TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MAGYAR: Sikeresen bemért Bedák Zsolt és Nonito Donaire

2016.04.22. 13:13 td_interim

nonitodonairebedakzsolt.jpg

A magyar bunyós holnap délután csap össze a filippínó klasszissal a WBO kispehelysúlyú világbajnoki övéért.

tdmg_banner.png

Bedák Zsolt és Nonito Donaire ráállt ma a mázsára, majd megkönnyebbülten felsóhajtottak: a magyar 55,11 kilót nyomott, a filippínó egy kicsivel többet, 55,23-mat, tehát mindketten sikerrel hozták a bajnoki súlyt. A mérlegelést a Fülöp-szigeteki Cebu Cityben tartották, ugyanitt lesz holnap a meccsük is, ami nagyon nagy gurítás.

donaire_weighin_160422_03_500w.jpg

Balzsay Károly 2012-es, WBA-címvédése óta nem verekedett magyar öklöző világbajnoki címért, ekkora névvel pedig, mint Donaire, még sohasem. Persze ott van az örök jolly joker Joe Bugner esete Muhammad Alival, ahol a második meccset már a K.E.CS.K.E. WBA és WBC címeiért vívták, de a hetvenes években még más politikai rendszerek jártak. Azóta Kovács István araszolt közel „Prince” Naseem Hamedhez 2001-ben, de a brit inkább hátrahagyta a WBO pehelysúlyú övét, és a kötelező kihívó Kokó helyett Marco Antonio Barrerával csapott össze. 2007-ben pedig arról cikkeztek, hogy Roy Jones Jr. célba vette Erdei Zsolt WBO-trónját, de Madár is hoppon maradt, mert az amerikai nagyágyú Félix Trinidadot választotta helyette.

Sokáig Madár jó barátját és tanítványát, Bedákot is elkerülte a szerencse. Ugyanezért az övért megküzdött már hat éve a kevéssé ismert Wilfredo Vázquez Jr.-ral, de akkor TKO-vereséget szenvedett a 10. menetben. Ami a nagy neveket illeti, 2013-ban terítéken volt egy Guillermo Rigondeaux elleni címmeccs, ráadásul Budapesten, de ez kútba esett, tavaly pedig az kúrta szét a vérnyomásunkat, hogy bár sokáig úgy tűnt, a Floyd Mayweather Jr. vs. Manny Pacquiao gála egyik felvezető mérkőzésén Zsolti megverekedhet Leo Santa Cruz-zal, valami színfalak mögötti kavarás-átverés miatt ebből se lett semmi.

Na de most aztán kamatostul adja vissza a sors, amit eddig elvett: a világbajnoki öv is ott van, és a nagy név is – ami azt illeti, Donaire-énél a súlycsoportban tényleg csak Rigondeauxé cseng jobban, de a kubait sokan nehezen viselik unalmasnak titulált stílusa miatt, a filippínó meg ezzel ellentétben egy KO-gép. Veszélyes is lesz a meccs nagyon, még akkor is, ha Donaire egy kicsit már megkopott, és nem ugyanaz, aki néhány évvel ezelőtt volt. Ráadásul Zsoltnak az is növeli a tétet, hogy ha most nem sikerül robbantani, akkor valószínűleg ez volt az utolsó esélye a nagy dobásra. Mi rohadtul izgulunk.

További hergelésnek ajánljuk a profiboksz remek cikkét, ahol bővebben olvashattok Zsolt és Nonito eddigi karrierjéről, és visszanézhettek néhány kemény ütközetet, vagy lapozzátok fel az áprilisi Presztízs Sport magazint, ahova én írtam pár sort a meccs elé.

A Donaire vs. Bedák mérkőzést az M4 Sport holnap élőben közvetíti, 15:45-től.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr618654722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása