TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Nem nyertek még UFC övet TOP 10: #7 Mirko "Cro Cop" Filipovic

2014.05.09. 18:10 td_Emree

MirkoF-CroCop_1.jpg

Folytassuk listánkat azokkal a harcosokkal, kiknek bár teljesítményük megkérdőjelezhetetlen, mégsem kerültek fel az UFC trónjára. Jelen post alanyának lakhelyéig nem kell sokat utazni, elég, ha átruccanunk Horvátországba. Ennyi bevezető után talán már sokan kitaláltátok, hogy Mirko Cro Cop Filipovicról van szó.

 mirko cro cop ko igor vovchanchyn GIF

Cro Cop a japán Pride FC kötelékében egy 16-4-2-es mérleget hozott össze magának. Ázsióját csak tovább növelte, az általa 2006-ban megnyert Pride nyíltsúlyú torna. Ilyen eredményekkel a háta mögött méltán gondolta mindenki a világ egyik, ha nem a legjobb nehézsúlyú bunyósának. Olyan neveket sikerült legyőznie, mint Wanderlei Silva, Igor Vovchanchyn, Aleksander Emelianenko, de nem hiányoztak a korábbi UFC bajnokok sem a listáról Josh Barnett, Mark Coleman és Kevin Randleman képzeletbeli skalpjai mind-mind az ex zsaru övét díszítették. Mirko sikereit elsősorban rendkívüli kick-boksz technikájának és magas szintű takedown védelmének köszönhette.

Abban a pillanatban, hogy hivatalossá vált az UFC-be érkezése, azonnal beindult a rajongók fantáziája a korábbi álom meccsekkel kapcsolatban. A fejekben már az UFC akkori nehézsúlyú bajnokával Randy Couture-rel harcolt.  Nos, karrierje nem a várakozásoknak megfelelően alakult. Mirko álmosan ugyan, de Sanchez ellen sikeresen mutatkozott be az UFC-nél, 2007-ben azonban Gabriel Gonzaga egy brutális fejrúgással tett pontot kettejük küzdelmére.

25ipwu1.jpg_210x191

A valaha volt talán legfélelmetesebb striker az UFC-ben már nem tudott olyan magasra jutni, mint tette azt anno a Pride idején. A Gonzaga ellen összeszedett veresége után egy 3-5-ös győzelem/vereség mutatóval távozott a szervezettől. Ezt a nem túl sikeres szereplést tovább árnyalja, hogy vereségei jórészt kiütésekből álltak. Bár, akik kiütötték maguk is magas szintű bunyósok Frank Mir, Brendan Schaub és Roy Nelson.

Mirko Cro Cop Filipovic elmondása szerint felhagyott a vegyes harcművészetek terén való versenyzéssel, bár Oroszországban kipróbálta magát már azóta. Jelenleg a GLORY kötelekében harcol, előtte megszerete a K-1 WGP címet 2013-ban, jelentős haza hátszél mellett. Saját bevallása szerint nem szeretett az UFC rácsai között küzdeni, azoktól állatnak érezte magát. A sport terén elért életműve mindenesetre tiszteletet érdemlő!

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr646100752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása