TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Kiss Balázs birkózó naplója #2: Magyarok a kötöttfogás első napján a birkózó vébén

2014.09.12. 20:54 td_axl

kiss balazs.jpg

taskenti birkózó-világbajnokság pénteki versenynapjától kezdődően léptek a küzdőtérre a kötöttfogású magyar birkózók, melynek apropóján Kiss Balázs világbajnok magyar birkózó értékel és blogol oldalunkon a történésekről. Balu összefoglalója az első napról épp itt, alább:

kotottfogásu-csapat.jpg

 

75kg – Szabó László – Neumeier (német)

Lendületes birkózással kezdte Laca a meccset,hamar megszerezte a német az intését passzivitás miatt. A lenti helyzetből (perter pozíció) Laci csodálatos emelést hajtott végre.2-0 ide. Laca nem állt le majd egy levitel mögé kerüléssel 4-0 ra növelte előnyét. Végig kontrollálta a meccset,jól debütált élete első felnőtt Vb-jén. Szép volt Laca, jöhet az ukrán.

 

85kg Lőrincz Viktor- Zugaj (horvát)

Jól ismerik egymást a fiúk,rengeteget készülnek együtt edzőtáborokban. Nagy ira ,igazi rakkolós birkózás.Először a horvát megy le parter helyzetbe passzivitás miatt. Viktor szenzációsan reagál a sípszóra és nagyon gyorsan kétszer is jobbra és balra megpörgeti ellenfelét. 2-0 ra vezet. A második menetben tovább űzi ellenfelét és ismét megintik a horvátot, most már egy pontot is kap Viktor. 3-0 ide. Ez is lett a vége. Okos birkózással győzőtt. Jöhet a cseh versenyző, akin szerintem simán át fog gázolni.

 

75kg Szabó László- Pyskov (ukrán) nyolcaddöntő

Laci nagy iramba kezdi a meccset. Le is küldik az ukránt. Laci hozzáfogja a karját, megpörgeti! Gyönyörű! 2-0! Ezután kicsit megnyugodnak a kedélyek, kiegyenlített a meccs. 2. menetben óriási iramváltás, hatalmas intenzitású a mérkőzés. Laca fejlefogásból megülteti az ukránt!! 4-0 ide. Kezd nagyon sima lenni! Fél perccel a vége előtt leküldik Lacát parterba. Ki kell védeni!! Neeeeee ,ezt nem hiszem el!!! A vége előtt 1 másodperccel odavágta egy lenti emelésből az ukrán 4 pontért. Így 4-4 ! Basszus, így viszont nagyobb értékű akcióval az ukrán megy tovább. Hát ezért nagyon kár!! Végig Laca irányított. Szegény, most biztos őrjöng idegességében! El is hiszem..Nagyon sajnálom!

 

85kg Lőrincz Viktor - Omarov (cseh) nyolcaddöntő

Az lett amire számítottam. Viktor átgázol a cseh versenyzőn. Állásból olyan iramot diktál, hogy a cseh alig áll a lábán. Ki is tolja a zónából. 1-0.mommeutuma nincs a csehnek. Eszméletlen oxigénadóssága van. Csoda ha nem léptetik le. Meg is intik, most már másodjára. 2-0. Végül is kihúzta, hogy nem léptették le. Nagyon sima győzelem. Ez az!! A fehérorosz következik, aki szemmel láthatólag nagyon jó formában van.

Mindeközben

Sajnos a Lacit elverő ukrán Pyskov kikapott 5-5 arányban japán ellenfelétől, nem fog bejutni a döntőbe, ezzel nem viszi magával Lacit vigaszágon. Magyarul Lacának megállt a busz, kiesett. 

 

85kg Lőrincz- Hamzatov BLR (Belorosz)

Közepes iramaban kezdődött a mérkőzés, kiegyensúlyozott első menet. Először a fehérorosz megy le védekező pozícióba, simán kivédi. A 2. menetben keményen rákapcsolnak a srácok. Most Viktort küldik le védekező pozícióba. Válságos pillanatokat él át, de kivédi, ezzel szerintem ki is durrant a fehérorosz. Viktor beindul, még keményebb fokozatba kapcsol. Meg is intik a fehéroroszt. 1-0. Parte pozicióba megy az ellenfél és onnan meg is emeli Viktor, 1 pontot ért. 2-0. A fehérorosz teljesen elkészült az erejével! Végeeee!!szép volt! Jöhet a francia!!

 

85kg Lőrincz- Melonin FRA (francia) elődöntő

Óriási taktikai csatát hozott ez a mérkőzés.Hatalmas iram. Viktor megy le parterba először ,de lazán kivédi. Elmegy az első menet, nem hoz semmit. A 2. menetben a francia ütemet vált ér erre Viktornak nincs ellenszere. Sajnos ezzel a lüktető stílussal nem tud mit kezdeni Viktor. Meg is intik másodjára.0-1. áááá sajnos nem. Végig a francia megy előre. Viktornál elfogyott a szufla. Nyer a francia. Sajnos azt kell mondjam jogosan. Most jobb volt, de nincs minden veszve. Jöhet a svéd a 3.helyért.

85kg Lőrincz- Johanson (svéd) bronzmérkőzés

EZAAAAZZZZ!!! LŐRINCZ VIKTOR VB-BRONZÉRMES!!!

Meg van az első magyar érem! A kötöttfogású 85 kg-ban Lőrincz Viktor remek birkózással 3-0-ra legyőzte svéd ellenfelét a taskenti vb bronzmérkőzésén, így a tavalyi év után újabb érmet szerzett világversenyről!  Szép volt Viktor! GRATULÁLUNK! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr996692999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása