TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Joe Rogan: Mayweathert megölné egy sima egyetemi birkózó

2013.07.19. 21:25 td_axl

Az ökölvívás hosszú évtizedekre visszatekintve szép és erős történelemmel bír a küzdősportok területén, mainstream sportként ugyan nem most élni virágkorát, de tagadhatatlanul ismert és népszerű szinte minden korosztály számára. Az MMA térhódításával egyre többször hasonlítják össze a két sport szabályrendszerét, latolgatják, hogy a két világ ászai mire mennének egymás ellen. Persze adott a kérdés: ki mer bevállalni egy átruccanást a túloldalra?

rogan.jpg

Mint mondjuk James Toney, aki ugyan a maga idejében egy briliáns öklöző volt, de se nem zenitjében, se nem ésszerű döntést követően ment Randy Couture ellen a ketrecben. Persze Couture jelezte, hogy aki nem tudja hol a helye, az így jár, ő pedig nagyon is tudta, meddig nyújtózhat, Toney invitálására nem ment a kötelek közé revans gyanánt öklözni.

Hogy Joe Rogan, az UFC szakkomentátora is szakmegkommentálta a határmezsgyét és különbségeket, Floyd Mayweather esélyeit elemezte. Mindezt azonban nem egy UFC ász esetében tette, hanem egy közepes képességű egyetemi birkózóra levetítve:

A box egy nagyon limitált lehetőségeket, eszközrendszert felvonultató küzdősport. Csak a kezeid használhatod, semmi rúgás, semmi földre vitel. Ez így nem feltétlenül életszagú. Persze nagyszerű küzdelmeket láthatunk a ringben olykor, de a valóságban egy birkózó ellen meghalna az utcán egy öklöző.

Floyd Mayweather is meghalna egy közepes egyetemi birkózó ellen. Nem lenne komolyabb bunyó, egyszerűen felkapná a srác Money Floydot, párszor a földhöz csapná, akár a fejére is, amitől merevre kifeküdne. semmit sem tehetne ez ellen Floyd. Egy judos vagy bjj-s hasonló dolgokat művelne vele, nem kérdés...

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr675415549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chuck-d 2013.07.25. 23:24:21

Rogan kicsit túl sok tesztoszteront és növihormont tolt, nyomja az agyát a vér, de mivel a ketrec belsejéről már lecsúszott, marad a nagyonmegmondás. csak ezt az UFC szélkakasaként teszi, és ahogy változnak a szelek, úgy gyűlnek az ellentmondások.
Roger Gracie legutóbbi meccse - veresége - alatt épp ő idézte Carlson Gracie-t: üss arcon egy - bjj - feketeövest, barnaöves lesz belőle, üsd meg még egyszer, lila öves lesz stb.; de olvastam Eddie Bravo nyilatkozatot is, amiben épp Rogert idézte így: a bjj 80%-a használhatatlan MMA-ban.
így a teljes szöveg Rogan mesterétől:
Eddie Bravo: Roger Gracie said it himself. He said 'Eighty percent of BJJ is useless in MMA.' When someone is trying to punch you, in MMA, you're forced to play a clinching style of jiu jitsu. If you don't understand the difference between a clinching style and an open style, this will sound like German to you. In MMA, when someone's trying to punch you, you clinch to avoid getting smashed. I believe, in order to optimize your jiu jitsu in MMA, the more you can clinch, and the more you can set up submissions from the clinch, and the more you can set up sweeps from the clinch, the more your game is about clinching the upper body, the better chance you'll have in MMA. That's my opinion.

ezzel nem a bjj ellen akarok beszélni, hanem rávilágítani, hogy ez árnyaltabb ennél és ők sem mindig becsülik alá egy ütés hatását.

Rogan Fedorról is tolta a vereségeinél, hogy azért kapott ki, mert eljárt az idő afelett, hogy egy aránylag kis, kicsit zsíros nehézsúlyú uralkodjon, és itt a nagyon izmos, a 265 fontot kimaxoló srácok ideje. a jelenlegi bajnok, Cain két centivel magasabb és két kilóval nehezebb az orosznál - ez nem lényegi különbség nehézsúlyban - és ennyire volt nagyon izmos szálkás, amikor öt menetben felmosta a ketrecet JDS-szal:
kepfeltoltes.hu/130725/cain_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Axl, nem tudom, hogy épp te tetted-e ki a Rousey-Tate plakátot a facebookra, de érdemes lett volna odaírni, hogy fan-made, és az eredeti képeket valaki az ESPN Body kiadványából fotóboltolta oda. ebben a különkiadásban olimpikonok, nagy nevű élprofik - férfiak-nők - szerepelnek, kitakarós aktokkal, bemutatva milyen a valódi sportoló teste. a kommentekben meg megy a ribancozás, mert nem vágják.
süti beállítások módosítása