TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

UFC 169: Barao vs Faber 2 eredmények és gondolatok

2014.02.02. 19:28 td_axl

Reggel már kiraktam a postot, ami révén megleshettétek a hajnali UFC 169: Barao vs Faber 2 gála meccseit. Már ha feltéve volt pár feles órátok, mert nem akarok finomkodni, de ez a gála eposzi hosszúságúra nyúlt, de korántsem olyan tartalommal, hogy hosszú időkig regélnének róla. 10 meccs ment végig, a pontozásos meccsek átka pedig egy ilyen card során, hogy az est végére a csarnok is kileheli utolsó energiáit is, nem beszélve az ott ülőkről. Joe Silva meccsszervezése, vagy túlzott alibire hajtó bunyósok? Megérne ez is egy misét, de az UFC 169 a tavalyi aránylag nagy számú minőségi gálát követően szinte az unalomba fulladt. 

Ez csak azért nem igaz, mert Abel Trujillo és Jamie Varner gondoskodtak arról, hogy a teljes csarnok állva üvöltse végig a meccsüket, ha már a seggüket unalom-rojtosra ülték. Trujillo taktikája igazából egy postit nagyságú papíron 1-2 szóban összefoglalásra került az öltözőben: agresszíven hajtva izomból odab*aszni Varner-nek, amikor csak csak lehet, akkor is, amikor nem...Varner is levágta a szitut és benne volt a buliban. Bár az észak-dél fojtás nem jött ki neki, a második menet feléig ő állt a helyzet magaslatán, többször elkapva Trujillot. Abel azonban kemény, mint a kád széle és élete jobbosával merevre csapta a rohamaiban már ziláló Varnert. Nem lesz bajnok Trujillo, de megmentették a PPV-t és Dana ezt nem felejti, kapott is 125.000 dollárt FoTN és KoTN címen, mivel ilyet másnak nagyon nem lehetett osztogatni hajnalban.

Frank Mir ugyanis eljött egy szombat esti laza testmozgásra, hogy 5 (!) ütést indítson bunyója során Alistair Overeem ellen. Frank a pletykák szerint jó srác, de én ezeknek sosem hittem. Lehet, hogy egykor a legjobb, vagy legígéretesebb nehézsúlyú bunyósnak nézett ki, UFC-nevelés szempontjából jó melót végeztek vele, de napjainkra Frank-nek nincs helye már az UFC-ben. Persze fog kapni még meccset csókosként, meg Frank-nél nincs olyan, hogy ő volt a hibás: sérülés, csalás, ármány vagy éppen a nap sütött a szemébe, de megmagyarázza. Ezen amúgy nem lesz mit, Overeem úgy zsákolt le rajta, hogy a kéziféket behúzva hagyta még Thaiföldön. Nagyobb összegem lett volna rá, hogy Overeem nyerni jön, mindegy, hogy milyen áron, alibi bunyóval bent maradni az UFC-nél, némi önbizalmat gyűjtve. Mert bár Mirt igazából pár mérgesebb horoggal álomba lehet ringatni már napjainkban, Alistair így sem ment rá fullos fordulatszámmal a földön, rémlett neki egy Bigfoot és Browne elleni benzin tartály kiürülés. Erre azonban külön készült, izomtömeget elmondása szerint a kardióért áldozott be, heh, ezt meg mindenki tegye helyre magában, hogy röhög-e rajta, vagy sem. Sokan fikázzák Alistairt a langyos teljesítménye miatt, de véleményem szerint most ez a pontozásos győzelem elég volt tőle, a mozgása meg külön tetszett. Ha fordítva nézem a dolgot, akkor ez inkább Mir hatalmas kritikája. Biztos, ami biztos, Overeem kihívta a pletykák szerint visszatérő Lesnart egy visszavágóra.

José Aldo-nak szóljon valaki, hogy már nem kell sokat aludni egy Pettis elleni meccsig. Hátha megjön a kedve a bunyóhoz és nem félálomban megy ki a kötelező haknijaira, mert a Lamas elleni címvédés ez volt. Tökéletes adottságai vannak a brazilnak a gyilkolásra, aki igazság szerint Anderson módba kapcsolt és k*rvára unja, hogy nem hoznak neki egy normális kihívót. Vagyis hoznának már neki, csak nagyon nincs kit, a súlycsoport nagyon gyenge ilyen szempontból, hiába a TUF próbálkozások is. Majd egyszer. Szóval Aldo a harmadik menettől alva verte Lamast pontozással.

Hogy azért legyen miért beszélni az UFC 169-ről, itt a főmeccs. Renan Barao ugyan intellektuális alapokon sosem lesz PPV aranybánya, de amit tud, azt fullba tolva üzembiztosan hozza. Faber meg megrekedt a bajnokok és feltörekvők között: sem Barao, sem pedig Cruz ellen nem lesz ellenszere sosem. Az első menetben Barao többször elkapta és bedarálta. Ugyan a finishnél minden ütése a kesztyűn landolt, Dean leállította a bunyót Barao unszolására, Faber ezt a meccset azonban így is elveszítette volna. Tudom, bármi megtörténhet, de ez nem Faber pályája. Most ekézik majd Deant, Faber-nek meg marad egy sokadik a kiskapu a címre, ha van még kedve hozzá...


A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr445794502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NGGRHLLTRL 2014.02.02. 20:20:46

Dana nem tudom milyen meccset nézett, vagy mi a motiváció amögött, hogy Overeem tegnapi teljesítményét rossznak nevezze. Tud néha baromságokat beszélni.
süti beállítások módosítása