TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Kritikus állapotban Shane Del Rosario

2013.11.28. 12:03 td_soleado

Azok után, hogy a UFC nehézsúlyú harcosa, Shane Del Rosario nemrég bordasérülés miatt lemondta soron következő mérkőzését, melyet a UFC 168-as gálán vívott volna Guto Inocente ellen, most sokkal súlyosabb hírek láttak napvilágot vele kapcsolatban. Helyi idő szerint kedd reggel saját házából szállították kórházba, szívleállás miatt.

shane-del-rosario.jpg

 A hírt először Jason House, a sportoló menedzsere erősítette meg, aki elmondta, hogy Del Rosario keringése teljesen összeomlott. A sportolót újra kellett éleszteni, majd stabilizálták a szívverését, vérnyomását, azóta pedig kritikus állapotban fekszik a kórház koronária osztályán. Az UFC szintén közleményben erősítette meg a hírt, és hozzátette, imádkoznak Shane-ért és családjáért.

 A még csak 30 éves Rosario nem először kerül súlyos állapotba, 2011-ben autóbalesetet szenvedett, melyre Strikeforce karrierje is ráment (ekkor egy részeg sofőr hátulról az ő autójának csapódott). A felépülés és kisebb szünet után már kétszer harcolt az UFC égisze alatt.

 A kórházba szállítás után egy Artic Sun nevű géppel kezdték kezelni, ami az orvostudományban egy viszonylag új eljárás (~5 éves) és pont az ilyen és hasonló esetekre fejlesztették ki. A gép egy non-invazív, azaz a testbe behatolást nem igénylő hűtési eljárást tesz lehetővé, mellyel mesterséges, terapeutikus célú hipotermiás állapot idézhető elő, így pedig az agykárosodás minimalizálható vagy akár teljes mértékben elkerülhető. Az eljárás során a testet fokozatosan lehűtik 33 fok körüli hőmérsékletre, mellyel a metabolizmus, a gyulladások és a káros neurotranszmitterek kibocsátása lelassítható, így pedig az agy épsége sokkal tovább fenntartható.

Edzője, Colin Oyama elmondása alapján már elkezdték a hőmérséklet emelését, így a szervek már lassan ismét elindultak, most pedig az agy normál működésének beindulására várnak (ennek 15-24 órán belül meg kell történnie). Oyama azt is jelezte, hogy bár van esély, sajnos elég kicsi.

 Arról, hogy mi állhat betegségének hátterében, egyelőre még csak találgatások vannak, mindenesetre egy élsportolónál, aki 3-4 havonta esik át komoly orvosi vizsgálatokon, nem valószínű, hogy nem vették volna időben észre, ha valami hirtelen kialakult rendellenességről lenne szó, így nagy valószínűséggel örökletes betegségről lehet szó.

Bízzunk a jobbulásában!

<adamrepa & soleado>

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr385662075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chuck-d 2013.11.28. 22:47:08

így:
A hírt először Jason House, a sportoló menedzsere erősítette meg, aki elmondta, hogy Del Rosario keringése teljesen összeomlott, a kórházban újra kellett éleszteni, majd stabilizálták a szívverését, vérnyomását. Azóta kritikus állapotban fekszik a kórház kardiológiai osztályán.

nyugodjék békében.

chuck-d 2013.12.07. 06:57:30

lehozták legalább kétszer, hogy meghalt - ennek dőltem be én is -, de hála az égnek még mindig küzd, nem csak a szíve, de az elméje is. sikeres felépülést neki!
süti beállítások módosítása