TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Chris Leben - hogyan tovább?

2013.07.09. 21:31 td_adamrepa

13-chris-leben.jpg

Chris Leben zsinórban harmadik vereségét szenvedte el a hétvégi UFC 162-es gálán. Általában a kiéleződő mezőny, az új tehetségek és a racionalizáció miatt ilyenkor már általában szélnek eresztik az adott harcost, azonban a gála utáni sajtókonferencián feltett kérdésre Dana White, a UFC elnöke kitérő választ adott. White elmondása szerint nem gondolkodott még mi legyen, de nagyon szereti Lebent. Persze ez nem is véletlen - Leben mindig is nagyon lojális volt a céghez, Whitehoz és egyébként is a The Ultimate Fighter 1 show óta (idén 8 éve) a UFC-vel van.

Leben zaklatott múltja, problémái mindenki számára ismertek - annak idején beszélt erről a műsorban és utána is, interjúk során. A bajok Lebent - bár sokat fejlődött - soha nem kerülték el: 2008-ban Oregonban letartóztatták egy módosult tudatállapotban való vezetés miatt. Bent tartották és azzal vádolták, hogy megsértette a próbaidő feltételeit. Aztán kapott 35 nap börtönt.

A UFC 89-es veresége után, ahol is pontozással veszített Michael Bisping ellen, a doppingtesztje pozitívan jött vissza. A mintában sztanozololt találtak. Büntetésképpen eltiltották 9 hónapra és a meccsért kapott pénz harmadát elvették. Leben beismerte, hogy a meccs előtt használta a szert, de miután állítása szerint jó pár hónap eltelt a használat és a meccs között, azt hitte, hogy a bunyó napjára már kiürül szervezetéből.

A karrierje tükrözte a magánélet problémáit - hol fent, hol lent: egy győztes meccs, egy vesztes. Közben neki ítélték 2010-ben 'az év visszatérő harcosa' díjat, miután Yoshihiro Akiyamát legyőzte (UFC 116) és kihívta Wanderlei Silvát, ami végül is karrierje leggyorsabb KO győzelméhez vezetett.

2010 októberében aztán Honoluluban letartóztatták, miután egy falnak ütközött. A rendőrség gyanúja befolyásolt állapotban történő vezetés volt. Januárban aztán csúnya TKO vereséget szenvedett Brian Stann ellen a UFC 125 gálán. Ugyanezen év novemberében TKO-vereséget szenvedett egy sérülés miatt a UFC 138-on Mark Muñoz ellen, ráadásul a tesztje is pozitív lett, oxykodont és oxymorfont találtak a vizelet mintájában, majd egy évre eltiltották.

Legutóbbi meccsét pontozással elvesztette és kiderült utólag, hogy NSAC engedélyt kapott (TUE, Therapeutic use Exemption azaz terapeutikus célú kivétel) a Suboxone használatára, amit a gyógyászat drogfüggő emberek kezelésére használ a drogot kiváltandó, egyfajta fájdalomcsillapítóként. Soha előtte harcos nem kapott még ilyen célra, ill. erre a szerre kivételt. Hogyan tovább? Visszatérhet még Leben? Össze tudja-e szedni magát, vagy szögre kéne akasztania a kesztyűt? Szélnek engedi a UFC vagy White megmenti még, amíg tudja?

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr975397518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása