TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

XI. Kempo VB és Világkupa Budapest – Jól haladnak az előkészületek

2014.02.04. 19:51 td_soleado

A tavaly Antalya-ban rendezett VB alkalmával döntött úgy az IKF elnöksége, hogy idén hazánk adhat otthon a XI. Kempo VB és Világkupának. A verseny Budapesten, a MOM Sport Uszoda és Sportközpontban zajlik majd, április 24 és 26 között. A versenykiírás már megtalálható a Kempo Szövetség hivatalos oldalán, mely minden fontos információt tartalmaz az érintettek számára.

kempovb_plakat.jpg 

A következő sorokban pedig a tavalyi évre vonatkozó értékelő következik, melyért köszönettel tartozom Lacza Ádám Illés Elnök Úrnak, és Pecsuvácz Péternek, a Szövetség sajtósának.

Sikeres évet zártak a magyar kempósok

Második lett csapatversenyben a Magyar Kempo Válogatott a X. IKF Kempo Világbajnokságon. Ezzel az eredménnyel tért haza a csapat az év legfontosabb eseményéről, amelyet 2014-ben Magyarország rendez. Számos világbajnoki és Világkupa-érmet gyűjtöttek 2013-ban a magyar kempósok külföldön, illetve a hazai rendezésű Juhász Ferenc Emlékverseny és Világkupán. A sportolók többek között Törökországban, Németországban, Romániában és Lengyelországban képviselték hazánkat különféle versenyeken. A 2013-as esztendő két legnívósabb kempo viadalára áprilisban került sor. A hónap elején, Százhalombattán rendezett Juhász Ferenc Emlékverseny és Nyílt Kempo Világkupán tíz ország mintegy félszáz klubja versengett három napon át technikai és küzdelmi kategóriákban. A magyar csapat végül az ezüstérmet szerezte meg. Szintén második lett a törökországi világbajnokságon a válogatott, melyet a Nemzetközi Kempo Szövetség szervezett ugyanebben a hónapban. A vb-n több mint negyven ország közel félezer sportolója szállt harcba a helyezésekért.

kempo-logoHU-1024.jpg 

A magyar bajnokság a Budajenő Kempo Kupával kezdődött és a Szigethalmi Szabadtéri Kupával ért véget. Előbbit a szigethalmi Dojo Lovász SKE, utóbbit a felcsúti Fehér Tigrisek nyerték. A nagy nemzetközi tornákon kívül 2013 októberében jubilált a Délvidék Kupa: immár tizedik alkalommal tartották meg a szegedi viadalt, amelyen végül a szigethalmi Dojo Lovász diadalmaskodott. A Magyar Kempo Szövetség új versenyeket is avatott 2013-ban: az egyik ilyen a gyerekek részére életre hívott Herceghalmi Kempo Kupa volt, amely az első tapasztalatok alapján jó kezdeményezésnek bizonyult, és várható, hogy 2014-ben újra megrendezik. Az I. Csomád Kupa Harcművészeti Fesztivál ugyancsak 2013-ban debütált. A szabadtéri torna cseppet sem vallott szégyent, a több mint húsz indulói klublétszám jelezte, érdemes lesz folytatni.

2013 áprilisában elnyerte a Magyar Kempo Szövetség a 2014. évi világbajnokság rendezésijogát, így április 24-26. között a budapesti MOM Sport Uszoda és Sportközpont látja vendégül a földkerekség legjobb kempósait.

„A szervezet javában készül a vb-re: folyamatban van a résztvevők utazásával, szállásával, étkezésével és versenyzésével kapcsolatos valamennyi feladat előkészítése, hogy az esemény idején minden a legnagyobb rendben legyen.”- ezt Lacza Ádám Illés, az MKSZ elnöke mondta. „Az a célunk, hogy mind szervezésben, mind versenyzői eredmények tekintetében egy remek vb-t hozzunk össze.” - tette hozzá a sportvezető.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr85798759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása