TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Balzsay Károly: Megváltozott a nemzetközi ökölvívás, alkalmazkodnunk kell

2014.05.09. 11:35 td_axl

balzsay-interjú.jpg

A MAX 2014 Scitec Nutrition Harcművész és Küzdősport Expo hivatalos sajtótájékoztatóján Balzsay Károly is a meghívottak között volt, ugyanis a rendezvény boksz programjának képzeletbeli zászlóját ő viszi majd a Syma Csarnokban május 24-én. Karcsi kedélyesen beszélgetett a sajtó képviselőivel, akik pedig tiszteletben tartották korábbi kérését, mely szerint küzdelmét betegségével nem kívánja a nyilvánosság előtt megvívni. A korábbi WBO és WBA nagyközépsúlyú bajnok örömmel válaszolt a Totaldamage kérdéseire is, alább láthatod a videóinterjút:

Az interjú során Karcsi elmondta, hogy S. Kovács Ádám novemberben kereste meg őt az Expo kapcsán. Ekkor a Balzsay-szeminárium mellett annak lehetőségét keresték, milyen rendezvénnyel lenne képes az Expo támogatni a magyar ökölvívást. A Boxing One szervezet megálmodóit és vezetőit megkeresve végül a Karcsi vezette KSI csapat mérkőzhet meg Révkomárom legjobbjaival. A KSI mellett a szlovákiai csapat is felvonultat magyar ajkú bunyósokat. 

expo_banner2.jpg

Megtudhattuk a beszélgetés során, hogy a válogatotton kívül nagyon kevés a felnőtt verseny Magyarországon, a meccsrutin szerzésére az Expo kivételes alkalmat biztosít. A nemzetközi ökölvívás Karcsi szerint megváltozott, a profi szervezetek mellett az olimpiákról már a félprofi szervezetekhez is be lehet jutni, a sok szabályváltozás pedig rugalmasságot követel. Ez az alkalmazkodási képesség, ami kapcsán jelenleg hátrányt szenved a magyar ökölvívás, modernizációra van szükség. Ettől függetlenül 3-4 srác az tokiói Olimpián oda érhet Balzsay szerint. Emellett a profi ökölvívás Európában beszűkült, a gazdasági válság és a TV-társaságok sportközvetítési politikája kevés lehetőséget biztosít, így lehet hiányérzetünk Kokó, Erdei és Balzsay sikerei után. Magyarországon jelenleg a profi ökölvívás nem biztosít megélhetési lehetőséget, Karcsi sokkal nagyobb perspektívát lát az amatőr boksz pályafutás lehetőségében.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr636137801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása