TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

UFC Fight Night Abu Dhabi: Nogueira vs Nelson eredménye

2014.04.12. 15:43 td_axl

nogueira_nelson.jpg

Tegnap este Abu Dhabi adott otthont az UFC soron következő Fight Night rendezvényének, a gála meccseit itt nézhetitek vissza, az eredményeket pedig itt olvashatjátok. A város jiu jitsu kötődésének megfelelően két BJJ mester, Rodrigo Nogueira és Roy Nelson főmeccsével koronázták meg a rendezvényt. Mindkét nehézsúlyú harcos győzelmi kényszer alatt érkezett a mérkőzésre. Roy az amúgy manapság sekélyes nehézsúlyban megrekedt az elit szintet bepróbáló srácok kivégzésében, de maga az elit túl sok neki, vagy inkább fizikai paraméterei mellett félnehézben lenne a helye. Big Nog presztízs meccsen maradt alul legutóbb Werdum ellen karfeszítéssel, sorozatos sérülései és az utóbbi időben elszenvedett vereségei pedig már egy nyugdíjt körvonalaztak. 

A mérkőzés kezdetekor Big Nog irányító szerepkörben jött ki, kéztechnikájában, magasságában és ütőtávjában bízott valószínűleg, de hamar kiderült, hogy védekező szerepkörbe kell átmennie Nelson pontos és romboló technikájával szemben. Roy ugyanis rendkívül nyugodtan, kiszámolt kombinációkkal mindjárt az elején egy felütéssel elkapta ellenfelét, aki földre zuhant, majd felállva folytatni tudta a küzdelmet, de érezhetően benne maradt az ütés. Mindez Nog mozgásán a következő percekben egyértelműen látszott, Nelson pedig többször tisztán eltalálva őt, továbbra is higgadtan cserkészte a hátsó jobbosát, melybe, szinte elkerülhetetlenül Big Nog bele is nézett és eszméletlenül elterült.

 Nogueira korábban gránit álláról és halálos BJJ technikájáról ismerten alábukik az új világ MMA horizontján. Az évek és sérülései elérték őt, Nelson ellen a megfelelő védekezés hiányában a sebesség és elmozgás sem volt meg, ami céltáblává formálta őt. Tudja ezt Big Nog is, meccs utáni nyilatkozatában elmondta, hogy egy meccset akar még, Frank Mir ellen harmadjára indulva büszkeségét visszaszerezve vonulna vissza. Roy Nelson továbbra is fenntartja magát a vízszinten, a középmezőny tetején csücsülve kínálkozik most egy meccs Mark Hunt ellen, komoly tüzijátékot ígérve. 

Te jelentkeztél már?

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr156023395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása