TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

UFC Fight Night 35: Rockhold vs. Philippou eredmények

2014.01.16. 12:00 td_adamrepa

RockholdPhilippou.jpg

A tegnapi gála, mint általában mindegyik, hozott meglepetéseket. Persze a fogadó-irodákat, oddsokat végignézve nem hatalmas meglepetések ezek, ráadásul mindent figyelembe véve a történtek mind-mind benne voltak a pakliban.

A mi meglepő lehetett például, hogy a UFC veteránnak számító Charlie Brenneman az első menetben kikapott a bemutatkozó Beneil Dariush ellen, aki egyenesen a Kings MMA-ből, Rafael Cordeiro sztár-edző kezei alól érkezett (Cordeiro olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Wanderlei Silva, Shogun, Werdum, Jake Ellenberger, Babalu, Rafael Dos Anjos vagy Lyoto Machida). Miután egy balossal leküldte Brennemant, követte a földre és ütni kezdte, majd gondolt egyet és inkább a hátára mászott, ahonnan sikerült egy szép RNC.

brenneman-dariush.jpg

A már ismertebbnek számító nevek közül Alptekin Ozkilic a pontozólapokon kikapott a most bemutatkozó 7-0-0 mérleggel bíró hawaii Louis Smolka ellen. A döntés elég egyértelmű volt - bár az első menetet inkább Ozkilic vitte, a másodikban hamar fordult a kocka. Ozkilic kemény térdeseket és könyökösöket, valamint a sokszor pontatlan, rosszul időzített ütéseire érkezett válaszcsapásokat evett meg. A harmadik menetben aztán végleg elment a hajó - bár sikeresen levitte ellenfelét és egy forduló rúgással is betalált, Ozkilic nem tudta kihasználni lehetőségeit és további balosokat, ütéskombinációkat szedett be. Mikor a földön kötöttek ki, Smolka közel járt ahhoz, hogy minden a helyén legyen egy sikeres subhoz, de aztán elengedte Ozkilicet és inkább ütni kezdte. Ozkilic hason fekve fejezte be az utolsó menetet, miközben kapta az ütéseket. Herb Dean közelről figyelte a történéseket, de Ozkilic védekezését elegendőnek ítélte ahhoz, hogy ne állítsa le a meccset.

smolka-ozkilic.jpg

Ismertebb névnek számít még Isaac Vallie-Flagg, aki egy eddig túlontúl ismeretlennek számító braziltól, Elias Silverio-tól sima pontozásos vereséget szenvedett. A második menet kivételével simán hozta a brazil a meccset. Silverio rögtön az első menetben leküldte ellenfelét egy bal horoggal, és több nagy találata is volt. A menet utolsó másodpercéig ütötte Vallie-Flagg-et. A másodikban egy elsőre illegálisnak tűnő térdes a visszajátszáskor inkább úgy tűnt, hogy az a még térdelő Vallie-Flagg mellkasán landolt, mindenesetre levontak egy pontot Silverio-tól. Csak ezért nem lehet 10-9-et adni neki erre a menetre is. A menet hátralévő felében Silverio egy durva könyökössel betalált, majd levitte ellenfelét, aki csak a menet végére tudott valahogy ismét lábra állni. A harmadikban Silverio ismét nagyon hamar levitte Vallie-Flagg-et, full mountba került, kétszer is RNC-vel próbálkozott és a végén egy másik sub majdnem össze is jött, de kifutottak az időből.

silverio-vallieflagg.jpg

A 2011-ben TUF résztvevő Ramsey Nijem egyhangú pontozással nyerte meccsét, ezzel 8-4-0-ra javítva mérlegét, a már szintén UFC veteránnak számító Cole Miller pedig a második menetben egy szép RNC-vel subolta Sam Sicilia-t. Miller egyébként eddigi 21 győzelméből 15-öt subbal nyert...

nijem-edwards.jpg

Yoel Romero a harmadik menetben TKO-val győzött a nagyon szépen teljesítő Derek Brunson ellen, aki egyébként az első két menetet inkább vitte a pontozólapokon, amíg a harmadikban nem kapott egy nagy bal horgot, ami leküldte. Némi összekapaszkodás és felütések után Brunson megint padlót fogott, majd Romero kemény ütései fogvédőjét is kiverték szájából. Romero testre mért könyökösökkel puhította, a bíró pedig többször szólt Brunsonnak, hogy harcolnia kell, vissza kell támadnia. Miután erre nem volt képes, a meccset leállították.

brunson-romero.jpg

Az est fő meccse rövidre sikerült. Luke Rockhold, a legutolsó Strikeforce középsúlyú bajnok az első menetben (2:31) pár csúnya májrúgással aratott TKO győzelmet Costa Philippou ellen. Nem sokkal azután, hogy felmérték egymást kicsit, Rockhold egy rövid jobb horoggal leküldte Philippou-t, aki ugyan felpattant, de Rockhold azonnal a  ketrechez szorította. Innen sikerült kijutnia, majd blokkolt egy fejrúgást, azonban a rá következő, testre mért bement. Philippou próbált kívül maradni az ütéstávon és körözni, de Rockhold májrúgásokkal talált és a másodiktól Philippou "leolvadt". Kapott még egy térdest lefelé menetben, de Herb Dean beugrott és megkímélte minden további fölösleges ütéstől vagy rúgástól, amit beszedhetett volna.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr485760798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása