TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MAGYAR: Soltész Laci magyar közönség előtt tér vissza egy újragondolt karriertervvel

2015.10.11. 16:23 td_axl

A debreceni Pitbullt nem hiszen, hogy különösebben be kéne mutatnom a magyar MMA követőinek. Soltész a hazai horizonton kimagasló eredményeket elérve élvezi a közösség tiszteletét, külföldön is szerencsét próbálva azonban visszaült a tervezőasztalhoz, aránylag hosszabb kihagyást követően a HFC 11 cardban tér vissza Debrecenben október 31-én. Lacival beszélgettünk.

12083734_1066589436685117_507807270_n.jpg

Jó ideje nem látott a magyar MMA közönség itthon küzdeni. Jártál Octagon FS és FFC gálán is. Mi történt ezeken a bunyókon?

Először is köszöntöm a TOTALDAMAGE követőit, a küzdősport szerelmeseit! Elmúlt időszakban inkább a privát életemre fektettem a hangsúlyt, (házasság, családalapítás került előtérbe) sajnos az említett rendezvények nem sikerültek jól, különösen nem szeretnék magyarázkodni, itt az eredmények számítanak, az előzmények, a körülmények mellékesek, valójában csak azok látják, hogy milyen és mivel jár egy verseny, aki részese. Mindenesetre levontam a tanulságokat!

Ha amerikai pénz nincs is még európai MMA rendezvényekben, de a bunyósok már nyugati eszközökkel fogyasztanak és készülnek. Érezted ezt a hátrányt a mérkőzéseiden?

Igen. Sajnos már kisebb szervezetek gáláin is komoly fogyasztások és magas szintű felkészülések vannak. A paramétereimmel (magasság, ütőtáv, stb.) könnyű vagy pehelysúlyban kellene versenyeznem. Váltósúlyban a verseny napján mindig magasabb és nehezebb ellenfelekkel kell megküzdenem, mert én kényelmesen mérek be a súlyba, mások 'vért izzadva'. Viszont az eredményhez már kisebb nemzetközi szinteken is 'vért' kell izzadni, nem csak a felkészülést illetően, hanem a súlyhatár meghozásához is. Ha eredményes akarok lenni, akkor mindenképpen kisebb súlycsoportban kell megpróbálnom, nem az erő/súly előny miatt, hanem hogy ne legyek hátrányban legalább ezt tekintve...

Szóval súlycsoportot váltasz hamarosan, könnyűsúlyban mérkőzöl majd. Mit lehet erről tudni, hogy készülsz erre a váltásra?

A könnyűsúlyt tűztem ki célul, amit reálisnak tartok hozni és jó esélyt látok benne, de ez akkor derül ki, ha lement benne pár mérkőzésem jobb ellenfelek ellen. Kicsit lejjebb diétázok és a végén egy úgynevezett vízkiszorításos módszerrel próbálom elérni majd a súlyt. Egészen pontosan nem elérni a nehéz, hanem úgy elérni, hogy a meccsre visszajöjjön mind a súly, mind az erő. A súlycsoportos sportágaknál a siker felét ez jelenti.

Visszatérsz a HFC-ben is a Debreceni gálán. Itt mutatkozol be az új súlycsoportban. Mit vársz ettől a küzdelemtől?

Nagyon bízom benne, hogy az elképzeléseimet gyakorlatban ki is tudom vitelezni, mindenképpen győzni szeretnék és egyben nekem ez egy teszt is lesz.

Milyen érzés Magyarországon, ráadásul Debrecenben mérkőzni ismét? Nem hiányzott ez már egy kicsit?

Hazai közönség előtt jó lesz végre újra küzdeni, hiányzott és meg is fogok tenni mindent a ketrecben a győzelemért!

Milyen terveid vannak a sport kapcsán a következő években? Új súlycsoportban csúcsra törni, és/vagy az utánpótlással foglalkozni?

Új súlycsoportban szeretném megmutatni, hogy van még keresnivalóm MMA-ban nemzetközi szinten is, természetesen az utánpótlással is foglalkozok, fiatalabbaknak inkább grappling, birkózás, nagy kesztyűs küzdelmek, érettebbeknek már kiskesztyűs MMA küzdelmek is mennek, akik hamarosan beérnek és tudnak versenyezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr967957428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása