TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|BOX: Nincs B terv sem a nehézsúly újraélesztésére

2015.11.29. 16:10 td_axl

klitscko-fury.jpg

Közel 11 év kellett ahhoz, hogy egy nehézsúlyú lábon táncoljon és az ökölvívó nehézsúly sírjába belelökje a mumifikálódott királyt. 

Nem fogok itt hosszú sorokban bezzegezni meg temetni az amúgy is halott ökölvívó nehézsúlyú mezőnyt. Ezt meghagyom azoknak, akik naponta írnak, meg foglalkoznak a boksszal. Ezzel én pár évvel ezelőtt hagytam fel, mikor még több perspektívát láttam a kevésbé Don Kingeskedő Dana White féle UFC-ben, mely épp felemelni próbálta az MMA-t. Wladimir Klitschko mikor utoljára kikapott, Liddel és Ortiz akkor találkozott először egymással, félelmetes. Ami viszont még inkább félelmetes, hogy a boksz nehézsúlya azóta szinte kvázi hibernált állapotban leledzik. 

Persze ez nem Wladnak köszönhető, ő csak a végterméke annak a folyamatnak, ami képtelen megtalálni a 90-es évek végén letűnt technikai és karakter nagyságok követőit, a régi nagyok örököseit. Nem csupán a nosztalgia miatt emlegetjük Tyson, Hollyfield vagy Lewis neveit, objektíven tekintve is kategóriákkal magasabb szintet képviseltek a ringben nyújtott teljesítményükkel egymás ellen, de akár kevésbé képzett arcok elleni harcokban. Tegnap este 11 év után valaki végre lábon mozgott Wladimir ellen. Ennyi. Nem ütött sokat, erőset, pontosat, csak mozgott és ő is fogott, ha kellett. Ez önmagában elegendő volt, hogy Wlad 12 meneten keresztül ne találja az ütőtávot, hogy szinte egyszer se lője el a hátsókezesét és mikor már üvölt a sarka vele, az utolsó menetben próbálkozzon pár bátortalan támadással. 

Borzalmas szar meccs volt a Klitscko vs Fury. Egyik fél sem merte igazán megütni a másikat, félve, hogy mi következik azután. Fury sok mozgással, alapállás váltással és jabbekkel képes volt felülni a nehézsúly trónjára egy öreg és motiválatlan Klitschko ellen. Vitali a ringsarokban több emóciót mutatott a teljes meccs alatt, mint öccse. Bár Vityát még valszeg Lewis jelenléte is impulzálta. Hiába na, az idősebbik Klicsek nem bunyózott feltétlenül szépen annak idején, de több tüzet vitt a ringbe. Wlad azonban megfullasztotta az impotens nehézsúlyt, amit egy bohóc sem fog most megmenteni, csak az állóvízbe beleénekelt egy szonett-féleséget az asszonynak, erre inkább fogunk emlékezni, mint magára a bunyóra. 

Wladra felállítottak Fury-ek egy taktikát, amit mindenkinek hoznia kellett volna az elmúlt években, de pont nem Fury-ról feltételeztük, hogy be tudja húzni. Ettől függetlenül egy címvédésen Joshua, Haye vagy Wilder megfingatná, szerintem. De ez csak az említett bezzegezés, amivel ekézek egy bohócot, aki végül is megverte Wladot. Sajnálom. Ha viszont Fury győzelmét csak csodának tekintjük, akkor most Wilder lesz a megmentő? Újraéledünk a Wlad-oxigénhiány után és azt látjuk, hogy...nem látunk semmit. 

venumxtdmgstorex470x470.png

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr828124776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása