TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: MMA New Yorkban? Egy akadállyal kevesebb!

2015.12.07. 12:23 td_titusz

madison-square-garden-ufc.jpg

Nos, úgy néz ki, hogy hosszú évek küzdelmei után valami megváltozik New Yorkban.

hfc_12_banner_336x280.jpg

Korábban többször próbálkoztak már azzal, hogy hivatalosan is profi MMA gálát lehessen rendezni New Yorkban. 2009-ben az egyik ilyen bukott kísérlet kapcsán egyértelműen egyetlen egy embert lehetett megnevezni, aki útját állta a sportnak: Bob Reilly. Reilly egy demokrata képviselő, aki az MMA-t a prostitúcióval és kutyaviadalokkal hozta párhuzamban.

Az üggyel kapcsolatban egyre több kérdés merült fel, melyre válaszul Reilly viszont háttérbe húzódott, és ekkor lépett színre az új "főellenség", a szintén demokrata Sheldon Silver, aki szintén minden lehetőséget megragadott, hogy ne legyen MMA a sosem alvó városban.

rtr4mj2m-1024x697.jpgSheldon Silver (71)

Nos, úgy néz ki, lehet megváltozik a dolog, amikor is november 30-án beütött a politikus uralkodásának utolsó napja, ezzel megcsillantva a fényt a New York-i MMA gála alagútjának a végén. Történt ugyanis, hogy az ügyészek többrendbeli állami korrupció vádjában találták bűnösnek, úgymint csalás, zsarolás és pénzmosás. Minderről a New York Times hasábjain lehetett olvasni. Ha minden "jól alakul", Silver akár 20 év börtönt is kaphat. Silver védői természetesen fellebbeztek.

Silvert már több alkalommal próbáltak elmozdítani pozíciójából, legutóbb 2013-ban vádolták szexuális zaklatással, de akkor nem jártak sikerrel.

Silver "uralkodása" alatt állami pozícióját felhasználva 4 millió dollár kenőpénzt fogadott el azért cserébe, hogy bizonyos személyek előnyös szerződéseket, pozíciókat kapjanak, illetve jogalkotásnál nekik kedvező döntések szülessenek.

Silver ügyvédjei szerint védencük ugyanúgy cselekedett, ahogy bármely más jogalkotó, és nem csinált semmi rosszat. Távozásával az MMA rajongók viszont megkapták az esélyt, hogy a sportot végre legalizálhassák az államban.

A New York-i törvényalkotási időszak januárban kezdődik, és a korábbi MMA legalizálási kérelmet beadó Joe Morelle bejelentette, hogy ismét benyújtják javaslatukat, melybe számos új garanciális elemet is beépítettek. Morellék bíznak abban, hogy a javaslatuk megszavazásra kerül az első két-három hónapban. Érdekesség, hogy a Zuffa szeptemberben már beperelte a New York-i főállamügyészt, amiért az MMA-t kitiltották az államból.

jon-jones-daniel-cormier-brawl-ufc-178-md-750.jpg

Amennyiben sikerrel zárul a javaslat, akkor az MMA rajongók régi álma válhat valóra azzal, mikor  2016. április 23-án, a Madison Square Gardenben újból összecsaphat a jelenlegi félnehézsúlyú bajnok, Daniel Cormier, és a súlycsoport korábbi ásza, Jon Jones.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr648143814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása