TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Andrei Arlovski: A nem túl ütős visszatérés

2014.06.16. 19:08 td_titusz

Andrei Arlovski hosszú utat járt be, míg visszatérhetett napjaink legnagyobb MMA szervezetéhez, mely nem sikerült túl fényesen számára hétvégén. Azért, hogy kicsit rávilágítsunk, hogy miért is lett volna fontos egy meggyőző teljesítmény, engedjetek meg egy kis történelem órát: Arlovski mindenkit meglepett (még Dana White-ot is) amikor is 2008-ban úgy döntött, hogy hátrahagyva 3 meccses győzelmi szériáját, más dolgokban is ki szeretné próbálni magát (boksz), és otthagyta az UFC-t, és még Dana és Fertita könyörgése sem tudta maradásra bírni.

4554783a-ce8e-d6dd.jpg

Ezt követően a "Pitbull" szerződést írt alá az akkor debütáló Affliction szervezethez, és zsinórban két győzelmet is begyűjtött (egyiket az Affliction gálán Ben Rothwell ellen, míg a másikat az "ultra korrupt" Elite XC-ben, Roy Nelson ellen), amikor is lehetőséget kapott, hogy a kor egyik legnagyobb MMA alakjával, Fedor Emelinankoval mérkőzzön. A belorusz fiú igen impozánsan kezdett, kéz és lábmunkájával igencsak meglepte az "Utolsó Császárt" aki láthatóan nem nagyon tudott mit kezdeni a helyzettel. A Pitbull vérszemet kapott, és belekezdett egy felelőtlen repülő térdesbe, amit Fedor nem hagyott büntetlenül, és merev KO-ra vágta Arlovskit. Ezt követően még három vereséget szenvedett, amiből két alkalommal ismét szoborrá varázsolták, és sokan a vészharangot kezdték kongatni vele kapcsolatban. A Strikeforce-ot közben felvásárolta az UFC, de Arlovski egy ilyen szériával nem volt "kelendő" név, azonban visszavonulás helyett több szervezetnél próbált szerencsét és egy 7 győzelem - 1 vereség - 1 eredmény nélküli mérleget kalapált össze, és ezzel ismételt meghívót kapott a világ legnagyobb szervezetéhez.

El is érkeztünk a múlt hétvégi, UFC 174 eseményéhez, amikor is Brendan Schaubbal találta magát szembe. Sokan kíváncsian várták a nehézsúlyúak küzdelmét, Schaubban ott van az ütőerő, mely kiváló alap Arlovski kiütésére, míg a belorusz kíváló kickbox-sambo alapokkal rendelkezik. Szóval ígéretes összecsapásnak hangzott egészen a kezdő "gongszóig", mert onnantól kezdve semmi mást nem láthatott a közönség, mint vergődést és szenvedést. Arlovski erőtlenül próbálkozott, ha bajban volt clinchbe menekülve próbált passzívan túlélni, míg az amerikai a jobbkezében bízva várta a kiütést.Végül három menetet követően megosztott pontozással Arlovskit találtak jobbnak, melyről így nyilatkozott a mérkőzés után:

Őszínte leszek. Rosszul érezem magam. Örülök, hogy Dana White nincs itt, mert szerintem eléggé pipa rám.Hatalmas lehetőséget adott nekem, de egyszerűen nem volt jó a ma esti teljesítményem.

Valamiért hihetetlenül ideges voltam. Amikor beléptem az oktagonba, a kezem és a lábam is remegett. Ideges voltam, mintha 14 év óta először küzdöttem volna. Ki akartam ütni, de a bírókra maradt a dolog. Mondom, nem vagyok boldog a teljesítményem miatt. Megígérem, hogy legközelebb sokkal jobb leszek!"

Nagyon remélem, hogy ez így is lesz. Brendan amúgy kritizálta a bírók döntését, de sok jóra ő sem számíthat, mert Dana White ennyit fűzött hozzá: "tök mindegy ki nyert, a szurkolók vesztettek."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr116306827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása