TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MOVIE: Ali és Inoki küzdelmének története (előzetes)

2015.12.27. 14:45 td_axl

ali-vs-inoki.jpg

1976-ban Muhammad Ali a manilai thriller után pár hónappal életében először egy kevert szabályrendszerű mérkőzésen küzdött. Mintha Tyson ment volna Stone Cold Steve Austin ellen 1988-ban. 

Ali volt a legismertebb ember a világon ekkor, sokak szemében valóságos Isten. Volt Japánban egy pro wrestler, Antonio Inoki, akit hasonló nimbusz övezett a Szigetországban, de többre vágyott. Ali ellen akart harcolni, 1976-ban pedig létrejött a küzdelem, ami nem előre írt forgatókönyv szerinti pankráció volt, hanem a történelem első "gigászi MMA" mérkőzése. Alinak először kellett rúgásokra és földrevitelekre készülnie. Bobby Razak soron következő dokumentumfilmje az Ali vs Inoki meccs felvezetését, a mérkőzést magát és annak utóéletét dolgozza fel. Az előzetes egész pofásra sikeredett, a végső anyag így ígéretesnek tűnik egy igencsak megosztó történelmi küzdelem kapcsán. 

8_corners_banner_blog.gif

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr618202408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2015.12.29. 03:17:38

Igen, ez egy híres meccs volt. Mondjuk a mai MMA kesztyűben valószínüleg gyorsan lecsapta volna az ökölharcban járatlan ellenfelet.
süti beállítások módosítása