TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MAGYAR: Szabó Sándor Ausztriában lett kupagyőztes (videó)

2016.04.04. 11:29 td_interim

12932875_990497757700737_5243121244909307384_n.jpg

Daróczi Attila és Tábori Imre viszont kikapott az osztrák Fight Cup X gálán.

 tdmg_banner.png

Három magyar bunyóst kísért hétvégén Grazba Marián György és Bárdosi Sándor, az AUTMMAF Nemzeti Amatőr MMA Kupájára, a Fight Cup X-re. A Prémium MMA Liga szomszédolását sérülések előzték meg, az eredetileg indított csapatot teljes egészében le kellett cserélni. Így is sikerült egy kupát hazahozni – a tornáról Marián György számolt be nekünk, következzenek az ő sorai.

Gál Bence (Westend Sportaréna) három héttel ezelőtt fej-KO-s vereséget szenvedett, Dióssi Csabának (Növényi Küzdősport Akadémia) a lábfeje sérült meg, Geiger Máténak (Gracie Barra Farkasok BJJ) pedig a térde. Bencét végül -70 kg –ban Daróczi Attila (Bárdosi Küzdősport Akadémia), Csabát -77 kg –ban Tábori Imre (Növényi Küzdősport Akadémia) helyettesítette, Máté helyére pedig Szabó Sándor (Gracie Barra Farkasok BJJ) érkezett, akinek viszont az osztrák ellenfél cseréje miatt megszokott súlycsoportjánál eggyel lejjebb, -84 kilóban kellett versenyeznie. Ez nem okozott Szabónak problémát, sikeresen hozta a súlyt, ahogy a többiek is – Daróczi a súlycsoportjának alsó határán mérlegelt be.

A több sportágat is felvonultató (boksz, kick-box, MMA) kupa hatodik mérkőzésén, -84 kg-ban voltunk először érdekeltek, amatőr szabályrendszerben, 3x3 percben. Szabó Sanyi ellenfele, Deki Milicevic (Boxteam Schweiz) megfontoltan kezdte Szabó ellen az első menetet. Az ütőtávok bemérése, egy-két térdes és testrúgást követően Sanyi gyorsan földre vitte Milicevicet, két alkalommal is kimurával próbálkozott, de az ellenfélnek mindkétszer sikerült kijönnie belőle. Végül is Sanyinak az első menetben, 1:21-nél, egy nagyon gyors karfeszítéssel sikerült kopogtatnia Milicevicet, így az ő nyakába akaszthatták az AUTMMAF Kupa aranyérmét.

A tegnapi meccs.az ellenfelem egy paraszt volt mâr az öltözőben is cserèbe leharaptam a fejèt és odaköptem az edzőjènek �

Posted by Tetkós Sanyika on Sunday, April 3, 2016

A tizenegyedik mérkőzésen, -77 kg –ban megint mi voltunk érdekeltek Tábori Imi révén. Ellenfele a helyiek kupagyőztese, Shamil Muradov (Champions Graz) volt. Muradov kezdett jobban, több, különböző rúgástechnikával operált, mire Imre több ütéskombinációval próbálta visszaszorítani. Ezután egymásba kapaszkodtak, Muradov megpróbált egy dobást bevinni, ami nem sikerült, de így is lekerültek a földre, ahol Tábori próbálta guard -ba fogni Muradovot. A guardból sikerült Muradovnak felállni, és nagy lendületű ütéseket próbált bevinni a még földön, lábbal védekező Táborinak. Ez a jelenet többször megismétlődőt, de végül is Muradovnak sikerült a ground and pound pozíciót felvennie, és folyamatos ütésekkel befejeznie a mérkőzést: közvetlenül az első menet vége előtt a vezető bíró technikai KO-val beszüntette a mérkőzést. Tábori Imire a vereségétől függetlenül büszkék vagyunk, mert pár nappal az esemény előtt, csapattársát helyettesítve bevállalta a nálánál képzettebb ellenfelét.

Az est főmérkőzését az IMMAF Amatőr Világbajnokságát is megjárt Bogdán Grad (Champions Graz) vs. Daróczi Attila küzdelme volt. Attila, mint ismert, súlycsoportjának az alján mérlegelt. Grad és közötte most méginkább kitűnt a súlykülönbség. Attila nem éppen megilletődötten kezdte a mérkőzést, a gyors adok-kapok után hamar lekerültek a földre, és Attila egy guillotine fogással próbálkozott, de nála jóval rutinosabb ellenfele kibújt a fogásból, és gyorsan ki tudott ülni Attila mellkasára. Grad biztosan fogta pozícióját, és sorra meghiúsította Attila átfordítási kísérleteit. Grad kalapácsütésekkel próbálta Attila védekezését bontani, és a technikai fölényét ebben megmutatni. Az első menet végig erről szólt. Attilából az első menet nagyon sokat kivett, ez látszott rajta, miközben a szorító sarkában edzője tanácsait hallgatta.

A második menet elején a rúgásoké volt a főszerep, ebben a párbajban Grad bizonyult jobbnak, és több pontos rúgás is ült Attila testén és fején. Az első perc végén Grad egy rúgása következtében Attila lekerült a földre, és a földön szerette volna folytatni küzdelmet. Ezt a vezetőbíró nem engedte, és állásból folytatódott a mérkőzés. Attila rúgáskombinációit Grad sikeresen védte, és ismét a földre kerülve megismétlődni látszottak az első menetben történtek, de Grad hirtelen mozdulattal ügy döntött, hogy inkább állásból folytatódjon a küzdelem. Grad fölényét kihasználva két hatalmas rúgás után ismét lekerültek a földre, de második menet vége előtt Attila edzője jelezte a tanítványa védekezésképtelenségét a vezetőbírónak, mire az beszüntette a mérkőzést. Attila becsületére váljék, hogy az egyenlőtlen tapasztalatok ellenére is végig igyekezett partner maradni.

12920312_1150716961635910_7273305685888377799_n.jpg

a magyar csapat

A két vereség ellenére nem kezdtünk el keseregni, mivel a sérülések miatt nem sikerült azoknak a megfelelő tapasztalatú és képességű bunyósokat szállítanunk. Biztos vagyok benne, ha a sérülések nem szólnak közbe, és a megfelelő fighterekkel tudunk kiállni, akkor a kupa többi súlycsoportjában a sorrend másként alakul. De május 28-án Győrszentivánon, a magyar bajnoki döntőn jön a folytatás, és akkor már nem lejt a sógoroknak úgy a hazai pálya.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr658558580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása