TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|BULVÁR: Bully Beatdown avagy Josh Neer helyre tette a netes trollt?

2015.02.26. 16:55 td_Emree

bullybeatdown4.jpg

Sajnos nem a képen szereplő már-már kultikus számba menő műsor újabb évadáról van szó!

 

Rövid ám annál durvább videó került ki az internetre. A videón Josh Neer zúzza le egy másik ember arcát. A dolog ott kezd érdekes lenni, hogy Neer mögött 51 profi meccs van, míg az ellenfele egy teljesen amatőr srác. Mielőtt, azonban állást foglalnánk a kérdésben, járjuk körbe alaposabban a történetet.

Az ominózus felvétel:

A videót maga Neer posztolta ki a Facebookra. Josh Neer „áldozatát” Patrick Martinnak hívják. Neer elmondása szerint Martin már egy ideje az interneten zaklatta. Neer úgy írta le Martint, mint akivel sosem találkozott korábban. Ennek kissé ellentmond az edzőterem – ahol a videó készült – instruktora Pete Peterson. Szerinte Martin a múlt héten iratkozott be az urbandale-i RoundKick Gymbe és egy, júniusban esedékes meccsre készült.

Peterson szerint a gondok akkor kezdődtek, amikor Marint a Facebookon fenyegető üzeneteket postolt, miután Neer felvilágosította Martint, hogy tiszteletlenül viselkedett az egyik edzésen. Neer azt is állítja, hogy Martin nyilvános helyen részegen kötekedett vele a hétvégén és tíz fenyegető üzenetet is küldött.

Neer az esetet követően beszélt Peterson edzővel és azt mondta neki, hogy szerinte Martin csak fel akarta magára hívni a figyelmet, ezért volt az egész. Hétfőn aztán, amikor Martin megjelent az edzésen az edzőnek az az ötlete támadt, hagynia kéne Martint és Neert, hogy egy sparring keretében rendezzék le a dolgot egymás közt.

„Jobb, ha az edzőteremben történik meg, biztonságos körülmények között, ahol adott esetben közbe tud valaki avatkozni, mint kint az utcán. 25 éve foglalkozom harcművészetekkel, a régi iskolán nőttem fel. Hallani történeteket emberekről, akik besétálnak, az edzőterembe kihívják a mestert és szétrúgják a seggüket. Én ilyet még soha, de soha nem láttam.”

„Ez volt az első eset, hogy bárki tiszteletlen volt ebben a teremben bárkivel, de csak nem hagyta annyiban. 70-80 (kb. 30-35 kg) fonttal nehezebb Joshnál és vagy 9 inch-el (kb. 20 centiméter) magasabb. Így hát hagytam, had menjenek a dolgok a maguk útján.”

Peterson elmondása szerint a bunyó tovább tartott, mint amennyi a videón látszik. Martin megeresztett pár ütést, majd egy kis összekapaszkodás után Neer földre vitte Martin és a többit már tudjuk. Peterson szerint Martin nem volt eszméletlen, azonnal közbeléptek, amint látták, hogy állnak a dolgok. Az ominózus fejrúgást is akkor eresztette el Neer, amikor a többiek Martint igyekeztek felszedni a padlóról.

„Nem tudom miért nem védte magát jobban, de nem volt eszméletlen. Pontosan ott voltam. Miután véget ért a bunyó azonnal elkezdte jártatni a száját, ekkor dobtuk ki a teremből.”

Hétfőn Martin már postolt a Facebookon. Egy selfie alá azt írta.

„Az arcom még mindig szép. Kicsit megzúzta az ajkam, mert nem volt bent a fogvédőm a menet után. Mondjátok meg neki, hogy mutassa meg a vágatlan videót!”

Ebben a videóban többek közt a fenti üzenet is látható:

 

Peterson azt is mondta, hogy Martin ezen felül több üzenetet is küldött Neernek, amiben visszavágóért pedálozik és Neer könyököseit dicséri.

„Kiposztolta, hogy nincs semmi baja és kész újra bunyózni. Nos, én nem fogom, engedi őt visszajönni az edzőterembe. A teljes történet megértéséhez tudni kell, hogy nem csak egy srác volt az utcáról, aki bejött és megvertük. Én nem csinálok ilyet. sosem csináltunk és nem is fogunk. Ezt a srácot helyre kellett tenni, vagy csinálta volna tovább a műsort, ezért hagytam megtörténni a dolgot.”

„Ha úgy vesszük gyalázta a klubot és az edzői stábot. Ha valaki zaklató, akkor oda fordíthatod az orcád amennyiszer csak akarod, nem fog segíteni. Az ilyeneket helyre kell tenni. Ezt tettük mi is, biztonságos körülmények között.”

„A könyökütések durvának tűnnek, de nem voltak igazi sebet ejtő találatok, inkább alkarral értek célt. A hangjuk is sokkal félelmetesebb, mint valójában. A soccer kick sem az volt, aminek látszott, Martin megbotlott, elesett és azért kapta az arcába a rúgást.”

„Nem hagyhatod senkinek, hogy csak úgy átgázoljon rajtad. Van bennünk tisztelet a másik iránt, de ha túl sokáig lökdösnek minket, akkor kiállunk magunkért.”

Elég érdekes sztori nem igaz?

Nem szeretnék állást foglalni az ügyben. Nekem valahogy sántít a sztori. Elhiszem, hogy vannak idegesítő emberek, akik még akár egy helyen is edzenek veled. A netes trollkodás sem éppen szívderítő. Igazat adhatok abban is, hogy egyesek nem értenek a szép szóból. De az, hogy egy profi bunyós, így neki essen egy amatőrnek – még ha az nagyobb is, mint ő – az talán egy kicsit erős.

Ezzel sem Josh Neert, sem Pete Peterson nem szeretném elítélni, hiszen nem voltam jelen az esetnél. Csak úgy gondolom, hogy lett volna ennél talán célravezetőbb mód is a dolgok rendezésére, még akár egy sparring keretében is, ami nem durvul el ennyire.

Másrészről, ha Patrick Martinnak valóban az volt a szándéka, hogy megismerje az internet és a világ népe, akkor gratulálok sikerült neki. Lehet, azonban, hogy a júniusi meccsének megnyerése jobb belépő lett volna a számára.

Hogy mi lesz az ügyből? Jó kérdés. Az illetékes megyei rendőrkapitányság, és ügyészség szerint jelenleg nem folyik nyomozás vagy eljárás az ügyben. Ha az áldozat szeretne büntető eljárást kezdeményezni, akkor azért neki kell tenni, mivel videók alapján nem indítanak eljárást.

Neert is szerették volna megkérdezni az újságírók az esetről, de nem lehetett elérni.

És, hogy valóban mindenki elmondhassa mi is történt valójában, következzék Patrick Martin verziója is:

 

Ti mit gondoltok, lehetséges igazságot tenni, ha egyáltalán igaza van bárkinek is? Jól tette Neer, Peterson és Martin, amit tettek? Mennyire ártott a sport megítélésének ez az incidens? Szerintetek is kamuzik valaki vagy csak még túl frissek az emlékek?

És végül az utolsó kérdés, nem kellett volna inkább "Mayhem" Millert hívni, hogy elintézze a zaklatót?

 

fb_ertessites.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr787220635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása