TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MAGYAR: A HFC 12 Mikulás puttonya első menetes győzelmekkel volt tele

2015.12.13. 16:24 td_axl

hfc12_guzsvan.jpg

Az év utolsó HFC gálája olyan volt, amire érdemes emlékezni, nagyszerű keretbe foglalva az évet. 

Fotók: BG Production

Ahogy a HFC 08 is a Gerevich-ben jött először ebben az évben, úgy most a HFC 12 is itt érkezett tegnap este, lezárva az idei szezont. Visszatekintve a második évadra, annyit bizton állíthatok, hogy jelentős fejlődésen ment keresztül a szervezet és a bunyós állomány is. Legyünk őszinték, ilyen MMA csomag eddig nem volt Magyarországon, ennek keretfeltételeit pedig a szervezőknek ki kell taposniuk, a bunyósoknak is profi szemléletmódban kell gondolkodniuk, valamint a piacnak is be kell fogadnia és fel kell emelnie ezt az új vonalat. Ez indult meg 2014-ben, 2015-ben pedig látványosan jobban teljesített. Ebben örömmel vettünk részt mi is, td_interim és jómagam egész évben toltuk a HFC youtube élő streamek alatti kommentátorkodást, olykor a Sport 1 csatornán is, szóval lépésről-lépésre alakul ez a buli.

A tegnapi HFC 12 buliját pedig Mikulások koncertje nyitotta, metálozva a hangulatot pár ordas nagy pofonra, meg szubra. Mert nagyjából így lehetne röviden összefoglalni a tegnap este históriáját. Ha valaki esetleg nem tartotta eseménydúsnak a HFC 11 debreceni állomását, most aztán kapkodhatta a fejét és büszke lehetett a srácokra, mert kitettek magukért. Annyi nevet ki lehetne emelni, megpróbálom szép sorjában, ha bármilyen részlet is kimaradna, az ráfogom az euforikus hangulatom szülte emlékezetkiesésre.

Pörögtek a felvezető bunyók

Szóval Tarek, a harmatsúly az otthonod és nagy dolgokat fogsz itt végrehajtani. Tarnai Józsi (B4 Academy) tegnap este harmadik meccsét hozta szeptember óta. Ő akarta ezt a meccsszámot, hogy fejlődhessen, meg nem mellesleg lételeme a bunyó. Sarayut Somchi (Militans MMA) meg hiába próbált állva maradni ellene, Tarek clinchelt és földre vitte őt, ahol aztán Somchi-nak volt pár ügyes szabadulási kísérlete, de Tarek befogta a guillotine fojtást. Mindez az első menetben történt. Tareket legközelebb szívesen látnám Molnár Benji, vagy Mátyási Renátó ellen, nagyszerű küzdelmek lennének. 

hfc12_tarnai.jpg

Egeresi = game! Ezt a HFC 10 során tanultok meg. Egeresi Gergő (Fuji Total Fight Team) ugyanis ami a technikai repertoárjában van, azt ellövi, a közönségnek dolgozik. Volt így most is repülő térdes, superman ütés, viszont Szögyényi Attila (Warriors Gym) ezeket olvasta. Na meg majdnem három percig védte a hátáról testkulcsban folyamatosan hátsó fojtást kereső Egeresi támadásait. A másodikra aztán Attila jött fel, guardból dolgozott sokat, a pontozók meg extra menetet kértek, ahol végül Egeresit látták jobbnak. Ahogy közvetítés alatt mondtuk, ennek a meccsnek nem volt vesztese, nagyszerű teljesítményt hoztak a srácok! 

Gönczi János (Gönczi Team) képében pedig egy angyal szállt alá az ünnepi gála ketrecébe. Itt elsősorban Gönczi szárnytetkóira gondolok, na meg azokra az égi örömökre, amit akkor érzett, mikor az elsőben mindjárt egy karfeszt rakott Bácskai Dávidra (Total Fight Team). Így majd két év után láthattuk ismét HFC ketrecben Janit, aki nagyon jót tesz a pehelysúlynak. Ahogy Bácskai is, aki most mutatkozott be a szlovákiai és Liga kalandok után a magyar profik között a HFC-ben, az ütőtávbeli hátrányát clinchel próbálta lopni, jól dolgozott. Gönczi talán mély víz volt Dávidnak, aki roppant szimpatikusan ünnepelte ellenfele győzelmét. Respect mindkét srácnak! 

hfc12_gonczi.jpg

Guzsván Peti (Budapest Top Team) egy veszélyes finiserré formálódott 2015-ben. Váltóból ment lent könnyűsúlyba ebben az évben és élete formáját hozza eddig. Mindezt annak ellenére képes hozni, hogy a HFC 10-re például Bódi ellen alig tudott készülni a határvédelmi feladatai mellett. A tegnapi HFC 12-re egy hét alatt 8 kilót dobott le, viszont a ketrecben ez az erején és állóképességén abszolút nem látszott. Eric Masao (Warrior Gym) HFC újoncként egy erős tolórúgással akart mindjárt a meccs elején beköszönni Petinek, aki elkapva a támadó lábat és már vitte is földre ellenfelét, ahol szoros lábfeszítést rakott rá. Eric nagyot kiáltott, ezt verbális kopogásnak ítélte a mérkőzésvezető, Masao pedig fájdalmas arccal bicegett le a ketrecből. Remélhetőleg nem szerzett komolyabb sérülést, Peti pedig bizakodva készülhet 2016-ra, az egyik leginkább letisztult feltörekvő harcosnak tartom. 

Rádi Richárd (BJJ Pécs) is hosszas kihagyás után tért vissza a HFC-hez, Varga Robi (Vita Gym) fogadta őt. Ricsi bal jab/egyenese rendre ült Varga fején az első menet elején, majd a földön folyt a harc, többnyire Robi hátáról védekezett. A másodikban Varga többet tudott villanni, de Ricsi ismét földre vitte, guardból, fedezékből gyűjtötte a pontokat. Varga folyamatosan támadt a hátáról a guardban, de a pontozók a domináns pozíciót értékelték leginkább, így Rádi pontozással vitte a meccset.

Pogár Máriusz (Agria Taekwondo és MMA SE.) régi motorosként érkezett a HFC profik táborába. A másik oldalon Münczberg Gergő (Zen Mushin Do) várta, aki fél évet kihagyva a győzelmi fonalat akarta felvenni pár szoros vereséget követően. Pogár nem erőltette az állóharcot, mikor módjában állt, földre ment volna Gergővel, aki ezt nem bánta. Gergő sorozta a fedezékébe merülő Pogárt annak hátáról a földön, majd akasztotta a hátsó fojtást, amit Máriusz le is kopogott. Mindez az első menetben történt.

muczberg_hfc12.jpg

Monstrumok és ízületgyilkolás a main cardban

Ezt követően egy igazi emberevő mostrum érkezett a ketrecbe. Marc Reifberger (Roger Gracie Academy) Ausztriából a középsúlyú tornára érkezett Budapestre. Nagyjából Hector Lombard fizimiskája ugrott be Marc-ot látván, rátolva pár liter tetkót. A fizikai paraméter hasonlóságokat aztán a ketrercben nyújtott megmozdulásaiban is hozta. Roppant erejével megindulva valósággal ledózerolta Horvát "Kreol Úr" Dánielt (Total Fight Team). Dani a csapatára jellemző energikus bevonulásának lendületét próbálta megőrizni Marc ellen, de az osztrák egyszerűen túl erős volt neki a rácsoknál a clinchben, majd fojtásban bezúzta őt. Az első menet elején egy guillotine befejezés lett a harc vége, így Marc várhatta a folytatást a tornán. Kreol Úr lelkesedését remélem nem szegte ez a bunyó, érdekes meccseket hozhatna a szervezetnél. 

A középsúlyú torna másik ágán jött egy újabb úthenger. A szlovákiai magyar Takács Alexander (Bősi Kempo) a bősi, hagyományosan erős birkózás anyacsecsén nőtt fel, roppant fizikai paraméterekkel rendelkezve. Magas, hosszú végtagokkal várta a másik Szögyényit Debrecenből, Szögyényi Laci (Warriors Gym) pedig Attilához hasonló teljesítményt hozott. Takács ugyanis brutál slameket és GnP-ot rakott Lacira, aki fizikai hátrányát leküzdvén a guardből kereste a pillanatnyi kinyílási pontokat Takácson. A bősi srác egy pillanatra hagyta ott a karját, amire Szögyényi rakta is a karfeszt. Alexander roppant erővel karfeszben átdobta maga fölött a földről Lacit, aki nem engedte a szorítást és Dávid vs Góliát meccsen hatalmasat meccselve vitte a bunyót az első menetben! Takácson látszott, nem értette, hogy veszíthette el ezt a bunyót. Le a kalappal mindkét srác előtt, minél hamarabb vissza őket a HFC-be!

takacs_hfc12.jpg

Mátyási Renátó (Budapest Top Team) a harmatsúly egyik legveszélyesebb cápája. A HFC 10 során nagyszerűen építette le TKO-val a fullon pörgő Egeresit, de Zalaegerszegen nem tudta folytatni ellenfél hiányában az ottani tornát. Abdullah Nasibi ellen most sem jött össze a küzdelem Budapesten, így a késői beugró Tóth Máté (Jail Fight) ellen küzdhetett. Máté impozáns fejmozgást mutatott, de igazából csak ennyit tudott hozzátenni a küzdelemhez, ugyanis Renátó szinte minden ütése talált Tücsi fejmozgása ellenére is. Iskolázás volt ez, 1-2, 1-2-3 kombókat is elküldött Mátyási, melyek hangosan csattantak Tücsi fején. A közvetítésben már pedzegettem, hogy mérlegelni kéne ilyenkor annak értelmét, hogy érdemes-e ilyen verésnek kitenni egy ilyen fiatal srácot, mígnem maga Tóth jelezte, hogy túl sok ütést kapott be, nem tudja folytatni a bunyót. Mátyási klassziskülönbséget mutatott, Tücsinek pedig respect a késői szerepvállalásért. Renátó következő ellenfele veszélyesebb vizekről érkezvén lehetne Tarnai Józsi, nagyszerű küzdelem lenne. 

TDMG⚡️8 CORNERS™️ Zip Hoodie available at the Store.#tdmg #totaldamage #apparel #martialarts #lifestyle #8corners...

Posted by TDMG on Saturday, December 12, 2015

Az est egyik legjobban várt mérkőzése ezt követően a Fényes Zsolt (Cutler Fight Team) vs Bódi Ádám (Zen Mushin Do) párharc volt. Mindketten magabiztosan nyerték az idei két pehelysúlyú HFC tornát, így kettejük párharcának győztese nyerte el volna a jogot, hogy a címért mehessen Borics Ádám ellen. Bódi a debreceni meglepetésember címét majdhogynem megduplázta, ugyanis a Fényes elleni kezdeti földön töltött guard után egymásnak estek állva a srácok, Zsolti pedig elterült a földön. Bódi ünnepelt, de Laczkó Balázs vezetőbíró jelezte, hogy vétlen fejelés miatt ment le Fényes, így eredmény nélkül ért véget a meccs. Vagyis újra találkozik egymással a két harcos jövőre, hogy a kihívói pozít elnyerjék egymás ellenében. 

Ekkor jött az est egyik legbrutálisabb meccse. Nagy Kristóf (Independent MMA) a WMMAA prágai VB-ről szép eredményekkel érkezve egy BJJ Hungarian Open aranyat is akasztott még, a középsúly egyik ígéretes magyar harcosát tisztelhetjük benne. Pontosan ilyen emberre volt szükség a román Alexandru Iantoc (MEtal Box Arad) ellen. Iantoc nem túl sportszerűen kezdő pacsit támadásba vitt nyomban az első és második menet kezdésekor is, de ezzel nem billentette ki a magyar srácot. Iantoc a HFC 10-en átgázolt a magyar mezőnyön, most is hozta a rögtön fogásba/clinchbe lépős farbát, majd a földre gyűrve ellenfelét fejre mért ütéseket indított, keresve a karfeszt. Iantoc azonban gyakorta püfölte Kristóf tarkóját is, Győrfi Karcsi figyelmeztetése ellenére is, aminek pontlevonás lett a vége. Később Kristóftól vontak le pontot, mert a hátáról rúgta fejbe a talajjal három ponton érintkező románt. Ez inkább volt vétlen szabálytalanság, mint a román munkája, de aztán a másodikban egy idegőrlő lábfeszítési harc kezdődött. Kristóf és Alexandru is befogta a másik lábát, folyamatosan pörögve, jobb pozíciót keresve váltakozott a kép, éppen ki tudja jobban behúzni a másik lábát. Alexandru arcáról hatalmas fájdalmat lehetett leolvasni, nem kopogott, majd elengedte Kristóf lábát, fejben feladta a meccset. Viszont még nem volt vége, Kristóf ugrott és hátsó  fojtásba húzta a románt, aki kopogott is nyomban. Hatalmas ováció fogadta Kristóf teljesítményét, egy kemény meccsen, kemény ellenfél ellen nyert nagy csatát a most debütáló magyar harcos. 

Az est utolsó mérkőzését a középsúlyú tornadöntő adta, vagyis Marc Reifberger jött ismét, hogy a Góliát-gyilkos Szögyényi Lacit is elkapja. Hányszor lehet egy este megállítani egy kamion az autópályán? Laci megtett ismét mindent, hogy komoly fizikai hátrányát leküzdve megállítsa osztrák ellenfelét. Marc borzalmas nyomás alatt tartotta, GnP földön és clinch a rácsoknál. Lacinak volt egy karfesz lehetősége, de Marc túl erős volt, végül pedig amit aznap este egyetlen Szögyényi ellen sem tudtak megcsinálni, Marc beakasztotta a hátsó fojtást és megnyerte a tornát!

Az év legjobb női és férfi MMA harcosa

Fontos még kiemelni a gála kapcsán, hogy a Presztízs Sport kezdeményezésében díjazták 2015 legjobb női és férfi harcosait. A díjakat a HFC 12 ketrecében adták át. Az év női harcosa Fábián Melinda (Budapest Top Team), az év férfi harcosa pedig a TDMG által támogatott Borics Ádám (Eger Shootfighters) lett. Gratulálunk mindkét versenyzőnek! 

Az év talán legjobb gáláját hozta a HFC 12 Budapesten, minden elismerés a bunyósoknak, sokuk ázsiója most jelentősen megugrott. Köszönet persze a szervezőknek is kemény munkájukért, találkozunk ismét 2016-ban!

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr448169254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása