TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|BOX: Tyrone Spong nem mérkőzik többet MMA és kick-box meccsen?

2015.12.19. 14:54 td_axl

tyrone_spong.jpg

Úgy tűnik, hogy Tyrone hátrahagyja az MMA és kick-box pályafutását, ezentúl a boxra koncentrál majd. 

8_corners_banner_blog.gif2014-et Spong azzal a tervvel nyitotta, hogy MMA, kick-box és box világbajnoki címeket akar párhuzamosan nyerni. Úgy gondolta, hogy képes mindhárom szabályrendszer között megfelelően váltani egy-egy mérkőzés erejéig. Az MMA-val a WSOF-ban ismerkedett, ahol ugyan nem túl veretes nevek ellen, de magabiztosan tolta. A Blackzillians meg ideális helynek tűnt fejlődésében, Evans, Rumble mellett neves floridai öklöző edzők és bunyósok is megfordultak a klubban. Aztán Gökhan Saki ellen brutális lábtörést szenvedett Spong 2014 áprilisában. Ugyan Tyrone hamar feledtetni akarta sérülését, folyamatosan posztolta rehabilitációjáról a fejleményeket, de a 30 éves sportoló pályafutásának irányát úgy tűnik, hogy jelentősen formálja az a sérülés. Spong két ökölvívó meccsen alapozott a sérüléséből felépülvén, Farkas Gábor és Emre Altintas megsemmisítése volt a beköszönője. Tegnap lett volna azonban következő MMA mérkőzése a WSOF-ban, de térdsérülés miatt lemondani kényszerült. Henri Hooft, Spong edzője a Blackzillians csapatánál a következőket nyilatkozta: 

Spong sípcsont törése Skai ellen

Nagyon nehéz Spong helyzete az elmúlt időben. Mindig előjön pár kisebb-nagyon lábsérülés. Nem komoly problémák, de elég bosszúságot okoznának MMA, vagy kickbox szabályrendszerben. Szerintem ez veszélyes játék. Spong emiatt a box felé sodródott. Már most sok nagy név érdeklődik iránta pont emiatt. Mondanom sem kell, hogy sokkal több pénz is van ebben a buliban. De nem egyszerű ez a kérdéskör, hiszen Tyrone nagyon tehetséges minden téren, nehéz hátat fordítani bármilyen szabályrendszernek.

 

Pár hete beszéltem vele és arra kértem, hogy döntsön. Nem küzdhet MMA-ban ilyen sérülések mellett. Szerintem boxolnia kéne, pénzt keresni, Miami-ban már most komoly nevekkel sparringol. Minden boxedző azt mondja neki, hogy a ringben a helye.  Szerintem Spong meghozta ezt a döntést legbelül, a boxra koncentrál ezt követően. Hamarosan egy nagy név ellen térhet vissza a ringbe, ráadásul elég őrült ahhoz, hogy nehézsúlyban öklözzön. Mi, kickboxerek sosem törődtünk túlzottan a súlycsoportok közötti különbségekkel, amúgy is látom, hogy mit csinál a nehézsúlyú öklözőkkel edzésen. Nagyszerű dolgokat fog elérni Spong az ökölvívásban. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr848184494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása