TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

UFC 160: Velasquez vs Bigfoot összefoglaló

2013.05.26. 17:55 td_axl

Hajnalban ha volt energiád felkelni, vagy le sem feküdtél, akkor egy nagyon színvonalas gálát láthattál az UFC 160 keretén belül. Elég nagy volt a hype előzetesen körülötte, Mike Tyson személyével pedig még nagyobb publicitást nyert a dolog, csalódnunk pedig nem kellett.

ufc-160-countdown.jpg

Kezdeném a teljesség igénye nélkül TJ Grant győzelmével, aki Gray Maynard ellenében mindjárt az első menetben lerendezte a bulit, hogy legközelebb a bajnok, Bendo ellen mehessen a címért. Maynard tudhatta ugyan, hogy TJ állva jön majd előre, így a földet kellett volna erőltetnie, de magabiztos lett a horgai után. TJ-t ez azonban nem zavarta és egy szép állassal leküldte Grayt, majd hajrázott és leépítette ellenfelét. Maynard vissza akart vonulni a Guida elleni meccs előtt, most a címmérkőzés lehetősége tartotta benne a tüzet, nem lepődnék meg, ha befejezné ezen vereséget követően.

Aztán a brazil rombológép ismét tanúbizonyságát adta annak, hogy mocskosul egyben van állva és földön is. Teixeira ugyan nem a legacélosabb ellenféllel találkozott Te Huna ellenében, de Huna meghalni is képes a ketrecben, kitartó haláltusát várhattunk.Ezt Teixeira nem nyúltotta el, mindjárt az elsőben guillotine-ba rántotta ellenfelét. Ha magasabb és hosszabb végtagjai lennének, izgatottan várnám Jones ellen Glovert, ezen bunyóra amúgy jó eséllyel hamarosan be is jelentkezhet. Főleg, ha legyőzi az Evans vs Hendo nyertesét, akire be is jelentkezett hajnalban Glover. 

Talán a főmérkőzésnél is jobban várták a rajongók Junior Dos Santos és Mark Hunt küzdelmét. Cigano és Mark is magabiztos volt a napokban. Junior szerint Cain ellen a kreatinin szintje miatt nem volt semmi kondija, túledzette magát, most erre figyelt és gyilkolni jött. Hunt szerint a vízumért való rohangálás közepette is frankón tudott készülni a bunyóra, amire kíváncsi is voltam, kondival hogy bírja a samoai harcos.

huntdossantos.jpg

Mert az elsőben a baj jabjei egész jók voltak, ültek a brazilon és a rúgások is jó ötletnek tűntek. Junior kivárt, kereste a távolságot és aztán küldte a hátsókezest, amitől Velasquez kifeküdt korábban. Mark is eldőlt, de a buborék a helyén maradt a toronyban, átvészelte a rohamot, Dos Santos meg nem kapkodott. A másodikra aztán Junior kezdett felpörögni és távolságot és ritmust is felvette, jabjei ezentúl már részéről repültek, és hátsókezes büntetések pedig Hunt vérző fülén folytak ki. A harmadikra kijött a kondiprobléma Hunt-nál, ugyan voltak veszélyes támadásai, de Junior lekövette őket. Aztán egy gyönyörű forduló magas rúgással leterítette Hunt-ot a volt bajnok, akire még rávert ugyan, de az új zélandi elkészült magával a rúgás és három menetnyi rombolást követően. Belfort után Dos Santos is szépségdíjas mozdulattal nyert a kiüthetetlen (na jó, Manhoef után szabadon) Mark Hunt ellen. Forduló magas rúgás a jövő jabje, mondhatnánk, Junior meg készülhet legközelebb ismét egy címmérkőzésre.

cainbigfoot.jpg

No de ki ellen? Ezt volt hivatott eldönteni a Velasquez vs Bigfoot 2, azaz a főmérkőzés. Lehet, hogy tiszteletlen vagyok, de a Fedor/Browne/Overeem skalpok ellenére nem adtam egy menetnél többet a brazilnak. Silva taktikája világos volt a gongszónál, alacsony súlyponttal védekezett a TD ellen, ami működött is, aztán Cain sem erőltette ezt és a végtelenül lomha és támadni készülő brazilt ráfuttatta bal-jobb egyenesére. Silva lement, Cain meg sorozta, a bíró meg leállította a bunyót. Lehet, hogy korán, Silva nyomban felpattant, de csak lerövidítette ezt a történetet, a végkifejlet ugyan ez lett volna. Bigfoot még reklamált a gála után, hogy tarkóra meg nyakra mentek az ütések, talán óvni is akar, de ez rajta kívül szerintem senkit sem izgat jelenleg.

Szóval jön a Velasquez vs Dos Santos 3, még várhatóan idén és talán nem a szilveszteri programban...

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr585318979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása