TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Thai börtön bunyók: Küzdelem a dicsőségért, a szabadulásért

2014.08.18. 21:23 td_axl

Thaiföldön több száz éves hagyománya van a börtön küzdelmeknek. Egy nemrégiben létrejött szervezetnek köszönhetően a thaiföldi börtönökben raboskodó, harcosként érkezők, vagy időközben harcosokká váló fegyencek kapják meg a lehetőséget, hogy megfelelő felszereléssel és edzési körülményekkel szponzorálva mérkőzhessenek.

prison-fight.gif

Elsősorban külföldről érkező bunyósokkal mérettethetnek meg, ezáltal a thai nemzeti sportot népszerűsíthetik, átadhatják más országok számára a Muay Thai szépségeit, nem utolsó sorban pedig pénzt kereshetnek és csökkenthetik börtönbüntetésük hosszát. 50+ évre ítélt gyilkosok, rablók esetében ez nem minden esetben jelent egyet a szabadulás reményével, de a dicsőség és tisztelet jelent még valamit ebben az országban. Beszámolók szerint önmagában a megmérettetés és a sportolás lehetősége biztosítja energiáik pozitív összpontosítását, a napi rutinjuk színesítését, hódolatukat a sport iránt, ami már önmagában elégedettséggel tölti el őket. Kimutathatóan kevesebb az erőszak ezekben a börtönökben, mint mondjuk az USA-ban, meglehet, küzdeni és a küzdelmeket nézni sem engedik az erőszakos rabokat. Az alábbi videó a Fightland egy mini dokuja a franciák olimpiai selejtezőkre készülő csapatának látogatásáról egy ilyen börtönben, megmérkőzve a helyi harcosokkal. Nagyszerű felvételek és egyben elgondolkodtató üzenetet hordoz magában ez a kisfilm.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr926615461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása