TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Szadista vs. Őrült

2016.01.02. 16:38 td_interim

072315-ufc-robbie-lawler-and-carlos-condit-pi_vresize_1200_675_high_88.jpg

UFC 195: esélylatolgatás.

 army_banner_blog.gif

Mérlegelés: mindenki hozta a súlyt.

Esélyek!

cxrsb97weaeartz.jpg

Abel Trujillo vs. Tony Sims

Klasszikus technika vs. erő-leosztás, ahol az Elevation Fight Team bunyósa képviseli az első tábort – nem mintha Sims gyenge gyerek lenne, de Trujillo láttán mindig egy centi választ el attól, hogy kokszost sikoltsak. A fizikai fölényen túl a Blackzilians-es edzőpartnerek és a komolyabb UFC-tapasztalat is Killa mellett szól, ezért ezt a meccset Trujillo nyeri, TKO-val.

cxrstksweaeocwb.jpg

Diego Brandao vs. Brian Ortega

Brandaóról a legtöbbeknek az jut az eszébe, hogy Conor McGregor egy meneten belül szétkapta, pedig mást is tud mutatni jócskán. Az agresszív – és köztudomásúlag hülye – brazil minden egyes fellépése alkalmával komoly kivégzés-potenciált hoz a ketrecbe, és főleg arra utazik, hogy már az első menet elején megfogja a riválisát. Most is ez a kulcs a győzelemhez, de nem hiszem, hogy összejönne neki. Ortega megfelelő hájppal érkezett a UFC-be, de az első győzelmét rögtön el is vették tőle, mert megbukott a doppingteszten. Tavaly júniusban javított, egy őrült jó meccsen TKO-zta Thiago Tavarest – most meg ki fogja húzni a kezdő Brandao-vihart, aztán azt fogja megmutatni, miért van mindenki elájulva a jitsujától. Ortega győz, kopogtatással.

cxrsktwwqaaxuul.jpg

Albert Tumenov vs. Lorenz Larkin

A főkártya titkos favoritja. Larkin, karrierje borzasztó középsúlyú szakasza után több mint biztatóan fest váltóban: tavaly mindkét meccsét pazar TKO-val fejezte be. Egyre jobban és egyre kegyetlenebbül üt, viszont közben üthető maradt – ez azért szívás, mert Tumenov meg, ami üthető, meg is üti, nagyon keményen. Alan Jouban kifektetése egyike volt a tavalyi év legdurvább finisheinek, és most is valami hasonló néz ki, az orosz javára. Tumenov győz, agyrepesztő KO-val.

cxrs3q-wmaebhkn.jpg

Stipe Miocic vs. Andrei Arlovski

Arlovski egy isten, és olyan szép lenne, ha győzne, és megkapná a következő címmeccset... de most nem neki áll a zászló. Attól aligha kell tartania, hogy ezen a meccsen kiütik, cserébe ő sem fogja lekapcsolni ellenfelénél a villanyt. Az a faramuci helyzet állt elő, hogy a fehérorosz tiszta KO-erejét kioltja Miocic betonfeje, amibe még Junior dos Santos bicskája is beletört, viszont cserébe Arlovski üvegállát aligha fogja lezúzni a tűzoltó, mert bár Stipe jól bokszolgat, de nehézsúlyúhoz mérten nem erősek az ütései. Akkor mi marad? A kardió-párbaj, abban meg egyértelműen a horvát-amerikainál van az előny. Miocic győz, pontozással.

cxreb0pwkaabltr.jpg

Robbie Lawler vs. Carlos Condit

Ritkán van olyan párosítás, amitől ennyire egyértelműt várnának a rajongók: VÉRFÜRDŐT. Robbie Lawler és Carlos Condit ott vannak a UFC/WEC/Strikeforce/amit csak akartok legerőszakosabb kivégzősei között, és nagyon meglepne, ha egymás elleni meccsük végigmenne.

Kezdjük a vizsgálódást a kihívóval: az az igazság, hogy Conditnak, ha pusztán a fegyverarzenálokat hasonlítjuk össze, több esélye van győzni, mint a regnáló bajnoknak. Lawler üthető, és legutóbbi, extravéres címvédésén Rory MacDonald egy fejrúgással majdnem ki is ütötte. Ráadásul, ha nem sikerült volna úgy széttörnie Red King orrát, hogy az az utolsó menetben a fájdalomtól földre rogyva feladja a küzdelmet, már nem is nála lenne az öv: Rory egyértelműen vezetett a pontozókártyákon. Condit sokkal kiszámíthatatlanabb MacDonaldnál, gyakorlatilag bármikor képes előhúzni a füle mögül egy olyan könyököst vagy térdest, amire képtelenség felkészülni, és ami véget vet mindennek. Hátrányt jelent ugyanakkor, hogy ennek megfelelően fegyelmezetlenebb is a kanadainál, és Donald Cerronéhoz hasonlóan későn ébredő típus: meg kell ennie pár pofont, mire nekiáll rendesen dolgozni.

Robbie Lawler ebben bizony partnere lesz: ő nagyon szívesen eteti az embereket már a kezdő „fight!” vezényszótól fogva pofonokkal, márpedig övék a súlycsoport legkeményebb pofonjai. Ruthless eszköztára viszont szegényesebb Conditénál, és tőle meglepő manővereket sem lehet várni. Ami miatt mégis azt gondolom, hogy sikeresen megvédi a bajnoki címét, az az, hogy Lawler sokkal jobb mentális szakaszában jár karrierjének, mint a kihívó. Condit nemrég arról beszélt, hogy szerinte lassan befejezi, sőt, őrület, épp most nyilatkozta, hogyha kikap, akkor lehet, hogy szögre is akasztja a kesztyűt. Nem ez az az érzelmi világ, ami győzelemhez szokott segíteni embereket. A célegyenesben elfáradni a legnagyobb szopás a világon, de úgy tűnik, Carlosnál épp ez a helyzet, míg Robbie vérszomjasabb, mint valaha.

Óriási faszság ilyen saccolt mentális dolgokra alapozni a tippelést, de itt olyan jelentősnek érzem a kettejük közti különbséget, hogy szerintem ez dönt majd. A rajongók viszont ki lesznek szolgálva: epikus, véres harc után Lawler győz, egy kései TKO-val. 

A UFC 195 mérlegelés teljes eredménysora:

Robbie Lawler (170) vs. Carlos Condit (169)
Andrei Arlovski (246.5) vs. Stipe Miocic (241.5)
Lorenz Larkin (171) vs. Albert Tumenov (171)
Diego Brandao (146) vs. Brian Ortega (145.5)
Tony Sims (156) vs. Abel Trujillo (156)

Masanori Kanehara (135) vs. Michael McDonald (136)
Alex Morono (170) vs. Kyle Noke (170.5)
Nina Ansaroff (116) vs. Justine Kish (116)
Drew Dober (155.5) vs. Scott Holtzman (155.5)

Joseph Duffy (155) vs. Dustin Poirier (155.5)
Joe Soto (135.5) vs. Michinori Tanaka (135.5)
Edgar Garcia (170) vs. Sheldon Westcott (170)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr698226494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása