TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MAGYAR: Japánban lett világbajnok a magyar hobbikaratés fogorvosnő

2015.11.02. 15:15 td_interim

szepesicsenge.jpg

Szepesi Csenge a helyiek legjobbjait verte végig az aranyért.

 

Elképesztően nagyot ment a hétvégén Szepesi Csenge. A soproni Kamikaze sportolója nyílt súlycsoportban megnyerte a tizenegyedik WKO Kyokushin Karate Világbajnokságot Tokióban. Ez önmagában is nagy dolog, úgy meg pláne, hogy Szepesi egyébként Bécsben dolgozik fogorvosként, és a karatét hobbijának tekinti.

Szepesi a világbajnokság nyolcaddöntőjében az első menet 0-0-ja után 5-0-ra verte Jokojama Noriko japán versenyzőt, a negyeddöntőben a litván Gabija Gudeliauskaite ellen egyetlen, 5-0-ás menet elég volt. Az elődöntőben újra japán ellenfelet kapott, az első két menetet a bírók nekiadták 1-0-val, de végül Szepesi győzött. A döntőben is japán lány jött, Minamihara Juri pontot sem tudott szerezni Csenge ellen, 0-0, 2-0, 5-0-val lett a győzelem a magyar karatésé. 

7:33:00-tól a döntő, 8:50:00-től eredményhirdetés

Szepesinek nem ez volt az első nagy húzása karrierje során, 2013-ban és '14-ben Európa-bajnok lett, a 2009-ben pedig már volt a világ legjobbja, a budapesti vébén. Csenge győzelme után így nyilatkozott:

Fantasztikus érzés, mintha a mennyországban lennék! Mindig fontos, hogy mosolyogj, akkor is ha hibázol, mert ez a pozitív hozzáállás visz előre! Mindenkinek ezt tudom kívánni, hogy amikor csak teheti, mosolyogjon!

Hát mi most mosolygunk ezerrel, az biztos.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr998044222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása