TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Forrest Griffin visszavonul

2013.05.26. 17:08 td_titusz

Forrest Griffin hivatalosan is szögre akasztotta a kesztyűt! Mindezt a most hétvégén lezajlott UFC 160 gála utáni sajtótájékoztatón jelentette be. Dana White megköszönte Forrestnek a munkáját, azt, hogy bármikor számíthatott rá az elmúlt évek során. Griffin továbbra is az UFC kötelékében marad, hasonló munkakörben, mint Chuck Liddel (Dana White viccesen meg is jegyzete, hogy reméli többet fog dolgozni, mint az IceMan).

original.jpg

Griffin elmondta, hogy döntésének legfőbb oka, az egészségének megőrzése. Úgy érzi, hogy az utóbbi időszakban túlságosan sok gálát mondott le sérülésre hivatkozva. Ezt jelként értékelve döntötte el, hogy befejezi pályafutását. Hozzátette, hogy sokat segített döntésében, mikor megnézte a Wanderlei Silva - Brian Stann mérkőzést. Akkor érezte, hogy ha nincs meg benne a motiváció/tűz egy ilyen mérkőzéshez, akkor már baj van.

Tiszteletünk jeléül elevenítsük fel röviden Griffin UFC-ben eltöltött pályafutását:

Griffin 9-2es mérleggel került az UFC-hez 2005-ben, amikor is részt vett az akkor debütáló The Ultimate Fighter-ben, mely az első reality show volt a szervezet történetében. Griffin egészen a döntőig menetelt. ahol lehozta az UFC és élete egyik legnagyobb meccsét Stephan Bonnar ellen, melyet megnyerve ő lett az első TUF győztes, és talán ez a mérkőzés mentette meg az UFC-t a csődközeli állapottól (mely mérkőzésért megkaptak az Év meccse díjat 2005-ben), így talán neki (is) köszönhetjük, hogy az UFC/MMA ekkora médiaszereplést nyerő sportág lett!

Ezt követően két győzelmet hozott le a szervezetnél, amikor összekerült az UFC akkori fenegyerekével, Tito Ortizzal, és egy hatalmas mérkőzés behúzva megosztott pontozással kapott ki. Ezzel a meccsen kiérdemelte a második Fight of the Year díját. Az igazi áttörést 2007 hozta számára, amikor is hatalmas meglepetésre lefojtotta a PRIDE-ból érkező Maurico Shugon Ruát, mely győzelemmel megnyílt az út a trónhoz, amikor is 2008. július 5-én Quinton Jacksonnal megmérkőzött a bajnoki övért. Forrest ezt az akadályt is átugrotta, ő lett az UFC félnehézsúlyú bajnoka, és harmadjára kapta meg az Év Mérkőzése díjat. Ám nem sokáig örülhetett sikerének, első címvédését elbukta Rashad Evans ellen, majd következett egy igen megalázó vereség a Pók, Anderson Silva kezei által, és talán ez a meccs okolható a motiváció elvesztéséért, hiszen Forrest lényegében boxzsák volt Anderson számára, sokat nem tudott hozzátenni a küzdelemhez.

griffin.jpg

Némi szikra azért még maradt Griffinben, hiszen korábbi vereségéért revansot vett Tito Ortizon (2009 november), majd egyhangú pontozással legyőzte Rich Franklint is. Brazíliában egy újabb visszavágó következett Griffinek, akin már akkor látszott, hogy igazából nem hiányzik az egész felkészülős, utazós "cirkusz" neki, minden nyilatkozatában elhangzott, hogy mihamarabb otthon szeretne lenni gyermekével és feleségével. Teljesítményén ez meg is mutatkozott, Shogun Rua  kevesebb, mint két perc alatt hazaküldte az amerikai klasszist. A mérkőzést követően majd egy év elteltével triológiává bővült Ortiz elleni párharcra, melyet ezúttal könnyedén, egyhangú pontozással megnyert (2012 július). Innentől nem volt mérkőzése, sorra meghiúsultak meccsei, hol ő mondta le sérülésre hivatkozva, hol ellenfele. Így, 2013. május 25-én (Amerikától keletre 26-án)  bejelentette visszavonulását.

Köszönjük Griffin, és sok sikert a továbbiakhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr105318753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása