TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Az UFC-t hibáztatják Barao vereségéért

2014.05.28. 19:57 td_hriczuakos

Alighanem az UFC történetének egyik legnagyobb meglepetésének lehettünk szemtanúi az UFC 173 során, amikor is TJ. Dillashaw személyében új harmatsúlyú bajnokot koronáztak meg. TJ. győzelmére előzetesen nem sok esélyt láttak, és én is bevallom, hogy könnyed Barao dominálásra számítottam. Ennek azonban pontosan az ellentettje történt meg, Dillashaw rendkívül okos bunyóval, mondhatni a brazil saját technikájával végezte ki Renan-t, aki így több mint 30 mérkőzés után szenvedett el egy újabb vereséget.

A gálát követően persze voltak, akik megvédték Barao-t, és egyből egy visszavágóért könyörögtek Dana-nak, azonban a Nova Uniao csapatában, vagyis Renan csapattársaként készülő Marlon Sandro teljesen új nézőpontot állított fel. A Bellator-ban vitézkedő Sandro az Instagram-ján tette közzé gondolatait, miszerint Barao nem sok időt kapott legutóbbi mérkőzése után, így a felkészülése sem lett az igazi a bajnoknak. Ebben azért van némi igazság, hiszen Barao aktív tagja az UFC bajnokok táborának, a bajnokok közül messze ő kapta a legtöbb mérkőzést is, mely nyilván betudható annak is, hogy mérkőzései során nem sok sérülést szedett össze. A brazil vereségét azonban aligha lehet csupán ezzel a dologgal magyarázni.

renan-barao-tj-dillashaw-mma-ufc-173-renan-barao-vs.-tj-dillashaw3.jpg

A Nova Uniao csapatának vezetője, Andre Pedereiras is megszólt a témával kapcsolatban. Elmondása szerint a komoly gondok akkor kezdődtek, amikor Barao-t először ütötte le ellenfele, onnantól kezdve a brazil nem igazán találta a ritmust, melynek az lett a vége, hogy az ötödik menet végén beszüntették az összecsapást. Barao a meccs után nem is tudta, hogy ki nyert, edzőit kérdezte meg, mi lett a meccs végeredménye. Pedereiras szerint Renan azonnali visszavágót érdemel, akár 5-6 hónapon belül is felkészítik őt, csupán az a kérdés, hogy TJ.-nek mennyire időre van szüksége. Pedereiras továbbá javasolta, hogy a visszavágóra Brazíliában kerüljön sor, ahol garantáltan más hangulat várja majd az újdonsült bajnokot, mely újult erőt adna Renan-nak.

Az UFC háza táján nincs még minden elrendezve, nem tudni, hogy Barao megkapja-e a gyors visszavágó lehetőségét, vagy pedig Raphael Assuncao teheti meg ismét azt, amit egyszer már sikerült, vagyis legyőzni Dillashaw-t. És itt jön a képbe az igazi csavar: Urijah Faber. Bár TJ. kijelentette, hogy részéről szó sincs erről a meccsről, Dana leginkább Urijah válaszára vár, mert a főnök igenis lát fantáziát a kettejük összecsapásában. Korábban láttunk már erre precedenst, akkor Jones és Rashad korábbi barátokként és csapattársakként csaptak össze, és tudjuk, hogy kettejük viszonya azóta sem felhőtlen. Faber viszont nem biztos, hogy kér ebből az üzletből, bár ha azt vesszük alapul, hogy Duane Ludwig vállalná TJ. felkészítését Urijah ellen, még a végén mégiscsak kisül belőle valami.

H.Ákos

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr216223705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása