TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Minden nap bajnok lehetsz!

2013.12.23. 20:53 td_soleado

Összevágott motivációs videók, harcosok fotói egy idézettel, és sok más apró dolog, amik pillanatokra elgondolkodtatnak, talán megalkotsz magadban egy másik utat, egy olyat, amin majd másképp csinálsz mindent, nem hagysz ki egy edzést sem, jobban tanulsz, többet figyelsz szeretteidre, barátaidra, csapattársaidra. Ezek a gondolatok általában a „majd holnaptól” kezdetű mondatokkal kezdődnek, és nagy többségük pillanatokig, percekig tartanak, és minden úgy megy tovább, ahogy előtte.

 A videóban szereplő két sportoló az egyik legjobb példa, segíthet ebben, hogy ráébredj végre, hogy a siker titkos receptjével senki nem fog kopogtatni az ajtódon, mert az ott van benned, valahol a kifogások és a lustaság mögött mélyen.

130729011200-fenn-crocket-sutton-deitsch--single-image-cut.jpg

Dartanyon Crockett, válogatott amerikai judós egy Leber optic atrophy nevű betegséggel született, melynek következménye, hogy gyengén lát. Édesanyját 8 évesen vesztette el, drogos apjára pedig nem nagyon számíthatott. A nehézségek a sport fele fordították érdeklődését, a középiskolai csapatban kezdett birkózni, ahol már a kezdetekben kitűnt elszántságával és kitartásával. Naponta kapott az élettől újabb nehézségeket, de egy percre sem adta fel, mindig a megoldást kereste, és a sportnak egy pillanatra sem fordított hátat. 2012-ben szinte mindent megnyert, ahol versenyen indult, köztük aranyat a paralimpiai játékokon, Londonban. Célként tűzte ki, hogy 2020-as Olimpia végéig versenyez majd. Dartanyon csapattársa, Leroy Sutton egy vonatbalesetben vesztette el a lábait, de a szerencsétlenség ellenére sem volt hajlandó lemondani szeretett sportjáról, a birkózásról.

 Lisa M. Fenn, az ESPN riportere volt az, aki bemutatta megható történetüket a világnak. A forgatás idejére a két sportoló életének részévé vált, akik kezdetben nehezen nyíltak meg számára, de ahogy az elkészült anyagban is látszik, egy örök barátság alakult ki közöttük.

A film nem csak azt mutatja be, hogy miként győzi le Dartanyon és Leroy naponta az akadályokat, hanem azt is, hogy mennyire fontos, hogy csapattársainkra is épp annyira figyeljünk, mint magunkra. Hisz sikerünkben a közösen elvégzett munka is benne lesz a végén.

Hogy miben különbözik ez a videó a többi motivációs felvételtől?

Ha csak megnézed, és bezárod az ablakot, mint a többinél, akkor semmivel. Semmivel sem fog akkor különbözni azoktól, amik filmekből kivágott másodpercekből vannak összeállítva, vagy könyvekből kiragadott szövegek futnak egy rap szám alatt a szemed előtt. Pedig ez nem egy Rocky film, vagy épp egy vérző Boyka egy képen, alatta egy idézettel. Ezek a srácok valósak, valós problémákkal, fogyatékossággal élnek, sportolnak, és minden nap győznek. Minden edzés és verseny után –eredménytől függetlenül- bajnokok lesznek, és bajnokként élnek.

 Miért?

Mert nem ismerik a „kifogás” és a „majd holnaptól” szavakat.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr25704621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chuck-d 2013.12.24. 13:32:26

Crockett betegsége magyarul Leber-féle látóideg sorvadás, és minden tiszteletem az ilyen komoly nehézségeken túl is sportoló embereké, akiknek ha az akaratán múlna akár olimpiát is nyernének. kivételes példák még Anthony Robles, az egy lábú birkózóbajnok és Nick Newell, akinek bal alkarja helyén csak egy kis csonk van, mindketten az épek közt érték el sikereiket.
Newell legutóbb pár hete mérkőzött:
www.youtube.com/watch?v=VPKVmgVoGQw

boldog karácsonyt a TD stábjának!

td_axl 2013.12.27. 14:02:43

@chuck-d: Köszönjük szépen chuck-d, viszont kívánunk minden jót neked! Továbbra is várjuk az építő jellegű hozzászólásokat!
süti beállítások módosítása