TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Mi lesz veled magyar MMA?

2014.06.14. 19:46 td_axl

hun_mma.jpg

Az elmúlt napokban szinte futótűzként járta végig a magyar médiát azon küzdősport rendezvény történéseinek híre, miszerint állítólagosan fiatal korú gyerekek szenvedtek komoly sérüléseket. Ez a hírek szerint elsősorban a nem megfelelő vagy hiányos védőfelszerelés miatt volt, valamint alapvető felháborodást váltott ki, hogy 18-16 év alatti gyerekek mérkőztek felnőtt szabályrendszerben egymás ellen. Egy pletykalap a MMA Prémium Liga főtitkárára hivatkozva (lásd lejjebb az update2 pontot!), a Magyar MMA Országos Küzdősport Szövetség és az MMA Országos Szövetség égisze alatti küzdősport rendezvény szervezője is állást foglalt az ügyben, ezt követően pedig a MOB egy deklaráció/keretszerződés aláírásával kívánta többek között azt elérni, hogy ne lehessen 14 éven aluliak számára full kontakt küzdelmeket szervezni Magyarországon.

A TOTALDAMAGE üdvözli ezt a deklarációt, melyet a  hazai karate, a kempo, a kick-box, a kung-fu és wushu, a sumo, a nanbudo, továbbá a közös, kendo, laido és jodo szövetség vezető képviselői látták el kézjegyükkel. Egyetlen sport sem veszélyeztetheti művelőinek, különösen a gyermekek egészségét, testi és lelki épségük mindenkoron a legfontosabb szempont, melyet szabályozásokba foglalva szülőnek, edzőnek és szervezőnek tiszteletben kell tartania.

Nem mi írtunk az elsők között a témáról, sőt, immár a nemzetközi sajtót is bejárta ez a hír, kérdezheted és kérdeztétek is már, hogy a TOTALDAMAGE, mint Magyarország vezető MMA hírportálja miért nem foglal állást? Felelősségünknek tartottuk, hogy írjunk a témában, megvártuk minden fél álláspontját, ki online felületen, ki rádióban tette. Az állásfoglalásunkat tehát feljebb olvashattad, a szereplőket pedig nem nevezzük nevén, mert eddig és ezt követően sem leszünk partnerek senkinek abban, hogy szubjektív véleményét mások irányában oldalunkon képviselje. Független, pártatlan orgánum kívánunk maradni, véleményem azonban van, ez pedig a következő:

A magyar MMA majdhogynem visszakerült ezzel a botránnyal a maga kőkorszakába. Megannyian azon dolgoztunk az elmúlt években, hogy ezt a sportot ne a puszta szabályok nélküli agresszióval, egyes társadalmi és politikai csoportok szűk és félelmetes világaként azonosítsák, hogy a tehetséges fiatalok számára fejlődő hazai versenyzési körülményeket és vérprofi külföldi lehetőségeket biztosítsunk. A külföld, de nem kell messzire menni, a környező országok, mint sok más sportban, az MMA-ban is előttünk járnak, és itt nem feltétlen csak az anyagi lehetőségekben kell keresni a hátrányt, van gond bőven más téren is. De ha csak az anyagiakra koncentrálok: kis bunyó, kis pénz. Ha európai szintű MMA rendezvényeket akarunk, ahhoz olyan kereslet is kell Magyarországon, nem pedig pangó lelátók a sportcsarnokokban. Mert a lehetséges szponzorok, befektetők ezt nézik majd, meg az ilyen balhék híreit a TV-ben és neten, amihez a nevüket ezt követően nem adják. Ilyen feltételek mellett pedig sem utánpótlás, sem pedig nézők nem lesznek, mindegy, hogy csak egy szóban tér el egy-egy szövetség neve, mindegy, hogy ki-kivel társul és ki-kivel nem.

A magam részéről úgy érzem, hogy felesleges volt a TOTALDAMAGE elmúlt 3,5 évének azon célú munkája, hogy segítse a magyar MMA-t, azon törekvése és álláspontja, hogy egységre szólítsa fel a magyar MMA szereplőit. Ennek ellenére folytatjuk ezt az utat, és jöhetnek még az irányomba a fenyegetések a facebook-on és telefonon, az MMA élni és fejlődni fog Magyarországon, ha rajtunk múlik!

Update: A bevezetőben írtam, hogy mindenki állást foglalt az ügyben, a pontosítás végett a Magyar MMA Országos Küzdősport Szövetség elhatárolódott a MMA Országos Szövetség égisze alatt szervezett rendezvényen történtektől.

Update 2: A Magyar MMA Prémium MMA Liga főtitkára jelezte számunkra, hogy a hivatkozott pletykalap az ő véleményét kérte a gyerek sérülésekkel kapcsolatban, nem pedig információforrásként szerepelt, melyet a lap nem tüntetett fel megfelelően, ennek korrekcióját kérte a pletykalaptól.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr886301227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása