TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

A kiütés művészete, ahogy a harcosok látják

2014.04.02. 21:03 td_Emree

Több módja van annak, hogyan lehet megnyerni egy MMA mérkőzést: feladásra kényszerítés, pontozás, diszkvalifikáció, TKO vagy KO. Azonban tagadhatatlan, hogy a kiütésnél nincs egyértelműbb és a közönség számára szórakoztatóbb módja egy küzdelem befejezésének. Mike Chiapetta a FoxSport munkatársa beszélgetett arról néhány harcossal, hogy mi az, ami a kiütést olyan különlegessé teszi.

„Meg akarod ragadni, tudod, hogy a nyers erő veszélyes, de megvan az a képessége is, hogy kifárasszon, ha nem a megfelelő időben használod.”

Az idézet Travis Browentól származik, aki az UFC nehézsúlyú harcosa. Eddigi 16 profi győzelméből 12-t kiütéssel szerzett és jelenleg a szervezet első számú kihívói pozíciójára tör, legközelebb Fabricio Werdum ellen bizonyíthat április 19-én.

„Ez az összképről szól, hogy megtaláld a megfelelő helyet és időt, hogy akkor robbanj, amikor kell. Kombinálod az ütéseket és rúgásokat. Hogyan készíted elő, hogyan lövöd be a megfelelő távolságot. Ezek a dolgok sokkal többet számítanak, mint a nyers erő.”

„Megtanultam, hogy ha valamit nagyon keményen próbálsz csinálni, a tested megfeszül és az erőd útjába áll, akadályozza azt.” – mondta Johny Hendricks. „Sokszor éppen akkor ütsz ki valakit, amikor a legkevésbé számítasz rá. Eleresztesz egy kombinációt, ahogy kell, még csak nem is ütsz erősen. Tudod, hogy megvan benned a kellő erő, elkezdesz helyezkedni, megütsz valakit 80%-os erővel és még így is kiütöd. Én így jöttem rá, hogy kell csinálnom, ez a módja annak, hogy kiüssek valakit.”

Lyoto Machida: „Nehéz beszélni róla, hogy mi a közös a kiütésekben, mert küzdelem közben azt érzem, hogy sokkal inkább az ösztöneim vezetnek, mint az elmém. Ki kell várnom és éreznem kell, mikor eljön a megfelelő pillanat.” 

„Ha jól csinálod, minden energia a lábadtól kezdve a csípődön, válladon, öklödön keresztül áthalad és az ellenfeled fején állapodik meg. Semmihez sem hasonlítható. Meglepő, mert megütöd, érzel egyfajta kapcsolatot olyan, mint egy villanás. Aztán látod őket elporladni.” Michael McDonald. 

Jimi Manuwa 14 győzelméből 13-at kiütéssel szerzett. „Nyugodtnak és fegyelmezettnek kell maradnod. Ha valakit rendesen eltaláltál nem rohanhatod csak úgy le. Lehet, hogy azt gondolod elkaptad a másikat, aztán belerohansz egy kemény jobbosba. Rámehetsz a clinchre vagy a földre vitelre is, és ezekkel el is ronthatsz mindent. Ezért kell összeszedettnek maradnod még, akkor is, ha tudod, hogy az ellenfeled meg van ütve. 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr745890918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása