TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Chael Sonnen visszavonult, Wandy nem engedné el

2014.06.12. 11:57 td_axl

sonnen_1.jpg

Miután Chael P. Sonnen megbukott az NASC véletlenszerű doppingvizsgálatán, ezzel pedig kútba esett a Vitor Belfort elleni küzdelme, Sonnen bejelentette visszavonulását az aktív MMA versenyzéstől. Sonnen elmondta a tiltott szerek fellelhetőségének okát szervezetében, de nem folyamodott fellebbezésért. Nyilatkozatában elmondja, hogy nem kíván piszkos harcos lenni, de az elmúlt három évben hiába tanulmányozta az NASC előírásokat, inkonzisztens tartalmukat nem tudta megfelelően értelmezni és ez szerint felkészülni, versenyezni. Megköszöni az UFC-nek és a FOX-nak, hogy támogatták és lehetőséget biztosítottak számára a versenyzésre és az azon túli kibontakozásra is.

Sonnen szerint a legfontosabb, hogy a harcos szerepkört nem viselheti örökké, viszont a férj és édesapa címet igen, ami sokkal fontosabb számára, ezt pedig egészségesen kívánja ellátni. Mindezek tükrében elbúcsúzik a versenyzéstől, hálával viseltetik minden szurkoló irányában.

 td_polo_banner2.gif

Sonnen 17 éves pályafutást zár le ezzel, sokan a smash talk MMA királyának tartják, Muhammad Alival párhuzamot vonva. Kétségtelen, Sonnent elsősorban ez alapján jegyezhetjük meg, mert ugyan nem volt kimagaslóan tehetséges harcos, de képes volt megszorítani Anderson Silvat és emlékezetes meccseket hozni. Nem mellesleg sérülések esetén ő volt az első, aki felajánlkozott beugrónak közép- és félnehézsúlyban, ami mögött azonban az is meghúzódott, hogy smash talk bázisával merte vállalni a vereség rizikóját, nem fenyegette a munkanélküliség veszélye.

Attól azonban nem félek, hogy nem látjuk, halljuk őt többé. A FOX szakkommentátori posztot profin látja el, Stann és Florian mellett ő is UFC utáni melóként jegyezheti a pozíciót. Másrészt az UFC-ben tutira lesz helye a menedzsment körben, Dana azt nyilatkozta nem is oly rég, hogy számítanak rá, még lehetséges utódjaként is megjelölte az UFC élén. Wandy pedig tajtékzik, nem, ő biztosan nem kerül ebbe a székbe, de van némi elintézetlen ügye Sonnen-el.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr536297782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása