TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Ökrös Sándor MMA – W.K.U. Európa-bajnok

2013.06.17. 22:09 td_axl

Tizenöt izgalmas, meglepő, dinamikus, olykor véres – noha nem sakkpartiról volt szó – párharcot láthattak a küzdősport szerelmesei szombat este Gyulán. A várszínház tószínpadján megrendezett Küzdelem Napja – Revans Fight Card nevű rendezvény csúcspontja egyértelműen az utolsó, Ökrös Sándor és Makó Szilárd összecsapása volt. A rém rövid küzdelmet követően, a békéscsabai East Warriors színeiben induló Ökrös derekára csatolták az MMA – W.K.U. EB-övet. Az ifjú bajnok mindezt örömittasan, egy klasszissal kommentálta: megszerezni könnyebb volt, mint megtartani.

okros.jpg

Ökrös Sándor

Idillikus, némileg nagyzolva, történelmi környezetben – hiszen a gyulai vár mindent látott –, békakuruttyolás és alattomos szúnyogtámadások közepette gázolt át rajtunk a Küzdelem Napja – Revans Fight Card nevű küzdősport gála.

Az izgalmaktól cseppet sem mentes estet a csabai Fit Dance dögös táncoslányai nyitották meg. Majd az egykori judós nagyágyú, ám ma még mindig aktív, a BM Kano Judo SE vezetőedzője, Gyáni János fiataljai: Szigetvári Kevin és Vizsnyiczai Arnold szántották fel egy rövid bemutató erejéig a ringet.

A judótól nem túl nagyot lépve, a következő tusban sem húztak még kesztyűt a szorítóba lépők, ugyanis az egyelőre még Magyarországon gyerekcipőben járó grappling következett. Noha, a csabai Vizsnyiczai Róbert alias Sovi és a szegedi Juhász Nagy Péter összecsapása vízszintben nem bontakozott ki, hiszen az alapvetően judós Sovi taktikusan, az erő- és technikai viszonyok tudatában hárította a Tisza-parti MMA-s-grapplinges kezdeményezéseit. Bejött neki. Ezt követően színre léptek az MMA, thai boksz, K1 és K3 kis és nagy harcosai. A teljesség igénye nélkül pillantunk bele a küzdelmekbe.

A bivaly kemény muzsikára, már a szorítóba lépés pillanatában, szinte szétcsapta a versenyzők ereje a tószínpad légkörét. Számos stílusáthallás volt egy jó néhány meccs közben. Például az egyetlen thai box (Orostyák Gergely vs. Negrea László) derbi egyszer majdnem a földön folytatódott, amikor az ellenfél edzője bekiáltott: ’mit csinálsz ember, ez nem MMA!’.

gala2.jpg

Bledea György és Gurami László - a háttében Ökrös Sándor

A szünet után megkezdődtek a profi mérkőzések. Ahogy telt-múlt az idő, egyre jobban aktivizálódott a nagyérdemű is, látva a fejek nem malmoznak a kötelek között. Ámbár, sajnos Kiss Norbert (Energy Bcs.) kontra Dékány Zoltán (Szeged) K1 – revans mérkőzése, az utóbbi vállsérülése miatt hamar befejeződött. Pasty, azaz Petrina Pál, a csabai Energy versenyzője a harmadik menetet követően is egálban állt a temesvári Fodor Zoltánnal, azonban a ráadás, extra menet Pastynak nem sikerült.

Ha léteznek zenei pszichológusokakkor minden bizonnyal analizálni tudják, hogy ki, miért választja épp azt a muzsikát, amire bevonul. A csabai energys Váradi Tamás Ennio Morricone A profi-jára érkezett, míg a bajai Móga Márk pusztán egy AC/DC nótára. Persze felesleges kinyilatkoztatni, de Váradinak a ráhangolódásra minden bizonnyal segített Belmondo higgadtsága.

És hogy egy televíziós kifejezéssel éljek: egy wish-sel, azaz ismét egy grappling összecsapással választották szét a rendezők az iramot – legalábbis ennek a modern birkózásnak más a tempója. A szeghalmi MMA-s Furkó Roland és a csabai Kano judós Kun István a gongszóig gyűrték egymást a földön. Pontosabban az utolsó két perc egyértelműen a fiatal judokáé volt. Nem mellékes, a meccsek között nagyrészt ex-utcai harcosok, küzdősport bajnokok adták át az okleveleket, mint például Gabnai Csaba, Rácz Dénes, Kósa Gábor vagy a fentebb már említett Gyáni János.

gala3.jpgBecsületbeli ügy: Dékány Zoltán (b) és Kiss Norbert

A múlt héten K1-es OB-t nyert, energys Szabó László, kvázi hozta a papírformát a temesvári Pintye Sergiuval szemben. Hasonlóképp domborított Szabó klubtársa, Géczei Róbert is Cimpoae Daniellel (Temesvár).

Majd a következő harcokban a nézők egyre többször szólították a keresztnevükön kedvenceiket. A megyeszékhelyi East Warriors, egyik MMA-s klasszisát, Kiss Károly esetében például három becenevet is kapcsoltak a gyerünk buzdító szóhoz: mint például a Törpe, a Tökös, azonban a tisztelettudóbbak Mester jelzővel ruházták fel. Kiss szó szerint felőrölte egy lábkulccsal ellenfelét, szatmárnémeti Dobó Szilárdot. A finálé előtt, Szabóhoz hasonlatos bravúrral győzött (hisz csak egy ’istállóban’ tréningeznek) Hricsovinyi Károly tanítványa, az energys Benedek Zsolt a temesvári Paul Coicov felett.

És eljött az est fénypontja: az East Warrioros Ökrös Sándor és a szatmárnémeti Makó Szilárd címmérkőzése. A himnuszokat követően Ökrös nem sok esélyt adott ellenfelének. Ugyanis a csabai harcos egy kőkemény hátsó köríves fejrugása azt mondta: padlóra Makó! És onnan már csak a lekopogás tett pontot az ügylet végére. (Pedig a szatmárnémeti srác csak a magyar himnuszt énekelte.) Ökrös Sándor pedig MMA – W.K.U. Európa-bajnok lett, vele beszélgettem.

– Amikor megérkeztem a rendezvényre, olyan laza voltál, mintha mondjuk te lennél a büfés. Majd, mint edző, pluszban két meccset is levezényeltél a ring sarkából – továbbra is megőrizted a higgadtságod.
– Az az igazság, hogy ezért edzünk már sok-sok év óta, mindennap akár többször is, és ezért veretjük magunkat, hogy a szorítóban ne érjen bennünket meglepetés.

– Az öv átvétel pillanatábant, egy amolyan csajozós-klasszissal éltél, azt mondtad: könnyebb volt megszerezni, mint megtartani…
– Igen, mert ezután jönnek majd a kihívók, akik nyilván tisztában vannak azzal, hogy kire és mire készülnek. És majd az lesz igazából meredek, hogy ők már úgymond, mindent tudni fogna rólam, ezért tény és való: nagyon nehéz lesz megőrizni az övet.

forrás: http://hir6.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr635366342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása