TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Jön az Utóbbi Évek Legnagyobb Teljesítménye 2?

2015.07.25. 17:21 td_interim

tjrenan1.jpg 

Megsaccoljuk az éjjeli gála főbb meccseinek kimenetelét.

 

Mindenki okés: a harmatsúlyú bajnok T.J. Dillashaw kihívója, Renan Barao ugyan elsőre fél fonttal meghaladta a bajnoki 135-ös határt, de gatyáját ledobva újra mérlegre lépett, ekkor már koppra belefért, úgyhogy semmi pánik.

Esélyek!

lauzongomi.jpg 

Joe Lauzon vs. Takanori Gomi

WAAAAAAAAAAAAA!!!!!! Khm, szóval igen, közönségkedvenc bunyó jön: a Két Lábon Járó Bónuszgép a Tűzgolyó Kölyök ellen – ez pont úgy hangzik, mint egy menet valami ultrahülye, extra villódzókkal és brutálhangos effektetkkel agyonpimpelt flippergépen, és valóban, ilyesmi élmény várható ma éjjel az oktagonban is, amikor ezek ketten egymásnak esnek. Gomi öreg, Lauzon még nem, de már hanyatlik – azzal együtt úgy érzem, elég kakaó maradt még benne ahhoz, hogy megverje a japán ex-istent. J-Lau győz, szubmissiönnel a gála legszórakoztatóbb meccsén.

barbozafelder.jpg 

Edson Barboza vs. Paul Felder

Barboza pár éve a könnyűsúly új Legfélelmetesebb Szörnyetege volt, aztán újra és újra bebizonyosodott, hogy valami hiányzik belőle a csúcsra éréshez. 2012-t egy hihetetlen, forduló fejrúgásos KO-val köszöntötte, ezzel a meccsel javította 10-0-ra a mérlegét. Aztán a következő kanyarban összefutott Jamie Varnerrel, és első menetes TKO-vereség lett a vége. Visszapattant a padlóról, zsinórban három mérkőzést megnyert – hogy utána Donald Cerrone lefojtsa rögtön az első menetben. Folytatódott a minta: újabb győzelmek (ezúttal kettő), aztán jött Michael Johnson és szétbokszolta a fejét. Ezzel meg is született a tökéletes recept a brazil ellen: villámgyors lábmunka kell, folyamatos terelés, nyomasztás és jó kezek – a lényeg, hogy Barboza ne tudjon rúgni.

Képes lehet mindezt összehozni Felder? A – figyelitek? – most 10-0-ás srác több mint ígéretesen festett januárban, amikor végig könnyedén dominálta Danny Castillót és valami pusztulatosan nagy forduló ütéses KO-t ragasztott az állára. Barboza viszont más szint, és Felder stílusa sem a győzelem felé mutat. Szteppelő bokszolás helyett a ketrec közepén szeret verekedni, márpedig, ha teret hagytak neki, a nála képzettebb kickboxerek bicskája is beletört a brazilba. Viszont nagyon tetszett, amit az Embedded nyílt edzéses képsorában láttam Feldertől – ezért most hülye leszek, az agyam helyett a szívemre hallgatok, és neki adom a győzelmet – pontozással.

tateeye_1.jpg 

Miesha Tate vs. Jessica Eye

A meccs, ahol minden valószínűség szerint eldől, ki lesz Ronda Rousey (vagy ha augusztus elsején összedől a világ, akkor Bethe Correia) következő kihívója. Ahhoz képest, mennyire kevés mondandóm van róla, elég nehéz döntés. Tate-nek lassúak a kezei és valójában a legerősebb területének mondott birkózása sem az igazi. Azzal együtt valahogy mindig megtalálja a módját, hogy lassított felvételen addig-addig gyűrje az ellenfeleit, míg ki nem sajtolja a győzelmet.

Hogy Eye-jal mi a helyzet? Villámgyorsak és bombák a kezei – nagyjából ennyi. De azok a kezek tényleg jók: tavaly novemberben Eye nem csak felrobbantotta Leslie Smith karfiolfülét, előtte hülyére is verte a Peacemakert. Egyszerű a kotta: Tate-nek a földre kell vinnie a harcot, különben kiadósan el lesz agyabugyálva. Szerintem ez nem fog sikerülni: Eye talpon bír maradni és elbokszolgat a pontozásos győzelemig.

 tjrenan.jpg

T.J. Dillashaw vs. Renan Barao

A UFC történetének egyik legnagyobb döbbenete volt, amikor tavaly májusban a teljesen esélytelennek kikiáltott, akkor még gyakorlatilag senki T.J. Dillashaw könnyedén leiskolázta, megszégyenítette, hülyére verte és kiütötte az addig sebezhetetlennek hitt harmatsúlyú bajnok, p4p kiválóság Renan Baraót. Az amerikai meg sem próbálta felvenni a versenyt a brazil kiváló kickbox képességeivel, ehelyett megidézte Dominick Cruz szellemét, és folyamatosan elmozogva, ritmust törve, ugrasztva, blöffölve és a legváratlanabb pillanatokban tényleg odacsapva lepofozta Barao derekáról a bajnoki övet – a nézők állkapcsa meg kollektívan a padlóba szakadt.

Mi történt azóta? Tavaly augusztusban egyből meglett volna a visszavágó, de Barao elcseszte a fogyasztást, a mérlegelés előtt elájult, beverte a fejét és nem bunyózhatott. Beugrott a helyére Joe Soto, aki igazából – limitált képességei ellenére – sokkal többet mutatott a bajnok ellen, mint a brazil. De azért igazi esélye nem volt, fejrúgásos KO-val veszített az ötödik menetben. Barao tavaly decemberben húzott újra kesztyűt, szeddösszemagad-meccsnek megkapta Mitch Gagnont, akit szubolt is a harmadik menetben. Megint minden meg is volt a visszavágóhoz, áprilisra célozták, de egy hónappal a kitűzött időpont előtt Dillashaw a bordáját törte. Csúszás, lábadozás, gyógyulás – most itt vagyunk ismét, és végre meg is lesz a kettes számú meccs.

Hogy mi lesz most? Szerintem ugyanaz, mint legutóbb. Előzetesen legalábbis semmi sem utal arra, hogy változást kéne várnunk bármely fél részéről: Dillashaw minek is variálna a nyerő recepten, Barao meg tökugyanolyan volt Gagnon ellen is, mint korábban. Amikor a nevenincs – és tényleg csak etetőanyagnak odadobott – kanadai T.J.-t utánozva megindított pár sztepplépést, a volt bajnok megint teljesen tanácstalannak tűnt. Persze a teljes kottát majd akkor ismerjük meg, ha bezárul a ketrec ajtaja, de most azt mondom, Killashaw túl gyors, túl trükkös, túl elnyűhetetlen ahhoz, hogy Barao bármivel is meg tudja fogni. Dillashaw győz megint, megint TKO-val. 

A UFC on FOX 16 (embeddedes keresztségben UFC Fight Night Chicago, de ez tökmindegy) mérlegelésének eredményei:

T.J. Dillashaw (135) vs. Renan Barao (135)
Jessica Eye (136) vs. Miesha Tate (135.5)
Edson Barboza (155) vs. Paul Felder (155.5)
Takanori Gomi (155.5) vs. Joe Lauzon (155.5)

Tom Lawlor (203) vs. Gian Villante (205)
Danny Castillo (155.5) vs. Jim Miller (155)
Kenny Robertson (170) vs. Ben Saunders (170.5)
Bryan Caraway (135.5) vs. Eddie Wineland (136)

Daron Cruickshank (155) vs. James Krause (155.5)
Andrew Holbrook (155.5) vs. Ramsey Nijem (156)
Jessamyn Duke (135.5) vs. Elizabeth Phillips (135)
Zak Cummings (170.5) vs. Dominique Steele (170.5)

• Snapbacks • Eléggé adják ezek a Snapbackek szerintünk. Csekkoljátok őket a webstoreban. http://d.pr/Oz76Minden rendelés mellé kapjátok a frankó matricákat.

Posted by TDMG Store on Wednesday, July 22, 2015

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr37654296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása