TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Shogun Rua: Vissza a PRIDE szabályokat!

2013.11.29. 21:31 td_soleado

Az UFC korábbi félnehézsúlyú bajnoka úgy látszik szívesen emlékszik vissza a PRIDE-os időkre, ami érthető, hisz – sokak szerint is – akkor volt karrierje csúcsán, és az UFC-hez igazolása óta pályája – a bajnoki cím ellenére – leszálló ágában van. Ennek egyik okaként a korábban kedvenc „technikájaként” használt „soccer kick” hiányát jelöli meg, mert stílusát akkoriban ez határozta meg, és az Amerikába költözése elején nehezen szokta meg, hogy ezt száműzni kényszerült repertoárjából. Szerinte semmivel sem veszélyesebb és ártalmasabb, mint a most megengedett könyökösök, és nem is fájtak annyira.

shogun_rua_pride1.jpgHozzátette még, hogy nem emlékszik olyan esetre, amikor valaki megsérült volna egy „focis rúgástól”, ellen példaként ennél a mondatként is a könyökösök által okozott sérüléseket állította szembe. Azt el kell ismerni, hogy ebben valószínűleg igaza van, hisz támaszkodni tud a Jon Jones-tól a két mérkőzés alatt „könyökösök okozta sérülések” témában szerzett tapasztalataira.

Jones_Shogun_elbow.jpg

Nem vagyok benne biztos, hogy kívánságai valaha is megfontolásra kerülnek Dana White íróasztala mögött. Habár a női MMA-ra is azt mondta anno, hogy teljességgel lehetetlen, hogy UFC színekben ilyet valaha is rendezzenek.

Másik oldala a kérdésnek, hogy az UFC mai népszerűségével, és mára az amerikai sportéletben elfoglalt helyével mennyire lenne összeegyeztethető ez a kicsit sem sportszerűnek tűnő „technika”, ezekben időkben például, amikor fiatalok – és már gyerekek – tízezrei kezdték meg az MMA edzéseket a szervezet rohamosan növekvő népszerűsége miatt. Nem biztos, hogy a szülők szívesen engednék el a gyermeküket egy olyan sportot űzni, amelynek referenciájaként a sportösszefoglalóban azt látják, hogy az egyik harcos fejbe rúgja a földön épp fekvő védtelen másikat.

Régen ez a show kedvéért eladható volt, ez a sport mára fejlődött eleget, és e nélkül is eladható és roppant népszerű. Szerintem.

Nemrég még felmerült a Shogunnal kapcsolatban, hogy esetleg a soron következő James Te Huna ellen jövő héten megvívott meccset követően esetleg lemenne egy súlycsoporttal lejjebb, de állítólag ezt csak felvetés volt, és még orvosi szempontból is meg kellene vizsgálniuk, hogy egyáltalán jót tenne-e a szervezetének.

Zárójelben jegyzem meg, könyökösök ott is lennének.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr765667823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása