TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|BOX: Mayweather szabályt sértett, infúzióval töltött vissza a Pacquiao-meccs előtt

2015.09.10. 16:26 td_interim

floyd-mayweather-jr-media-workout-20140903-040118-438.jpg 

Érdekes lábjegyzetet kapott az Évszázad Átverése.

 

Az SB Nation terjedelmes írást közölt, melyben azt állítják, hogy Floyd Mayweather Jr. mérlegelés után infúzióval töltött vissza a Manny Pacquiao-meccs előestéjén. Ez a módszer a mérkőzést felügyelő USADA szabályai szerint 50 milliliter felett tilos – mint ahogy MMÁ-ban is az lesz október elsejétől – Floyd ennek sokszorosát töltötte vissza.

50 ml felett terápiás alkalmazási kivételt kell kérvényezni. Ezt Mayweather megtette, és meg is kapta az engedélyt, de ezt visszamenőleg, három héttel a bunyó után tette, ráadásul az USADÁ-hoz fordult, nem pedig a mérkőzést szentesítő Nevadai Atlétikai Bizottsághoz, akikhez szabály szerint kellett volna. Az NSAC-vezető Bob Bennett ideges, szerinte az USADA által adott kivétel semmit sem jelent.

Az infúzió egyébként nem tartalmazott tiltott szereket – szalin-vitamin koktél volt – de Mayweather egy 250 ml-es és egy 500 ml-es adagot vett magához, az NSAC álláspontja szerint tehát szabályellenesen. (Az 50 ml-es határt azért állapították meg, mert annál nagyobb mennyiséggel már el lehet fedni esetleges tiltott szereket.) Mayweather azzal is szabályt sértett, hogy nem egészségügyi intézményben töltött vissza, hanem otthon.

További gellert ad a helyzetnek az, hogy bár May utólag kapott egy (ezek szerint jogtalan) terápiás alkalmazási kivételt, Pacquiaótól megtagadták a fájdalomcsillapító injekciót, amit a mérkőzés előtt kért sérült vállába, arra hivatkozva, hogy „nem szólt időben” és „nem jelezte előre a sérülést.”

A Mayweather infúziójára adott terápiás alkalmazási kivétel abszolút elfogadhatatlan. Floyd házában töltöttek vissza, nem egészségügyi intézményben, és nem szóltak róla nekünk időben. Megmondtam (az USADA vezető) Travis Tygartnak, hogy ez nem fordulhat elő többet. Miénk az egyedüli jog, hogy kivételeket biztosítsunk Nevada államban. Az USADA egy doppingvizsgáló szervezet, nekik nem szabadna kivételeket biztosítaniuk. Ebben az államban nem. Kimondottan nem vagyunk boldogok, hogy így léptek fel.

- mondta Bob Bennett. Mayweather egyelőre nem reagált az esetre.

TDMG SUMMER END SALE • MINDEN TRIKÓ 2990FTMost hűvös van, de azt mondják, jövő héten megint karcolni fogjuk a harminc...

Posted by TDMG on Wednesday, September 9, 2015

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr667775668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása