TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Benson Henderson, az MMA roninja

2014.06.07. 19:02 td_axl

bendo.jpg

Benson „Smooth” Henderson szombat éjjel, a UFC Fight Night 42-n újra oktagonba lép, hogy tovább folytassa útját vissza, a könnyűsúly trónja felé. Rengeteg múlik a küzdelmen, de ha győz is, a helyzete akkor sem lesz irigylésre méltó, az újabb címmeccs pedig messzebb lehet, mint gondolná. Benson Henderson nem is olyan régen még a világ tetején ült, a UFC könnyűsúlyú bajnokaként arról ábrándozva, hogy 2016-ban beállítja Anderson Silva címvédési rekordját. Aztán jött nemezise, Anthony Pettis, és másodszorra is elvette tőle övét. Benson Henderson, a világ egyik legjobb könnyűsúlyú harcosa pedig egyszeriben eltűnt a szemünk elől.

Idén januárban bukkant fel újra. Megosztott pontozással verte az akkori első számú kihívót, Josh Tomsont, az MMA világa pedig felháborodással fogadta az eredményt. Újabb ellentmondásos Henderson győzelem: Frankie Edgar 2, Gilbert Melendez-küzdelmek újratöltve. Dana White azonnal el is oszlatott minden kétséget: hiába a #1 legyőzése, Smooth nem mehet újra a bajnoki címért. Mondott még valami langyos dicséretet minden különösebb meggyőződés nélkül, és ennyi volt. Benson Henderson egyedül maradt. Nem volt ez mindig így. A WEC-ben még Bendo volt az MMA könnyűsúlyának jövője. Minden adott volt ahhoz, hogy sztár legyen: jóképű, tisztességes srác, ráadásul egy igazi finisher gép. Pettis felbukkanásáig 12 győzelméből kettőt KO-val, nyolcat submissionnel ért el, és csak kétszer kellett a bírók ítéletére hagyatkoznia.

A UFC-ben viszont Smooth rekordsebességgel szürkült el. Sorra hozta ugyan a győzelmeket, de biztonsági játékra váltott, ez pedig sosem jó ajánlólevél, ha a főnököd egy kopasz méregzsák, aki ébren is ketrecrengető KO-kkal álmodik. Henderson kikönyökölte magának a bajnoki övet, de rögtön az első címvédésénél csak megosztott pontozással tudott győzni. Az eredményt sokan vitatták, Dana White-tal az élen. Azóta ezek az ellentmondásos győzelmek legalább akkora Smooth védjeggyé váltak, mint az örökké a szája sarkában billegő fogpiszkáló.

Ha nem vagy a főnök szíve csücske, felkészülhetsz a legrosszabbra. Ez a UFC-re hatványozottan igaz – kérdezd csak meg Jake Shields-et. Ha unalmas a stílusod, hiába vagy avilág egyik legjobbja: becsúszik egy vereség, és már lapátra is kerültél. Henderson jó úton halad a shieldsi státusz felé. Ő a súlycsoport langyos finomfőzeléke. Meg lehet enni, de azért inkább kérnél valami mást az étlapról.

Benson Henderson hínárhaja a könnyűsúly holtágán lebeg. A bajnokot leszámítva minden nagy nevet megvert már, a top 10 csúcsán van, mégsem léphet előre. Ahhoz, hogy kihívóként ismét felmerüljön a neve, sokkal több kell: látványos, domináns győzelmek sora, lehetőleg idő előtti befejezéssel. Erre – úgy tűnik – már nem képes.Egy út áll előtte: menni előre leszegett fejjel, és gyűjteni tovább az unalmas, bensoni győzelmeket, míg a UFC-nek nem lesz más választása, mint ismét neki adni a címmeccset. Csakhogy a UFC-nek általában van más választása. (Igen, most rád nézek, Khabib Nurmagomedov.) Benson Henderson szombat éjjel vívja élete legfontosabb meccsét. Ha veszít, könnyen a szervezeten kívül találhatja magát. Ha pedig győz, sem lép előre: a rá következő meccse is élete legfontosabbja lesz majd. És az azutáni is. Benson Henderson, az MMA roninja tovább rója köreit.

írta: td_interim

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr946285116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása