén  keresztül azt állította, vízhajtón volt, amit gyulladásgátlókkal együtt azért szedett, mert a UFC doktora felírta neki a TUF során szerzett sérülése miatt (állítólag repedések keletkeztek a jobb csuklóján). Ez a tényeken nem változtat - az ellenőrzést szándékosan megkerülte, nem vállalta. Az NSAC-nek azonban a fentebbiek miatt csak annyi lehetősége marad, hogy a jövőben másként álljon Silvához... Valószínűleg egy évig biztosan nem kap majd engedélyt, hogy küzdhessen.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr326299536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása