TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Wanderlei Silva megtörten visszavonult, keményen ekézi az UFC-t

2014.09.20. 17:20 td_axl

wanderlei_1.jpg

Wanderlei Silva 2014-es éve nem alakult túl pozitívan a brazil számára. A TUF Brazil reality leforgatása után a Sonnen ellen olyannyira áhította meccsre nem kerülhetett sor, a cucc-tesztes fiaskója pedig ki tudja, hogy is áll jelenleg?! Wandy nem adott mintát, mikor kértek tőle, azután pedig kicsit groteszk bizonyítgatósdi indult, de a mai napig nem tudni, hogy versenyezhet-e Wandy, vagy sem. Silva ezt egy videó üzenettel tisztázta ma hajnalra virradóra, melyben könnyes szemekkel elbúcsúzik rajongóitól és bejelenti visszavonulását. Teszi mindezt egy rendkívül emocionális monológ közepette, mely haragot, bánatot, keserűséget, hálát és fogadalmat is magában hordoz. 

Wanderlei szerint az UFC (nem mondja ki egyértelműen, de mi tudjuk ugye) roppant mód kihasználja a harcosokat. Barao példáját hozza, akit rendszeresen bunyóztattak, teste nem bírta a megterhelést, elvesztette címét, majd a visszavágó előtt megtört az ismételt testi és lelki terhelés alatt. Wandy szerint nem elég, hogy kihasználják őket, de fizetni sem akarnak nekik, ha bárki ellenállni próbál, akkor a médián keresztül a rajongóikat fordítják ellenük. Szerinte ez történt vele is, miután nem vállalta először a májusi, majd júliusi felkérést küzdeni. Még úgy sem, hogy extra pénzt ajánlottak neki, ezt követően jött a cucc-botrány és a Wandyt kikezdő cikkek, pályafutásának tisztaságát megkérdőjelező okfejtések.  A brazil legenda elmondása szerint elveszítette a motivációját, hogy újra küzdjön, ezt követően pedig harcostársai védelmében akar fellépni, szennyest teregetni, lerántani a leplet az őket kihasználó, bunyóikból, sérüléseikből, áldozataikból meggazdagodókról, aki elvesznek tőlük mindent, fikarcnyi tiszteletet sem mutatva. 

Kicsit jobban csomagolva hallhattunk már hasonló nyilatkozatokat, Wandy vajon elindít egy forradalmi hullámot? Itt elsősorban a nyugdíj előtt álló nagy nevekre gondolok, akik megélhetése már nem feltétlenül függ az UFC-től. Mondjuk Hendo újra elsütheti a Strikforce-váltás idején pedzegetett kritikáit. Őszintén belegondolva azonban, ez a videó egy egykoron borzasztóan sikeres, élő legenda megkeseredett üzenete a modern kori MMA marketing gépezet számára, mely alap logikájából kifolyólag sosem kezelhette úgy őt, mint a Pride Fc monumentális, de hosszú távon életképtelen modellje. Szomorú így búcsúzni Wandy-tól, hiszen sokad magammal miatta is szerettük meg ezt a sportot, tündöklését követően tiszteletteljesen követtük bizonyítási vágyát az UFC-ben, harcát az új renddel, mellyel már tudott versenyezni. De mindvégig megkapta tőlünk a tiszteletet, amiért hálás is nekünk, ezt a tartja a legfontosabbnak, sikereinek közösen megélt pillanatait.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr286714917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása