TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

UFC 172: Jones vs Teixeira összefoglaló

2014.04.27. 17:37 td_titusz

Ma hajnalban véget ért az UFC 172-es gálájának programja, és úgy érzem, hogy kérdés megválaszolásra került. Lássuk mit alkottak a főbb párosítások harcosai, illetve az előmeccsek között is akadt egy highlightba illő megoldás, így engedjétek meg, hogy ezzel kezdjem a sort.

A gála legelső mérkőzésén lépett pástra Chris Beal. Beal a BAMMA szervezettől érkezett, hibátlan, 8-0-ás mérleggel, és bemutatkozása a világ legnagyobb ketrecharc szervezeténél nem is sikerülhetett volna jobban, hiszen a második menet 1:51-ik másodpercében egy szép repülő térdessel küldte haza ellenfelét, mellyel nemcsak, hogy elnyerte a közönség tiszteletét is, hanem még a nagyfőnök is elismerő szavakkal méltatta a harcost, továbbá a Performance of the Night bónusz is a zsebében landolt.

Szintén ugyanezen elismerésben részesült Joseph Bendavinez is, aki az első menet végén egy kőkemény guilottine fojtással vetett véget a küzdelemnek. Bendavinez annyira kemény fogta be a technikát, hogy ellenfele csak a lábával tudott kopogni.

A főprogramban lépett a ketrecbe Luke Rockhold. Rockhold a Strikeforce középsúlyú bajnokaként érkezett a szervezethez, amikor is debütáló meccsén Vitor Belfort állta az útját. Sokakban merült fel az a kérdés, hogy van-e annyi kraft a korábbi bajnokban, hogy tovább tudja-e folytatni az útját a hőn áhított trón felé. A látottak alapján Luke nem okozott csalódást senkinek. Tim Boetschel vívott küzdelmében megmutatta, hogy nem csak az állóbunyóban tud maradandót alkotni, hanem a földön is érdemes vele vigyázni. Tim egy egylábas levitellel próbálkozott, melyet úgy tűnt, hogy sikerrel is végre tud hajtani, azonban Rockhold egy pazar megoldással teknős pozícióba pörgette magát, ahonnan fel is pakolta a fordított háromszög fojtást. Boetsch próbált menekülni, aminek az lett a vége, hogy belefutott egy kimurába, és onnan már nem talált kiutat, kopogott is. Luke ezzel zsinórban második győzelmét szerezte meg (mindkettőt idő előtt, az első menetben), és elég önbizalmat érezve magában ki is hívta korábbi legyőzőjét, Vitor Belfortot. Rockhold komoly tűzerőt képvisel mind állva, mind a föld tekintetében, és láthatóan komolyan kell vele számolni a középsúlyú divízióban.

A következő mérkőzés Phil Davis és Anthony "Rumble" Johnson küzdelme volt. Davis Rashad Evanstól elszenvedett veresége után igyekezett megmászni újra a ranglétrát, és ehhez kiváló lehetőségnek ígérkezett az UFC-hez visszatérő Johnson legyőzése. Azonban bármennyire is igyekezett Davis, Rumble egyszerűen túl nagy falatnak bizonyult. Davis mindhárom menet alatt folyamatosan kereste a földreviteli lehetőségeket, azonban Johnson mindet könnyedén hárította, állóharcban meg egyszerűen nem voltak egy szintén, így Anthony Johnson szép lassan felőrölte ellenfelét, melyben széles technikai repertoárját is megmutatta. Volt a fogadó felütéstől kezdve, a fejrúgásokon át minden. A mérkőzés mindhárom menete ugyanarra a forgatókönyvre épült, Davis le szerette volna vinni ellenfelét a földre, amire esélye sem volt, állva meg szépen vitte a meneteket Johnson. Az utolsó dudaszó után nem volt kérdés a végeredmény, Anthony Johnson mindhárom pontozónál 30-27-re hozta a meccset, így egyhangú pontozással nyert.

Elérkezett az est "fénypontja", amikor is az UFC félnehézsúlyú bajnoka, Jon Jones igyekezett megvédeni címét Glover Teixeira ellen. Jones fogadkozott, hogy rendesen felkészült, míg Teixeira kiütést ígért a totaldamage.hu közönségének. Az első percben mindketten agresszívan jöttek ki, nagy tüzijátékkal indultak egymásnak, ahol véleményem szerint Glover tűnt erősebbnek, úgy tűnt, meg fogja oldani Jonest, azonban hamar fordult a kocka, és "Bones" szépen lassan, menetről menetre felőrölte a kihívót.

Teixeira sokat nem tudott hozzátenni a küzdelemhez, egész este egy nagy ütésben bízott, egyfolytában próbálta eladni borzasztó erejű jobbosát. Jones a tőle megszokott taktikát használta, hatalmas ütőtávjára alapozva menetvesztés nélkül nyerte meg a találkozót. Érdekesség, hogy a mérkőzés alatt Glover folyamatosan vállsérülésre panaszkodott, míg Jones jól láthatóan nem használta jobbkezét, szinte csak ballal dolgozott. Remélem az elkövetkezendő napokban fény derül arra, hogy szenvedett-e sérülést valamelyik harcos.

Jones fogadkozott, hogy mennyire jól felkészült, és tény, hogy Glovernek nem adott sok lehetőséget az este alatt, azonban számomra nem tűnt túl meggyőzőnek a bajnok, bár sokan arról cikkeznek, hogy élete teljesítményét nyújtotta. A látottak alapján kíváncsian várom a Gustafsson elleni visszavágót, mivel érzésem szerint a svéd srác is tanult az első meccsen elkövetett hibáiból, és okozhat még meglepetést a félnehézsúlyú bajnoknak.

Az UFC idén több felejthető gálát produkált már, azonban a ma hajnali 172-es gála meglehetősen jóra sikeredett, szép megoldások, látványok technikákat is felvonultatott. Nem az MMA történetének legnagyobb meccseit hozta, de jó szórakozást hozott a sport kedvelőinek.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr716092669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása