TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Tüske Kupa III. eredmények

2013.03.17. 15:02 td_axl

17 kőkemény ketrecharc mérkőzést láthatott a Hódosba szombaton kilátogató nézősereg.Némi csúszással indult be a III. Tüske-kupa programja, ám a fiúk úgy pörögtek a ketrecben, hogy gyorsan behozták a lemaradást. Igen, fiúk, sajnos Rácz Irén Perjés Dóra elleni mérkőzése elmaradt, a pofonosztó debreceni tanárnő riválisa tüdőgyulladás miatt lemondta a mérkőzést. Izgalom azért maradt bőven, a sportág szabályait bemutató két apróság produkciója után a debreceni Pitbullok képviselője, Nyíri Bence lépett ketrecbe. Az ifjú „harci kutya” becsülettel gyűrte Guzsván Pétert, amikor a bírók harapás miatt ellenfelét leléptették. 

tuske.jpg


Parádés meccseket hoztak a 76 kilósok számára kiírt profi nyolcas torna negyeddöntői, Furkó László hatalmas ütéssel küldte földre Höscht Ferencet, földön is fojtatta volna a zúzást, de a bíró félbeszakította a küzdelmet. Hatalmasat hirigelt Bozsányi és Fúró Richárd is, extramenet után előbbi ment tovább. A debreceni Bézi bár jól kezdett, de benézett egy karfeszítést, így mehetett zuhanyozni. A dunaharaszti Szombat Patrik már a román Budecsi ellen megmutatta, állja a pofonokat, aztán kíméletlenül kihasznál minden apró hibát, guillotine-ba tette a román fejét. 

Érkezett a cívisvárosiak kedvence, Kálucz Martin még mielőtt belépett volna a ketrecbe, már hergelte a közönséget. Később kiderült, Kálucz nem csak a hangulatkeltéshez ért, az est talán legszebb technikáját bemutatva földön összepréselte a kitűnő Horváth Botondot. A „Kese” névre is hallgató szigethalmi először azt hitte, nyert helyzetben van, püfölte is Martin bordáját, aztán egyszer csak – a debreceni lábkulcsának eredményeként – elfogyott a levegője, s már kopogott is. 

Az addig veretlen csepeli Kertész László kemény leckét kapott a horvát Zoran Dodtól, az elsősorban földön zajló mérkőzés második öt percében a délszláv harcos hátsó fojtással mattolta „Kerót”. A „Légiós” néven futó Szűcs pár pimasz pofonnal felbosszantotta a pécsi Harsányit, aki először egy ütéssel megrogyasztotta a csepelit, aztán talajon ráengedte a guillotine-t. 

Hogy milyen kemény a ketrecharc, arról a nézők újabb adalékot kaptak, a 76 kilós elődöntők elmaradtak, a negyeddöntők győztesei közül Bozsányi és Topánka sérülés miatt visszalépett, így Szombat és Furkó készülhetett a fináléra. 

A debreceni Fényes Zsolt óriásit bunyózott a kitűnő pécsi Rádi ellen, Zsolt egy ideig csak szenvedett földön, reménytelennek tűnt a helyzete, aztán egy huszárvágással ellenfele mögé került, s már ment is a hátsó fojtás. A csarnokban kitűnő hangulatot teremtő publikum hatalmas ovációval honorálta Fényes bravúrgyőzelmét. 

A 76 kilós torna fináléja sokáig emlékezetes marad, a kegyelmet nem ismerő Furkó olyan verést mért Szombatra, hogy sokan már mentőért kiáltottak. Ám a macska szívósságú kempós kihasználta riválisa pillanatnyi kihagyását, s az első menet vége előtt csattant a guillotine. Szombat a ketrec tetején ünnepelt, Furkó meg csak nézett maga elé, hogy ronthatta el az agyonnyert meccset. 

Kálucz a nézők spannolását második meccsén sem nélkülözte, a 86 kilósok kategóriadöntőjében módszeresen püfölte Mózsit, majd az első menet vége előtt egy hátsó fojtást „ajándékozott” számára. A fiatal, pimasz debreceni tudatosan dolgozik a ketrecben, ma már a legjobb magyarok közé tartozik kategóriájában, de még rengeteg munka vár rá, ha be akar kerülni a nemzetközi elitbe. Márpedig ez a célja. 

A világbajnok Felföldi Szabolcsot már a bevonuláskor ünnepelte a közönség. A „Hegylakó” néven ismert fighter egy balcsapottal felszakította riválisa szemöldökét, majd földön próbálta mattolni. Felföldi sportemberi nagyságára jellemző, hogy amikor látta a szétnyílt bőrt, nem ütött többet arra az oldalra, pedig a szakmában kíméletlenül kihasználják az ilyen helyzeteket. Szabolcs megoldotta elegánsabban, könyökfeszítés után kopogtatta Dárió Krozsevicset. 

Jött az est legnagyobb érdeklődéssel várt ütközete, a Soltész-Pokatilov derbi. Soltész revansra készült két évvel ezelőtti vereségéért, ám Pável beteget jelentett, a bátyját, Denist küldte maga helyett. Soltésszal azonban Denis sem komiszkodhatott, a rendkívül elszánt Pitbull egy lábfelszedés után földre vitte ellenfelét, majd kiosztott néhány pofont, hogy egy szépen kivitelezett hátsó fojtással zárja le az estét.

haon.hu
Balogh Zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr865139528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása