TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MAGYAR: Elsősegélyből képezték ki magukat zen bu kan kempos edzők

2016.01.18. 11:04 td_interim

elosegely_kepzes_img_3340_resize.JPG 

Aki tart edzéseket, jár versenyekre az előbb-utóbb találkozik sérülésekkel. Kisebbel-nagyobbal, vélttel vagy valóssal.

army_banner_blog.gif
Ebben a helyzetben elsősorban egy sportoló/versenyző edzője az aki szembesül az adott szituációval, és ekkor nagyon rövid idő alatt kell kritikus döntéseket meghoznia. Például engedi-e folytatni az edzést/versenyt, hív-e orvost, mentőt, esetleg újraéleszt? Egy jól felkészült edző nem bízza csak a rutinra (bár az sem árt), hanem képzi magát és előre készül, hogy ha pillanatokon múlhat tanítványa sorsa, akkor a helyes döntést hozza meg!

A képzés lehetőségéről a Magyar Edzők Társasága által szervezett oktatáson értesült Dr. Havas-Sághy Gábor, a Kismészáros SE 2. danos zen bu kan kempo edzője. Nem habozott és a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség támogatása mellett barátinak, edzőtársainak is lehetőséget teremtett az Oxyteam Kft segítségével, hogy meglévő edzői rutinjuk mellé elsősegély-nyújtási elméleti és gyakorlati tudást szerezhessenek.

 

A képzési korlátok folytán 30 fő, az ország minden tájáról érkezett zen bu kan kempo edző vehetett részt a fél napos képzésen, amelyet a rendkívül felkészült és küzdősportok egészségügyi biztosát több, mint két évtizede ellátó, így hatalmas napi rutinnal rendelkező vezető mentőtiszt, Papp Róbert úr tartott munkatársai segítségével.

A résztvevők elméleti képzés keretében a sérülések fajtájit, az egyes típusok kapcsán elvégzendő teendőket vették végig, valamint a küzdősportokban előforduló sérülések helyszíni felmérését, kezelését illetően tájékozódtak. Majd a sebesültek rögzítése (kar-rögzítés, stabil oldalfekvés), illetve a helyzetfelmerési-újraélesztési 1x1 megtanulása következett. Ezt követően minden egyes résztvevő köteles volt bemutatni megszerzett tudását a fentiekről, gyakorló bábun illetve élő emberen, és számonkérésre került sor tudás-teszt formájában is.

A komoly téma ellenére a képzés jó hangulatban, sok-sok kérdéssel és értékes válaszokkal telt el, így nem csoda, hogy minden edző sikeres vizsgát tett.

forrás: Havas-Sághi Gábor, Kárászi Balázs

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr328282506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása