TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Másodszorra is ADCC Magyarországon!

2013.05.01. 15:45 td_axl

311753_343483489096876_2139210090_n.jpg

Május 4-én a Budakalászi Sportcsarnokban találkoznak ismét az ország legjobb földharcosai.  Aki egy kicsit is ismerős a bjj/submission grappling világában az pontosan tudja, hogy mit jelent az ADCC, azaz Abu Dhabi Combat Club. Ez nem más, mint a világ legprofibb grapplareinek megmérettetése, egy olyan versenysorozat, amely méltán nevezhető a sportág csúcsának. 

 

Az ADCC valójában mintha a K1 ellentéte lenne. Szinte a földharc összes technikája alkalmazható. A klub és a verseny története is kalandos. Az Egyesült Arab Emírségek uralkodója, sejk Bin Zayed Al Nahyan egy brazíliai utazása során megismerkedett a Brazil jiu-jitsuval, rögtön beleszeretett és meg akarta honosítani az országában. Ma már kötelező tantárgy az általános iskolákban és többszáz brazil instruktor tanítja a nebulókat a közelharc fortélyaira.

A sejk 1998-ban alapította meg az ADCC klubot és a versenyt, hogy a különböző birkózó jellegű stílusok atlétái közül kiderüljön, hogy ki is a legjobb. A kalandvágyó bunyósoknak se kellett több, jelentkeztek is a világ minden tájáról, hogy összemérhessék erejüket az akkor is hihetetlen magasnak számító pénzdíjért. Az első négy megmérettetés Abu Dhabiban volt, aztán világ körüli útra indult a verseny. A kezdetekkor még csak meghívással lehetett bekerülni a "grapplerek" elitjébe, de ma már világszervezetté nőtte i magát az eredetileg egyszeri verseny. Minden kontinensen lehet versengeni és az innen kinőtt versenyzők joggal reménykedhetnek abban, hogy egyszer megmutathatják tudásukat a világ legnagyobb pénzdíjazási  birkózóversenyének döntőjében. 

A 2013. május 4-i versenyre várjuk a nevezéseket, a regisztráció 30 euróba kerül.

  • Kategóriák: -65.9kg, -76.9kg, -87.9kg, -98.9kg, +99kg és persze az abszolút, azaz open class.
  • Helyszín: Budakalászi sportcsarnok (2011 Budakalász Omszk park 1)
  • A kezdés reggel tízkor lesz. 
  • Az esemény FB oldala

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr555259872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása