TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Cro Cop felült a K-1 foszladozó trónjára

2013.03.16. 10:47 td_axl

Tegnap Zágrábban rendezték az immár két évet kihagyó K-1 nehézsúlyú tornát. Sok cikket olvashattatok már nálunk arról, hogy is marcangolta szét az egykor egyeduralkodó kick-box szervezetet a japán inkompetens vezetőség, miközben a horizont mögül, megelégelve a tétlenséget, előbukott a GLORY és szinte minden komoly harcost begyűjtött magának.

cro cop.jpg

Majdnem mindenkit. Badr Harit nem tudta, mert épp börtönben töltötte előző hónapjait, pályafutásának legerősebb szakaszában portyázhatna a marokkói, ha antiszociális vénáját elkötné valaki végre neki. Aztán a Superkombat házilag kinevelt, megjegyzem egyre inkább komoly arcokká előlépő harcosai is ott vannak még, Ismael Londt, Morosanu vagy Stoika. Időközben pedig a horvátok is kapcsoltak, kihasználva a román Superkombat földrajzi közelségét és a partnereket kereső K-1-et, Zágrábban lehozták a nehézsúlyú tornát. 

Ehhez kellett egy komoly név, ő pedig nem más, mint az UFC-től elköszönő és ismét kick-box-ra koncentráló Mirko Cro Cop. Mirko nem tud és nem is akar leállni, a horvátok pénzverdét csinálnak belőle az ilyen gálákkal, aminek sajnos igen, lehetnek visszaütői. Mondjuk mindjárt kezdésként a tegnapi tornán Cro Cop kezdő bunyója Jarrell Miller ellen, melyet kétségkívül elveszített a horvát, de az otthoni pálya finoman szólva is lejtett és Mirko továbbment. 

Ezzel párhuzamosan pedig Ismael Londt hengerelt, szinte négy térdet növesztve ellenállhatatlanul ment a döntő felé. Gergest konkrétan felőrölte, Poturak meg bordatörést szedett össze ellene. Na igen, hogy jön képbe Poturak? 

Badr Harit elhozták Hollandiából, a feltételesen szabadlábon lévő bunyós valahogy visszarántott magára 15-20 kilót, ennyi mínuszban volt még pár hete. Zabit Samedov 96 kilóval és hatalmas szívvel ment ellene, hogy egy parázs küzdelemben szétszedjék egymást. Harit és Samedovot is elvitték a kórházba, az első hírek arról szóltak, hogy Badr lába eltört, de később kiderült, nincs gond, ma már Amszterdamban van. Felteheted a kérdést, hogy valóban megsérült-e Badr, vagy valami másra használták a nevét a gálán.

Szóval Hari és Samedov kiesett, jött a tartalékmeccses Poturak, aki már nem is volt az arénában, begyűjtötték és kirakták Londt ellen, a többit már ismerjük.

Közben azért voltak jó meccsek, Xi Chuang és Samo Petje látványos bunyót hoztak, Nagy Tibi korábbi ellenfeleként számunkra is ismert Toni Milanovicot meg hazai pályán odadobták a cápáknak, Jason Wilnis szépen le is építette a horvátok fiatal reménységét, aki továbbra is keményen gyúr arcra. Aztán itt van Andrei Stoica, akit én nagy tehetségnek tartok, pontos és kemény a srác, az állát is leteszteltette tegnap, kár volt, mert kiütötték belőle a kondit. 

A végén pedig jött a döntő Cro Cop és Londt küzdelmével. Mirko esélye az volt a fiatal és dinamikus ellenfele ellen, ha minél többet fog, amit a horvát hozott is üzembiztosan, igaz, ezt az est korábbi meccsein is nyomta. Londt így nem tudott pörögni, Mirko birkózott és jött a névjegykártya, az a bizonyos fejrúgás, amire hiába készült Ismael, benyelte és lement. Nem volt bajban, de ez a rászámolás és Mirko további munkája elég volt ahhoz, hogy ő legyen a 2013-as K-1 WGP győztese.

1999-ben nem jött össze neki Hoost ellen, aztán 2006-ban a Pride FC nyílt súlyú tornagyőzelemmel vigasztalódott. Hogy visszakapott valamit Cro Cop a kick-box évekből, a japán K-1 gálák elmaradt sikereiből? Ezt válaszolja meg mindenki magának, a megosztott kick-box mezőny két szervezet között, Zágrábban, barátok által szervezett gálán, melyről tudósítani is nehéz volt, mert a japánok lelőtték a youtube közvetítést, mert a fizetős csatornáról mindenki átment arra...Lehet, hogy csak a régi idők miatti szentimentalizmus beszél belőlem, talán nem is látunk már olyan K-1 gálákat és igen is értékelni kell a mostani rendezvényt. Mirko Cro Cop 38 évesen lett bajnok fiatal harcosok ellen, ami alapvetően tiszteletet érdemel és ehhez gratulálunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr645137547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása