TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Mestre Zé Radiola: Nagyszerű fejlődést mutat a magyar BJJ

2013.12.22. 15:26 td_axl

ze-radiola.jpg

IX. Hungarian BJJ Open során beszélgettünk Mestre Zé Radiolaval, aki Carlos Gracie Juniortól kapta meg a fekete övet a Gracie Barra ágon, majd pedig Max Carvalhot hazánkba delegálva lehetővé tette a magyarországi BJJ alapjainak lefektetését és megerősítését. Mestre Zé Radiolaval gondolatai:

Egy nap egy magyar küzdősport kedvelő járt nálam Brazíliában és arra kért, hogy Magyarországon tartsak egy szemináriumot. Ezt követően jó kapcsolat alakult ki közöttünk és arra jutottunk, hogy szükséges ebben az országban a BJJ-t alapjait lefektetni. Ekkor választottam Max Carvalhot erre a feladatra, ide küldtem, hogy építve fel a sportot és segítse terjeszkedését és fejlődését.

Mindenképpen szeretnék köszönetet mondani a magyar küzdősport kedvelőknek, hogy ilyen szép létszámmal jelennek meg egy brazil jiu jitsu rendezvényen. A Hunagrian BJJ Open minden évben nagyobb és nagyobb lesz, ami elsősorban azoknak köszönhető, akik keményen dolgoznak a BJJ-ért Magyarországon. Köszönöm mindenkinek, aki azért van, hogy a BJJ népszerűsítéséért és a sportággal kapcsolatos ismeretei mélyítéséért teszt ma Magyarországon. Max Carvalho ebben nagyon sokat segít, ezt külön köszönöm neki.

Napjainkban az MMA egyre népszerűbb, erős szervezetek épülnek köré, a fiatalokat is könnyű ezáltal megszólítani. Az MMA alapjai közé azonban a BJJ tartozik, nem létezhetne ez a sportág a jiu jitsu nélkül. Ez már a vale tudo története során megannyiszor bebizonyosodott, a kisebb fizikai adottságokkal rendelkező harcos nem feltétlenül hagyja el vesztesként a küzdőteret ilyen alapokkal.

Napjainkban talán még vállalkozni sem lehet arra, hogy a jiu jitsu jövőjével kapcsolatban jósoljunk. Nincsenek határok a fejlődés tekintetében, Carlson Gracie cselekedetei szerint kell eljárni, tanítani, minél szélesebb körök számára elérhetővé kell tennie a sportot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr275704561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása