TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

UFC 159: Jones vs Sonnen összefoglaló

2013.04.28. 21:45 td_axl

jones.jpg

Ma hajnalban rendezték az UFC 159: Jones vs Sonnen gálát, mely megannyi komoly sérüléssel tarkítottra sikeredett. Kezdhetnénk a főmérkőzéssel a sort, mely Jon Jones félnehézsúlyú címvédési kísérletét volt hivatott biztosítani Chael Sonnen ellen. Számomra kérdéses, hogy Sonnen tényleg elhitte-e, hogy Anderson után egy birkózó alapokkal rendelkező, fizikálisan sokkal erősebb bajnok ellen ismét el tudja adni egyedül pontozással díjazható játékát? Jones azt is megengedhette magának, hogy Sonnen saját játékában virítson, ő vitte le a kihívót és darálta be viszonylag hamar. Nagy igyekezetében még a lábujját és kanyarosra törte, melyet csak az eredményhirdetéskor vett észre. Akkor ugyan közel volt ahhoz, hogy elpottyanva lemenjen Mordorba, de Rogan szóval tartotta és Johnny még a gála utáni sajtótájékoztatóra is beugrott, hogy jelezze, mennyire fasza gyerek.

Ami amúgy elmondható Sonnen-ről is, aki az Anderson utáni korrektséget itt is hozta és elismerte, hogy köze nem volt a bunyóhoz. Azért sem reklamált, hogy talán korán állították le a küzdelmet, ezzel csak egy komolyabb orrtöréstől mentették meg. Sonnen szerint el kell gondolkodnia, merre lesz a folytatás, hiszen két címmeccs elbukásával nem akar csak hesszelni és mindenféle Wanderlei Silva ellen küzdeni (Sonnen megfogalmazása szerint). Jones meg jelezte, hogy következő ellenfélként Gustafssont akarja, mert a svéd srác hasonló fizikai paraméterekkel rendelkezik, mint ő, így végre leszállnának róla a kritikusok és nem csak méreteire fognák győzelmeit.  Dana meg beköpte a sajtótájékoztatón, hogy a Jones vs Sonnen bunyó után felhívta őt Anderson és konkrétan megmondta a frankót, hogy ki ellen akar legközelebb menni. Na ki ellen vajon?

936214_10151594678286276_671371133_n.jpg

Az est folyamán még Big Country Nelson ismét előhúzta azt az iszonyatos hátsókezest, amire ugyan Kongo számított csak éppen elkerülni nem tudta. Herman is nyomban írta Twitterén, hogy dezsavúja volt, mikor Cheick elfeküdt, szóval Nelson harmadik KO-győzelmét aratja zsinórban, a világ legkövérebb országában pedig ne lepődjünk meg, ha rohadt nagy népszerűségnek örvend. Cormier ki is hívta őt nyomban Twitterén, amiben Dana is benne lenne, vagy a JDS vs Hunt vesztesével engedné össze Big Countryt.

Michael Bisping üzembiztosan hozta azt, amit tud, Belchert állva verte három meneten keresztül angol bokszával. Jó melós Michael, csak kár, hogy nulla ütőereje van, viszont technikával hozza a bunyóit. Sima Bisping volt a bunyó, kár volt azért a csúnya szembenyúlásért a harmadik végén, ami miatt nem is tudta folytatni Belcher. 

Szintén nagy arcoskodás vezette fel a Davis vs Magalhães párharcot. Vinny ismételten szerencsét próbál az UFC-nél, világklasszis BJJ-ére támaszkodna, amit jól tudott Davis is és színtiszta birkózó alapjaira rárakott hétvégére egy jobb-bal kombinációs állóharcot, hogy három meneten keresztül csapkodja Vinnyt. Ez elég is volt egy sima győzelemhez, ami szép teljesítmény, tekintve, hogy az asszony hét közben feljelentette családon belüli erőszakért.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr655251622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása