TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Kavarás a pehelysúlyban

2014.07.15. 08:37 td_interim

Az elmúlt pár napban alaposan felpezsdült az élet a UFC pehelysúlyában. Jose Aldo lesérült, a UFC 176-ot lefújták, a kihívó, Chad Mendes hoppon maradt. Visszatért Frankie Edgar, és nyugdíjba küldte BJ Pennt, miközben még egy hónapja sincs, hogy Cub Swanson zsinórban hatodik győzelmét is megszerezte az oktagonban.

A nemrég még biztosnak tűnő kihívói sorrend egy pillanat alatt összekuszálódott. Most mindenki egyszerre akarja a címmeccset, mindenki úgy érzi, neki van joga hozzá először – és lehet, hogy van egy még újabb fél is, aki, bár más pályán játszik, biztosan nem hagyna ki egy jó bunyót, ha úgy alakulnának a dolgok. Az elmúlt napokban egymást érték a nyilatkozatok a súlycsoport krémjétől, úgyhogy most dekódoljuk a szappanoperát, és megmutatjuk, ki kit harapna meg legszívesebben.

 

Az Edgar-Swanson szál

 

070914-UFC-Frankie-Edgar-Cub-Swanson-SS-PI.jpg

 

A TUF 19 döntők fő meccsén Frankie Edgar a Penn felett aratott TKO-győzelmén felbuzdulva azonnal, még az oktagonban felvázolta terveit Joe Rogannek.

A címmeccset akarom, vagy azt a meccset, ami elvisz a címmeccsig.

Később még egyértelműbben fogalmazott, amikor számba vette a lehetőségeit. Azt feltételezte, hogy Mendes kivár, így logikus megoldásnak tűnt, hogy megkapja Cub Swansont, akivel eldöntenék, ki lesz a következő kihívó. Ezzel csak az a probléma, hogy Swanson és a UFC már meghozták ezt a döntést. Cub így reagált Frankie terveire:

Nekem azt mondták, hogy a következő meccsem az övért megy. Nem hiszem, hogy neki van olyanja... de nem okozna problémát, ha meg kéne csapkodni.

Edgar szinte biztos, hogy nem kapja meg azonnal a lehetőséget, hogy a bajnoki címért küzdjön – egy éves kihagyás után egy olyan BJ Pennt vert meg, aki már csak nevében volt ott a ketrecben. A Swanson elleni meccs tűnik a legjobb lépésnek, még akkor is, ha a UFC ezzel – már nem először – segget csinálna a szájából. Cub pedig valószínűleg ráállna a dologra, ahogy azt az okos lányos, „hoztam is, meg nem is” nyilatkozatával jelezte. De van más forgatókönyv is.

Egy újabb interim öv

chad-mendes-ufc-on-fox-91.jpg
Chad Mendes Aldo kidőlése után kiakadt, és egy interim pehelysúlyú öv bevezetését kérte a UFC-től.

Egy interim bajnoki címet akarok. Ha a dolog nem jön össze Aldóval, akkor is az övért akarok küzdeni. Nem hiszem, hogy lenne értelme annak, hogy bárki mással meccseljek, hacsak nem egy öv a tét.

Bár a brazil sérülése nem komoly, a szervezet hajlandó eleget tenni Mendes kérésének. Októberig adtak időt a bajnoknak a felépülésre (ami egyébként furcsa, mert a jóval hosszabb ideje lábadozó Pettis és Velasquez esetében fel sem merült ez a lépés). Mendes nem akar már megkockáztatni egyetlen nem-címmeccset sem, mert ha ott összeszedne egy komolyabb sérülést, az még tovább késleltetné az övszerzési lehetőségét. Lorenzo Fertitta Mendest és Edgart küldené a ketrecbe az interim övért. Lehet, hogy csak pillanatnyi elmezavarában feledkezett el Cubról, aki sokkal jogosabb választás lenne, minden esetre Frankie mindkét lehetőségre boldogan ráállna.

Bármelyik fickóval megküzdenék, akár egy interim övért, akár nem, mert ők jelentik az utat a valódi cím felé. Őszintén szólva az inerim cím semmit sem jelent nekem. Az igazit akarom, de ha ez azzal jár, hogy először az interimért verekszem meg, én benne vagyok.

Faber közbelép?

edgar-faber.0_standard_783.0.jpg

Tudtok még követni? Akkor csavarjunk még egyet a dolgon: ha Swanson nem állna ki ellene, és interim meccset sem vívhatna, Edgar szívesen megverekedne Urijah Faberrel, köztes súlycsoportban.

A 135 font túl messze lenne, de szerintem 140-en meg tudnám csinálni. Valószínűleg meglenne a 135 is, de nem tudom, mennyire tudnék jó teljesítményt nyújtani, és hogy mennyire érezném jól magam. A 140 sokkal ideálisabb, és ha úgy alakulnának a dolgok, szerintem megcsinálnák azt a meccset.

Faber még nem reagált, de ez az ötlet már régebb óta terítéken van, és a Kaliforniai Kölyök egy tavalyi interjúban azt mondta, hogy nagyon is benne lenne egy Edgar elleni szupermeccsben.

És akkor most fújjuk ki magunkat, és nézzük meg a legújabb andersonsilvázást, hogy kicsit kitisztuljon az agyunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr626505527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása