TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Sonnen TRT-vel készül Shogun ellen

2013.07.26. 19:28 td_adamrepa

15_ChaelSonnen.jpg

Chael Sonnen a jelek szerint nem tervezi Dan Hendersont követni, aki még a UFC 161 előtt leállt a tesztoszteron kúrával, így pedig - mondhatni - tisztán bunyózott a nála tíz évvel fiatalabb Rashad Evans ellen.

Henderson az utóbbi hat évben folyamatosan tesztoszteron kúrán volt, meccseire pedig minden esetben megkapta a terapeutikus célú tesztoszteron pótló terápiára (TUE) külön engedélyt. Ami érdekes, hogy Henderson mostanság nyilatkozta azt is, hogy ha nem bunyózna, akkor is tesztoszteronra lenne szüksége, hogy ne betegedjen le. Reméljük, hogy akkor most nem fog tényleg lebetegedni hirtelen...

De visszatérve Chael Sonnenre - a Massachusettsi Atlétikai Bizottság (MSAC) ezen a héten adta meg a TUE-t neki, így pedig már nyugodtan készülhet az augusztus 17-re kitűzött UFC Fight Night 26-ra Mauricio "Shogun" Rua ellen. Elmondása szerint a Shogun meccs után vissza szeretne menni középsúlyba, hogy összefusson Belforttal, Wanderlei-vel. Idő közben még termet is váltott és most Uriah Hall-val együtt Mark Munoz felügyelete alatt edzenek a Reign MMA-ben.

Sonnen állítása szerint hypogonadismus miatt van szüksége a TRT-re. "Férfi hypogonadismusról akkor beszélünk, amikor a szervezet nem termel elég tesztoszteront. A tesztoszteron számos létfontosságú hatással bír, például felelős a nemi jegyek kialakításáért, meghatározza az anyagcsere állapot, a test izom és zsírösszetételének arányát, a szív- érrendszerre is fontos hatást gyakorol, de a pszichés tényezőkre is befolyással van. A hypogonadismus lehet veleszületett vagy kifejlődhet az élet későbbi szakában sérülés vagy fertőzés kapcsán. Hatása függ a kialakulás okától és idejétől. Számos típusa kezelhető tesztoszteron-kezeléssel. A betegség tünetei a kialakulástól függően eltérhetnek egymástól."

Azt még nem tudni, hogy alá kell-e vetnie magát extra teszteknek is, ahogy a UFC 148-as és 159-es vereségei után. Sonnen egyszer már megütötte a bokáját, amikor is a CSAC eltiltotta hat hónapra 2010 augusztusában, miután a UFC 117-en vereséget szenvedett Anderson Silva ellen. Sonnen ezen még mindig nem tette túl magát:

"Semmilyen szabályt nem szegtem meg. Kaliforniában azt mondták, hogy a Tesztoszteron/Epitesztoszteron arányom magas volt. Nos, igen! Tesztoszteronon voltam. Innen az aránybeli hézag. Ez csak annyit jelent, amit már amúgy is tudtak - hogy tesztoszteronon voltam. Nem értik a saját tesztjüket. Azt mondták, hogy "Ó, az arányod túl magas, 17 az 1-hez". De gyerekek, 1700 az 1-hez is lehetne, még mindig a legális határon belül lennék. Nem értitek a saját teszteteket. Erre adtak nekem hat hónap eltiltást az egy év helyett. A bíró azóta (Josh Rosenthal - a szerk.) börtönben van, az ügyvezető igazgató meg otthon, Washingtonban, mert kirúgták. Ezt kapod, ha a kormánnyal kell dolgoznod."

Alistair Overeem, aki köztudottan elhasalt az NSAC meglepetés-tesztjén és egy 14:1 T/E arányt csillantott, valószínűleg nem értene egyet Sonnen megfogalmazásával a "legális határral" kapcsolatban. Az igazság az, hogy az NSAC a 6:1-es felső limitet még megengedi (mert általánosságban elmondható, hogy a 6 feletti érték az, ami tesztoszteron külső bevitelére utal.), egy átlagos felnőtt férfinél ez az arány 1:1...

Persze Sonnen, ha mást nem is, azt egészen biztosan bizonyította az évek során, hogy ő nem egy átlagos felnőtt férfi...

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr65422942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása