TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MAGYAR: A WSOF kínai gáláján bunyózik januárban Sényei László

2015.11.12. 16:24 td_interim

senyei_1_1.jpg 

Már most nagy lehetőség ez a fiatal magyar bunyósnak – hosszútávon pedig még nagyobb lehet.

venumxtdmgstorex770x363_2.png

A WSOF átlépi az USA határait, és ebben segítségükre lesz az egyik legtehetségesebb magyar MMA-s. November 21-én, Kínában indul a World Series Of Fighting: Global Championship sorozat, a januári folytatásra pedig rögtön meghívót kapott Sényei László.

A lehetőség Perjés Dóra menedzsere, Nika Dávid révén jött – őt keresték meg Amerikából a szerződéssel, Laci pedig azonnal igent mondott az ajánlatra. Mint mondja, a kínai meccs után néhány nappal ugyan szakdolgozatot véd és államvizsgázik gépészmérnök BSC-n, de ilyen lehetőség nem jön minden nap, ezt nem lehetett visszadobni.

Sényei ellenfele a dél-koreai Seung Chan Hong lesz, aki eddig 5-1-es mérleget verekedett össze magának, javarészt a Pacific Xtreme Combatban, de legutóbb az Abu Dhabi Warriorsban mérkőzött. Laci már elkezdte feltérképezni, elmondása szerint a rivális egy alacsony birkózó erős állal. A vereségét pont egy Sényeihez hasonló térdelős-könyökölős bunyós ellen szenvedte el, akit nem tudott levinni – a földrevitelek kivédése valószínűleg januárban is kulcsfontosságú lesz. A meccset 77 kilóban rendezik, ami Sényeinek akár meredek is lehetne, ám eddig úgy tűnik, nem lesz az: már most szépen halad a fogyasztás.

Most reggel 86.4 voltam, ami két hónappal a meccs előtt nagyon jó. Általában 90 fölött mozgok, onnan váltóba lefogyasztani brutál, ezért tervezek most tápanyag-tolerancia bemérést, meg akarom tudni, hogy milyen kaja hogy hat rám. E mellé lehet, hogy felkeresek egy dietetikust is, vagy egy testépítőt – a lényeg, hogy legyen professzionális segítség, hogy fogyasztásnál ne öljem meg magam.

Ami a bunyóra készülést illeti, Sényei napi kétszer edz, fő partnere most is az FFC könnyűsúlyú bajnoka, Halmi Viktor, de Laci újabban sokat gyakorol az HFC középsúlyú királyával, Polgár Ádámmal is. Sényei kezeit Berki Ferenc fejleszti a Kőbánya Boksz Klubban, az edzőtábor fő bázisa most a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia, a Sényeit támogató Shield Security-s Lacza Ádám klubja, a másik sarokkő pedig a Predator Gym. Itt Laci Sörös Istvánnal a fejre könyökölésre gyúr – mert hogy az FFC-vel szemben itt szabályos ez a technika, hiszen a WSOF a UFC szabályrendszerét követi. Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy focirúgások viszont nem lesznek.

A kínai kaland bizonyos szempontból vízválasztó lesz Sényeinek. Ha utána úgy látja, hogy ebből meg is lehet élni, akkor a tavaszt és a nyarat megnyomja, annyit meccsel, amennyit csak bír – ellenkező esetben munkát keres, az MMA pedig megmarad hobbinak.

Szeptemberig letisztázódik minden. Három hónapra kimegyek az USA-ba, ott minden kiderül – a meccspénzemet is arra fogom elkölteni – és ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretném, akkor szeptembertől beiratkozok MSC-re, levelezőn, és mellette nyomok valami melót.

A WSOF-GC először Ázsiát akarja meghódítani, de utána Európa lesz a cél – ezért kapott most lehetőséget Sényei. Ha most sikerülne nagyot gurítani, akkor a jövőben, egy európai WSOF gálába már bejáratott, „hazai” névként tudna belecsapni. A WSOF-GC ráadásul komolyan veszi a nevében szereplő „global”-t, és nem csak abban az értelemben, hogy a világ minden táján szeretnének megjelenni. Terveik szerint a GC minden királyára regionális bajnokokként tekintenének, akik végül majd összecsapnának a WSOF globális bajnoki övéért – és igen, a tervek között szintén szerepel egy WSOF USA-val való közös produkció is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr288073694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása