TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Mayweather vs Canelo gondolatok

2013.09.16. 21:43 td_adamrepa

PBFvsSCA.jpg

Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy az apaságon vagy a visszavonuláson kívül nem nagyon van, ami megállítsa Floyd "Money" Mayweather Jr.-t. Mostani győzelmével Saul "Canelo" Alvarez ellen mérlegét a hihetetlen 45-0-ra javította, bankszámláját pedig újabb tízmilliókkal vastagította meg (becslések szerint 40-70 millió USD körül van a mostani meccse után kapott pénz).

A szerződésének köszönhetően Money nem csak a 41,5 millió USD-t, de a PPV bevételekből származó százalékot is megkapja, így jön ki a már fentebb is említett összeg.

Amit sokan Mayweather elmúlt évei legkeményebb tesztjének hittek, arról ő ismételten bebizonyította: nem eszik olyan forrón a kását. Magabiztos, fölényes győzelmet hozott, ezzel pedig a junior középsúlyú címeket egyesítette a mexikói függetlenségi napot ünneplő hétvége szombatján.

Az est minden tekintetben rekordokat állított be - nem csak a gázsi volt magas, de a PPV és a helyi jegyeladás is gigantikus számokat generált. Az ún. 'gate' vagyis a belépőjegyekből származó bevétel a mindenkori legmagasabb 20,003,150 USD volt, amit a 26355 jelenlévő rajongó biztosított. Elég valószínű, hogy az eddigi PPV rekord (2.44 millió vásárlás) is megdől, melyet egyébként szintén Mayweather állított be még 2007-ben, mikor is Oscar De La Hoya-t verte meg, aki a mostani meccsen alkohol és drog-problémái miatt nem lehetett ott (saját maga jelentkezett elvonóra).

A tömeg bár egyértelműen Canelo-t éltette, a 23 éves mexikói egyszerűen nem volt Mayweather kategóriájában, aki gyakorlatilag azt csinált 12 meneten keresztül, amit akart.

"Canelo egy fiatal, erős bajnok. Egy nagyszerű mexikói bajnok. Le a kalappal előtte. Tud veszteni és vissza fog térni." - mondta Mayweather.

"Tizenhét év és még mindig keményen nyomom. Azt hiszem, ha komolyabban támadok az elején, akkor be is fejezhettem volna, de nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel így is."

Floyd a fölényes győzelem ellenére a bíróknál többségi pontozással nyert, miután teljesen érthetetlen módon, a szakértők, újságírók, rajongók és más bokszolók felhördülésére az egyik bíró, C.J. Ross döntetlennek (114-114) látta az ütközetet. A bíró hölgy egyike volt azoknak, akik a Pacquiao-Bradley meccsen Bradley-t hozták ki győztesnek, ami hosszú évek óta az egyik legellentmondásosabb döntés volt. Az ESPN sport csatorna a jelenlegi meccset 120-108-ra hozta ki, a meccsen jelenlévő másik két bíró pedig 116-112-re és 117-111-re Mayweather javára. Kell egyértelműbb bizonyíték?

Cynthia J. Ross notórius ilyen tekintetben - A 2002-es Kevin Kelley vs. Humberto Soto címmeccsen ő volt az egyetlen, aki nem Kelley-t hozta ki a kártyákon, hanem döntetlent pontozott. De ugyanezt csinálta a 2008-as Kendall Holt vs. Ben Tackie, a 2011-es Rodel Mayol vs. Javier Gallo, a szintén 2011-es Josiah Judah vs. Rafael Jastrzebski, a Joseph Agbeko vs. Abner Mares és a Juan Carlos Burgos vs. Luis Cruz meccseken is. Mondhatni, mikor nincs ötlete, egyszerűen döntetlent ad. Persze az NSAC főnöke, Keith Kizer - ahogy az várható volt - kiállt a döntés mellett, ahogy CJ Ross is megerősítette azóta - most is döntetlennek gondolja az eredményt. Melyik meccset nézte vajon?

Mayweather csak annyit reagált erre, hogy bár kicsit sokkolta az eset (először azt hitte viccelnek), de végül is mindenből tanul valamit az ember...

PBFvsSCA_1.jpg

Mayweatheren még mindig nem látszik 36 éve - úgy mozgott, harcolt, mint egy sokkal fiatalabb ember. Jobbjával gyakorlatilag akkor talált, amikor akart és rengeteg jabbel puhította Alvarezt. A CompuBox statisztika 46%-os találati arányt mutat, ami azt jelenti, hogy 505 elengedett ütésből 232 talált szemben Canelo 22%-os arányával (117 találat 526 ütésből).

Canelo annyit mondott, hogy egyszerűen nem tudta elkapni: "Nagyon nehezen tudtam csak elkapni. Hatalmas harcos. Nem tudtam hogy érjem utol. Nagyon intelligens, rengeteg tapasztalattal. Őszintén, egyszerűen nem találtam. A későbbi menetekben frusztrált voltam. Megértettem, hogy legyőzött. Próbáltam eltalálni, de nem ment. De ő is sokat hibázott. Sok ütése a kesztyűimen landolt."

Az még tán tovább tetőzi a dolgokat, hogy bár a mérlegelésre Canelo hozta a súlyt, amiben megállapodtak (152 font), rehidratálás után 165-vel lépett a szorítóba, míg Mayweather kb. 150 font volt. A súlykülönbség azonban, mint látjuk nem sokat számított. Mayweather nehezen volt megfogható, hozta védelme javát és gyors ütéseit. Elmondása szerint szombat reggel 146 font volt a mérlegelés 150,5 fontjához képest, ezért a szakácsát kellet hívnia, hogy valamit csináljanak.

A nyitó menetekben mindketten jabbel próbálkoztak, Alvarez pedig testütésekkel akarta Mayweathert lassítani. Ez azonban nem sikerült neki. Az elején elég taktikus meccs volt, Mayweather a gyorsaságával helyet talált a jabeknek és elmozgott, mielőtt Alvarez lassabb ütései elérték volna.

"Vártam és figyeltem az apámat. Ő mondta nekem mit csináljak és hogy mikor nyomjam meg egy kicsit a támadást. Nagyszerű volt a terve" - mondta Floyd.

Az ötödik menettől kezdett igazán fordulni a kocka és verésre változni a meccs. Floyd egy nagyon tiszta jobbossal talált és dupla jabekkel kezdte feldagasztani Canelo arcát. Canelo elég sokat talált Mayweather karjain, amire Floyd annyit mondott, hogy néhány menetben kicsit visszább kellett vennie, de semmi olyan erőt nem érzett, amivel ne találkozott volna már pályafutása során, melyből egyébként már csak 24 hónap van hátra.

A vége felé Floyd már annyira egyértelműen és könnyen vezetett, hogy a 11. menet során egy rövid időre megállt, hogy a ring melletti fotósoknak pózoljon.

Mayweather tervei szerint következő Májusban és Szeptemberben bunyózna. Canelo elleni meccse a második volt abból a hatból, amire egy 30 hónapos szerződésben vállalkozott a Showtime/CBS-vel idén aláírt szerződésben, miután az HBO/Time Warner-t otthagyta, ezzel pedig az erővonalak átrendeződését okozva a bokszban.

Egy lehetséges ellenfél a junior váltósúlyú bajnok, Danny Garcia, aki Lucas Matthysee ellen nyert ugyanazon az estén. Mayweathernek váltósúlyú címe is van és visszamenne 147 fontra, hogy harcoljon vele. A másik név, ami felmerült, a decemberi Devon Alexander vs Amir Khan győztese. Khan többször is jelezte, hogy szívesen mérkőzne Mayweather ellen. Akárhogy is van, egy biztos: egyik sem fog akkorát szólni, mint a Mayweather vs Canelo, sem eladások, sem más tényezők tekintetében. Floyd pedig csak haza szeretne menni, megbeszélni a továbbiakat az apjával és a csapattal, valamint pihenne is egy kicsit...

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr215515269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása